Haberler

Selçuklu Ocakları; "Sadece Filistini Değil, Diğer Müslümanlarıda Düşünün"

Anadolu Selçuklu Ocakları Genel Başkanı Ayetullah Geçen, “Sadece Gazze’deki Müslümanlar için değil Çeçenyadaki, soydaşlarımız olan doğu Türkistan’daki Arakan’daki Mali’deki Afganistan’daki Iraktaki bütün Müslümanların dertleriyle dertlenmemiz gerekiyor” dedi.

Anadolu Selçuklu Ocakları Genel Başkanı Ayetullah Geçen, "Sadece Gazze'deki Müslümanlar için değil Çeçenyadaki, soydaşlarımız olan doğu Türkistan'daki Arakan'daki Mali'deki Afganistan'daki Iraktaki bütün Müslümanların dertleriyle dertlenmemiz gerekiyor" dedi.

Anadolu Selçuklu Ocakları tarafından düzenlenen iftar yemeği, Yakınca Şehit Muhsin Yazıcıoğlu Parkı'nda gerçekleştirildi. Kalabalık bir topluluğun katıldığı etkinlik sonrasında konuşan Anadolu Selçuklu Ocakları Genel Başkanı Ayetullah Geçen, "Son günlerde yaşanan Gazze'deki saldırıları şiddetle kınadığımızı ve Yahudi İsrail milletini de lanetlediğimizi ifade etmek isterim. Her gün ortalama Suriye'de 150-200 Müslüman katledilmekte Arakan'da Mali'de Çeçenya'da bütün İslam coğrafyasında her gün Müslümanlar şehit edilmekte şahadet şerbeti içmektedir. Özellikle Gazze'deki yaşanan hadiseleri gündeme getiriliyor. Biz buna karşı değiliz tabii ki getirilecek. Gazze'deki Müslümanların derdi bizim derdimizdir, onlar kardeşlerimizdir. Hepimiz Ümmeti Muhammendeniz onların tabii ki yanlarından olacağız. Ama Doğu Türkistan'daki soydaşlarımız katledilirken, derileri soyulurken Çeçenistan'daki mücahit kardeşlerimiz şehit edilirken şahadet şerbeti içerken hatta onların eşleri bacıları kukla yönetimi tarafından seks kölesi haline getirilirken tecavüze uğrarken kimsenin maalesef sesi çıkmıyor. Ben sadece Gazze'deki Müslümanlar için değil Çeçenyadaki, soydaşlarımız olan doğu Türkistan'daki Arakan'daki Mali'deki Afganistan'daki Iraktaki bütün Müslümanların dertleriyle dertlenmemiz ve onlarla ilgili gerekli çalışmaları yapmamız haykırmamız zalime karşı tepki vermemiz mazlumun yanında yer almamız bir Müslüman bir mümine yakışacak harekettir" dedi.

Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili olarak da konuşan Geçen, "Cumhurbaşkanlığı seçiminde 3 aday var, bir adayı kabul etmiyoruz reddediyoruz. Selahattin Demirtaş biz eli kanlı insanların vatana ihanetle uğraşan insanların reisi cumhurluğu adaylığını kabul etmiyoruz, reddediyoruz. İki aday görüyoruz Ekmeleddin İhsanoğlu ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a da destek vermiyoruz, gerekli istişareler sonucunda gönlümüzdeki bir aslanı mutlaka destekleyeceğiz. Şuan itibariyle biz iki adayı da değerlendiriyoruz istişareler sonucu o adaylardan birini destekleyebiliriz" dedi. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Doğu Türkistan Selçuklu Arakan Gazze Yerel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

title