Haberler

Sanatçı Arkadaşlarının Gözünden Tuncel Kurtiz

Sanatçı Orhan Gencebay: ''Entelektüel, çok iyi bir oyuncu, çok iyi bir insan, çok iyi bir babaydı. Herkese de çok yararı dokunmuştur. Felsefeyi bilen bir insandı. İyi şeyler söylerdi. Konuşmayı severdi'' ''Sanatçı Kadir İnanır: ''Bir gün herkes ölecek ve maalesef her ölüm erken ölümdür. Sanatçı arkadaşımızın kaybı bizi çok üzdü''

Tiyatro ve sinema sanatçısı Tuncel Kurtiz'in vefatı, sanat camiasında da üzüntüye yol açtı.

Sanatçı Orhan Gencebay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kurtiz'in vefatından dolayı son derece üzgün olduğunu belirterek, "Tiyatromuza ve sinemamıza çok büyük emeği geçen üstat, Tuncer ağabeyimiz vefat etti. Allah gani gani rahmet eylesin" dedi.

Kurtiz'in 1960'lardan itibaren varlığının hem tiyatroda hem de Türk filmlerinde görüldüğünü kaydeden Gencebay, sözlerini şöyle sürdürdü:

" Yılmaz Güney'le çok güzel çalışmaları oldu. O zamanlardan tanırım kendisini. Aynı zamanda çok entelektüel biriydi. Bir hayli olaylar yaşadı hayatı boyunca ama efendi, entelektüel, çok iyi bir oyuncu, çok iyi bir insan, çok iyi bir babaydı. Herkese de çok yararı dokunmuştur. Felsefeyi bilen bir insandı. İyi şeyler söylerdi. Konuşmayı severdi. Çok sevdiğimiz, saydığımız bir ağabeyimizdi. Kaybımız son derece önemlidir. Allah gani gani rahmet eylesin, ailesine sabırlar diliyorum."

Nilgün Belgün de Tuncel Kurtiz'i herkesin dizilerden tanıdığını ancak Kurtiz'in çok önemli bir tiyatro oyuncusu olduğunu vurgulayarak, "Çok büyük bir aktördü. Ansızın olduğu için çok şaşkınım, çok üzgünüm. Dünyevi fikirleri çok farklı olan bin insandı. Bir duruşu vardı. Her zaman o hayat felsefesini, duruşunu, fikirlerini insanlarla hiç korkmadan cesur bir şekilde paylaşan nadir insanlardan biriydi. Başımız sağolsun" ifadelerini kullandı.

Kadir İnanır da Kurtiz'in vefatından dolayı çok üzgün olduğunu kaydederek, "Allah yakınlarına sabırlar versin. Çok değerli bir sanatçıydı. Çok üzgünüm. Hayatın gerçeği bu. Bir gün herkes ölecek ve maalesef her ölüm erken ölümdür. Sanatçı arkadaşımızın kaybı bizi çok üzdü" dedi.

Filiz Akın ise Tuncel Kurtiz'in hayranlık duyduğu bir sanatçı olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

"Oyunculuğu, ses tonu ve sesini kullanma tekniği olağanüstüydü. Özel hayatında da görüntüsü, konuşmaları çarpıcıydı, sıra dışıydı. Böyle insanlar dünyada bile çok az. Biz tam da kıymetini bilemeden bu güzel insanı kaybettik. Mekanı cennet olsun." - İstanbul

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Orhan Gencebay Tuncel Kurtiz Yılmaz Güney Kadir İnanır Kültür Sanat Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

12 Mayıs hangi burç? 12 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 12 Mayıs tarihi hangi burç olur? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 12 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 12 MAYIS PAZAR 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? ANNELER GÜNÜ MESAJLARI 2024: En iyi, en duygusal, güzel, anlamlı anneler günü mesajları! Bugün anneler günü mü? Bugün anneler günü kutlanıyor mu, kutlanacak mı? Anneler günü ne zaman 2024? Eurovision 2024 hangi kanalda? Eurovision 2024 nerede yayınlanıyor, nereden izlenir? Eurovision'da kim birinci oldu? Eurovision Şarkı Yarışması Finali'nde hangi ülke birinci oldu? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 12 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title