Haberler

Şahin İle Genç Tartıştı

CHP'li Genç Söz İstedi Meclis Başkanı Şahin'i Vermedi

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, Meclis Genel Kurulu'nda, AKP Grup Başkanvekili Nurettin Canikli'nin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun SSK Genel Müdürlüğü yaptığı dönemde "bazı ihalelerin davet usulüyle yapıldığını, ihaleleri alanların da ekseriyetle Tuncelili olduğu" iddiasına tepki göstererek, söz istedi. Meclis Başkanı Şahin'in "Tunceli milletvekili olmanız Tunceli ile ilgili bir söz söylendiğinde karşılık verme hakkını doğurmaz" diyerek, söz vermemesi tartışmaya neden oldu. Genel Kurul'da uzun süre yerine oturmayan Genç, Meclis Başkanı'nı "taraflı" davranmakla suçlarken Şahin de "Burası şov yeri değil otur yerine" diye uyardı.

Meclis Genel Kurulu'nda AKP Grup Başkanvekili Nurettin Canikli'nin yaptığı konuşmada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun SSK Genel Müdürlüğü dönemine ilişkin sözleri tartışmaya yol açtı.

-"HAPSE GİRMEK SUÇ MUDUR?"-

Canikli'nin ardından sataşma olduğu gerekçesiyle söz isteyen CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Canikli'nin Kılıçdaroğlu'nun SSK Genel Müdürü olduğu dönemden ve işe aldığı hükümlülerden bahsettiğini belirterek, "Bir kişi hapse mahkum olmuş ve mahkeme kararında, kamu hizmetlerinden mahrumiyetine karar verilmiş ise hiç bir kamu görevlisi onu işe alamaz. Hukuk, yasa böyle karar vermediği halde, siz yasadışında bir uygulama mı istiyorsunuz? Sizin sıralarınızda, Bakanlar Kurulu sıralarında acaba 2000 öncesinde hapse girmiş arkadaşınız yok mu hiç? Hapse girmek suç mudur, bu mudur sizin hukuk devleti anlayışınız?" diye konuştu. AKP'nin SSK Genel Müdürlüğünün 1990'ı yıllardaki ihalelerinden söz ettiğini ifade eden Hamzçebi, "O kadar uzağa gitmeye gerek yok. Kuşadası Limanı özelleştirmesi hukuksuz bir şekilde Ofer'e verildi, yolsuzluklara ortak olan bir parti varsa o da Adalet ve Kalkınma Partisi'dir" dedi.

-"HERKESİN GİRDİĞİ İHALEDE YOLSUZLUK OLUR MU?"-

Hamzaçebi'nin ardından yeniden söz alan AKP Grup Başkanvekili Nurettin Canikli ise Kuşadası Limanı ihalesinin ihale mevzuatına göre yapıldığını ifade etti. 2003 yılından bu yana ihalelerin şeffaf yapıldığını söyleyen Canikli, "Herkesin girebildiği bir ihale söz konusu ise orada yolsuzluk olabilir mi? Elinizi vicdanınıza koyun. Herhangi bir kişinin girmesi ya da girmemesi için bir baskı söz konusu değil" diye konuştu.

-GENÇ SÖZ İSTEDİ ŞAHİN VERMEDİ-

Canikli'nin konuşmasının ardından ise CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, sataşma olduğu gerekçesiyle söz istedi. Genç, Canikli'nin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun SSK Genel Müdürlüğü yaptığı dönemde bazı ihalelerin davet usulüyle yapıldığını, ihaleleri alanların da genellikle Tuncelili olduğuna' ilişkin sözlerine itiraz ederken birleşimi yöneten Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin, "Tunceli milletvekili olmanız Tunceli ile ilgili bir söz söylendiğinde karşılık verme hakkını doğurmaz" diyerek söz vermedi. Genç, uzun süre söz talebinde ısrar ederken Şahin, Canikli'nin konuşmasıyla ilgili CHP Grup Başkanvekili Hamzaçebi'ye söz verdiğini hatırlattı. Genç, Şahin'i taraflı yönetmekle suçlarken Şahin de "Burası şov yeri değil otur yerine" şeklinde uyardı. Genç'in yine oturmaması üzerine Şahin idare amirlerini göreve çağırdı. Genç'i CHP'li İdare Amiri Ahmet Küçük sakinleştirdi. (ANKA)

(EG/ÖZK)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 40 yıl hapis cezası

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 40 yıl hapis cezası

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı, Altan Tan ve Ayhan Bilgen beraat etti

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı, Altan Tan ve Ayhan Bilgen beraat etti

Eşini markette bıçaklayıp katletmişti! Olay anına ait kahreden görüntüler ortaya çıktı

Eşini markette bıçaklayıp katletmişti! Olay anına ait kahreden görüntüler ortaya çıktı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title