Haberler

Kültür ve Turizm Bakanı Kurtulmuş: "İki Gündür Birisi Kuyuya Bir Taş Attı, Bütün Dünya Çıkarmaya...

Mardin’de bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Suriye’de halkın istediği gibi bir barış düzeni kurulamazsa yakın zamanda ABD ve Rusya’nın fiilen savaşma noktasına geleceğini belirterek, “İki gündür birisi kuyuya bir taş attı, bütün dünya çıkarmaya çalışıyor.

Mardin'de bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Suriye'de halkın istediği gibi bir barış düzeni kurulamazsa yakın zamanda ABD ve Rusya'nın fiilen savaşma noktasına geleceğini belirterek, "İki gündür birisi kuyuya bir taş attı, bütün dünya çıkarmaya çalışıyor. Biri, 'Füzemi ateşlerim', öteki, 'Ateşlersen şöyle olur' diyor. Vekalet savaşları kesmiyor, artık bunun bir sonu geldi" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, eşi Sevgi Kurtulmuş ile birlikte bir dizi programa katılmak için Mardin'e geldi. Kurtulmuş'u, AK Parti Milletvekilleri Orhan Miroğlu ve Ceyda Bölünmez Çankırı ile Vali Mustafa Yaman, Cumhuriyet Başsavcısı Tolgahan Öztoprak, Jandarma Komutanı Yusuf Kenan Topçu, Emniyet Müdürü Hasan Onar ve kaymakamlar karşıladı. Kurtulmuş, kentteki kahvaltı programından sonra, Mardin Müzesi'nin açılış törenine katıldı.

Burada konuşan Kurtulmuş, emperyalistlerin birlik ve beraberlik içerisinde yaşayan coğrafyaları darmadağın ettiğini belirterek, "Aynı şekilde bu coğrafyadaki Mezopotamya sınırları cetvellerle çizerek ayırdılar. Şu Mezopotamya ovasının Türkiye ile olan kısmıyla aşağıda olan kısmını birbirinden ayıran hangi gerçek neden vardır? Sadece emperyalistler savaşları kazandığı için cetveli koyup, 'Burası Türkiye burası Suriye, burası Irak' diye sınırları çizdiler. Teyze oğlunu öbür tarafta, dayı oğlunu karşı tarafta bıraktılar. Yetmedi şimdi sınırlarını ayırdıkları insanların gönüllerini ayırmaya çalışıyorlar. Bu oyunu bozacağız" dedi.

"Karşımıza ahlaksız bir savaş çıkardılar"

Emperyalistlerin şimdi de karşılarına vekalet savaşlarını çıkardığını anlatan Kurtulmuş, "Karşımıza ahlaksız, adi bir savaş çıkardılar. Kendi ellerini koymayarak maşalarıyla bu coğrafyalarda menfaatlerini sağlamak istiyorlar. 10 bin kilometre öteden gelenler kiraladıkları maşalarıyla bu bölge halkını hizaya sokmak, bölmek ve parçalamak yolunu tuttular. Maşalar üzerinden yapılan savaşların da bir sonu var" ifadelerinde bulundu.

"Amerika ve Rusya fiilen savaşma noktasına gelir"

Suriye'de halkın isteği gibi bir barış düzenini kurulamazsa çok yakın zamanda Amerika ve Rusya'nın fiilen savaşma noktasına geleceğini ifade eden Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"2016'da bunu netlikle söylemişiz. Akıl mantık ortadadır. Halkları savaştırarak vekalet üzerinden sürdürülecek bir savaşın bu vekalet savaşını yürüten perde arkasındaki piyonlara hiçbir faydası olmaz. İki gündür birisi kuyuya bir taş attı bütün dünya çıkarmaya çalışıyor. Biri, 'Füzemi ateşlerim', öteki, 'Ateşlersen şöyle olur' diyor. Vekalet savaşları kesmiyor, artık bunun bir sonu geldi. Arkasından ticaret savaşlarını başlattılar. Amerika Çin'e karşı aynısını yaptı. Dünya bir büyük çatışmaya doğru sürükleniyor."

Daha sonra müzenin açılışı yapıldı. - MARDİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Rusya Federasyonu Sevgi Kurtulmuş Numan Kurtulmuş Suriye Politika Güncel Haberler

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Çocuk istismarı şüphelisinin ölümünde 2 polis ve bekçiye hapis cezası

Çocuk istismarı şüphelisinin ölümünde 2 polis ve bekçiye hapis cezası

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi: Lüks aracın Gençlik ve Spor Bakanlığı'yla hiçbir ilgisi yok

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi: Lüks aracın Gençlik ve Spor Bakanlığı'yla hiçbir ilgisi yok

Bakmadan Geçme

Ergin Ataman kimdir? Ergin Ataman kaç yaşında, nereli? Ergin Ataman hayatı ve biyografisi! LoL çöktü mü? 23 Mayıs LoL giriş ekranı neden açılmıyor? Vedat Zorba kimdir? Şehit Piyade Sözleşmeli Er Vedat Zorba nereli, memleketi neresi? Valorant Gece Pazarı ne zaman? Gece Pazarı başladı mı? 23 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 23 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 23 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 23 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 23 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 23 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 23 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 23 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 23 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 23 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! UEFA Avrupa Ligi kupasını kim kazandı 2024? Atalanta Bayer Leverkusen maçı ne oldu, UEFA'yı kim aldı?
Bir bomba hizmet daha! Kaza tespit tutanakları artık e-Devlet'ten oluşturulacak

Bir bomba hizmet daha! Kaza tespit tutanakları artık e-Devlet'ten oluşturulacak

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title