Haberler

TBMM Genel Kurulu

TBMM Genel Kurulunda, MHP'nin, fındık üreticilerinin sorunlarıyla ilgili grup önerisi kabul edilmedi.

TBMM Genel Kurulunda, MHP'nin, fındık üreticilerinin sorunlarıyla ilgili grup önerisi kabul edilmedi.

TBMM Danışma Kurulunun toplanamaması üzerine MHP, fındık üreticilerinin sorunlarının araştırılması önergesinin bugün görüşülmesine dair grup önerisini Genel Kurula taşıdı.

Öneri üzerinde konuşan MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta, Karadeniz'de hem çay hem de fındık üretiminde sorun olduğunu, buna kulak tıkanamayacağını söyledi.

Dünya fındık üretiminin yüzde 80'ini gerçekleştiren Türkiye'nin dünya fiyatını belirleyemediğini savunan Usta, "AKP iktidarıyla artık yurt içindeki fiyatları da yabancılar belirliyor. Bir İtalya firması tüm piyasaya hakim" dedi.

Girdi maliyetlerinin yüksek olduğuna dikkati çeken Usta, "Destekleme politikası küçük üreticiyi tefeciden kurtaramıyor. Rekolte manipülasyonu yapılıyor. Rekolte tahmini devlet tarafından düzgün yapılmalı. Fındık üreticisinin depolama imkanı yok. Fiyatlar biraz yukarı gitse hemen 'senin ürününde aflatoksin var' deniyor. Devlet, üreticiyi kaderine terk ediyor. Sağlıklı bir fiyat politikası izlenmeli, devlet olaya el koymalı. Fiskobirlik siyasallaştırılmıştır, AK Parti üzerinden elini çekmeli." diye konuştu.

AK Parti Giresun Milletvekili Cemal Öztürk, öneri aleyhinde yaptığı konuşmada, soruna sadece fiyat açısından bakılamayacağını belirterek, müstahsil, tacir, sanayi ve tüketici açısından ele alınması gerektiğini söyledi. "Fındığın sorunu vardır, devam edecek." diyen Öztürk, dünyada halen daralma yaşandığına işaret ederek, fındığın bugünkü fiyatının 3 dolar civarında seyrettiğini kaydetti.

AK Parti hükümetlerinin her zaman fındığı desteklediğini anlatan Öztürk, üründe en önemli sorunun verimlilik olduğunu, Doğu Karadeniz'de fındık ağaçlarının yaşlandığını, ayrıca lisanslı depoculuğa önem verilmesi gerektiğini ifade etti.

CHP Giresun Milletvekili Bülent Yener Bektaşoğlu da konuşmasında, ithalat katkısı olmayan tek ürün olan fındığın ülke için önemli bir ürün olduğunu dile getirerek, "Fındıkta pazar üstünlüğümüzü kaybeder hale geldik. Hasan üretiyor ama Hans kazanıyor. Yapacağınız tek şey Fiskobirlik'i devreye sokmaktır. Bu tüm ürünler için geçerli. AKP geldiğinden beri fındık üreticisinin yüzü hiç gülmedi. Ürün bazlı destek istiyoruz. Yaşlı fındık bahçeleri gençleştirilmeli." dedi.

AK Parti İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca ise üreticilerin sorunlarına hakim ve duyarlı olduklarını belirterek, Meclis gündeminde önemli düzenlemelerin bulunduğunu, önerinin aleyhinde olduklarını söyledi.

Konuşmaların ardından MHP'nin grup önerisi kabul edilmedi.

Kaynak: AA / Politika

Cemal Öztürk Erhan Usta AK Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

Sokak köpekleriyle ilgili düzenleme Meclis'e geliyor

Sokak köpekleriyle ilgili düzenleme Meclis'e geliyor

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Erdoğan'ın 34 yıl sonra gelen 'seferberlik' hamlesi ne anlama geliyor? AK Parti'den açıklama var

Erdoğan'ın 34 yıl sonra gelen "seferberlik" hamlesi ne anlama geliyor? AK Parti'den açıklama var

Bakmadan Geçme

Ergin Ataman kimdir? Ergin Ataman kaç yaşında, nereli? Ergin Ataman hayatı ve biyografisi! LoL çöktü mü? 23 Mayıs LoL giriş ekranı neden açılmıyor? Vedat Zorba kimdir? Şehit Piyade Sözleşmeli Er Vedat Zorba nereli, memleketi neresi? Valorant Gece Pazarı ne zaman? Gece Pazarı başladı mı? 23 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 23 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 23 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 23 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 23 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 23 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 23 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 23 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 23 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 23 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! UEFA Avrupa Ligi kupasını kim kazandı 2024? Atalanta Bayer Leverkusen maçı ne oldu, UEFA'yı kim aldı?
Çocuk istismarı şüphelisinin ölümünde 2 polis ve bekçiye hapis cezası

Çocuk istismarı şüphelisinin ölümünde 2 polis ve bekçiye hapis cezası

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title