Haberler

Savaş Mağduru Halklara Malatya'dan Yardım

Malatya’dan, savaş mağduru halklara ulaştırılmak üzere 2 tır gıda ve giyecek yardımı gönderildi.

Malatya'dan, savaş mağduru halklara ulaştırılmak üzere 2 tır gıda ve giyecek yardımı gönderildi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Yeşilyurt Belediyesi, Eğitim-Sen, Meşale Derneği, PSAKD, İHD, SES, Kürecikliler Derneği, BES, Tarım-Sen, Haber-Sen, BTS, HDP, EMEP, ESP, YSGP ve ÖDP'nin desteğiyle oluşturulan yardım tırları, Malatya Büyükşehir Belediyesi önünden Mardin'e hareket etti.

Yardım kampanyasıyla ilgili açıklamada bulunan Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, 'Mazlumun dini sorulmaz' anlayışı ile hangi düşüncede olursa olsun mazlumun yanında yer almak için bir araya geldiklerini ifade etti.

Polat, zulmün her zaman karşısında duracaklarını ifade ederek, "Mazlumun yanında yer almalıyız. Ama ne olursa olsun zaliminde karşısında durmalıyız. Mazlumun dini sorulmadığı gibi zaliminde dini sorulmaz. Zaliminde dini bizi ilgilendirmiyor. IŞİD, kendisini İslam kisvesine büründürerek zulüm yapıyor. Bu zalimlerin arkasında dünya emperyalistleri var. Ama şunu özellikle ifade etmek istiyorum; bizler çok büyük bir geleneğin, medeniyetin torunlarıyız. Biz dünyanın her yerine adalet götüren bir toplumduk. Zulüm sadece bizim bölgemizde yok. Zulüm her yerde var. Ama zulüm nerede olursa olsun bir karşısında durmalıyız. Bugün Malatya'da her türlü görüşe rağmen mazlumlara yardım için bir faaliyet içerisinde oldular. Bundan dolayı kendilerine teşekkür ediyorum" dedi.

Esenlik Genel Müdürü Hulusi Boyraz, anlamlı bir faaliyette yer aldıkları için mutlu olduklarını ifade ederek, "Bir kere bileşenleri kutluyorum. Farklı görüşlerden olmalarına rağmen bir araya gelmiş olmaları, vicdanlarının seslerine kulak vermeleri çok anlamlı. Yapmış oldukları yardım daha büyük anlam taşıyor" ifadelerini kullandı.

Eğitim-Sen Malatya Şube Başkanı Tarık Kaya ise, 20 güne yakındır Malatya'da ciddi bir çaba göstererek, yardım kampanyası düzenlediklerini belirtti.

Savaşın yakıcı acısını yakından hissettiklerini dile getiren Kaya, "Bizim topraklarımız ve şehrimiz uzun süredir ciddi acılarla, sıkıntılarla karşılaşmamasına rağmen savaşın yakıcı acısını hisseden bir noktada; geçmişten gelen binlerce yıllık tarihiyle, geçmişten gelen yardımlaşma ve dayanışma kültürünün bugün itibariyle pratiğe geçirdi. Bu süre içerisinde bizden yardımını esirgemeyen yardımsever Malatya halkına bir kez daha teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

İHD Malatya Şube Başkanı Servet Akbudak da, "Yakın coğrafyamızda bir insan trajedisi yaşanıyor. Ortadoğu'ya müdahale kapsamında IŞİD üzerinden gerçekleştirilen katliamlar yüreğimizi sızlatmaktadır" diye konuştu.

Meşale Derneği Başkan Yardımcısı Veysel Ayaz ise, Meşale Derneği olarak yardım kampanyasına katıldıklarını belirterek, "Ortadoğu'daki bu trajedi karşısında sessiz kalmak bize yakışmaz. Bu nedenle geçmişten beri değişik ülkelere benzeri yardımlarımız sürmektedir. Bu kardeşlerimize de bir nebze olsun yardımda bulunmak elbette ki bizim vazifemiz" şeklinde konuştu. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yeşilyurt Malatya Mardin Yerel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500

Yorumlar (1)

MALATYA SERDARI:

BUNLAR NE MAĞDURLARIYMIŞ. TOPLANMIŞLAR.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title