Haberler

Pehlivanlar, Sezonun İlk Güreşi İçin Hazırlanıyor

Kumluca’da bu yıl 17’ncisi gerçekleştirilecek Tarım ve Seracılık Festivali’nin finalinde yapılacak Türkiye’de sezonun ilk yağlı güreşleri için pehlivanlar hazırlıklarına başladı.

Kumluca'da bu yıl 17'ncisi gerçekleştirilecek Tarım ve Seracılık Festivali'nin finalinde yapılacak Türkiye'de sezonun ilk yağlı güreşleri için pehlivanlar hazırlıklarına başladı.

Türkiye'de sezonun ilk yağlı güreşleri olarak bilinen Kumluca Güreşleri için pehlivanlar hazırlıklarını sürdürüyor. Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Kumluca Stadı'nda kendileri için ayrılan alanda çalışmalarını sürdüren güreşçileri ziyaret ederek bir süre antrenmanlarını izledi. Güreşçileri çalıştıran Kumluca Belediyesi ve Kırkpınar Başpehlivanlarından Hasan Tuna, çalışmalar hakkında Başkan Çetinkaya'ya bilgi verdi. Kumluca Belediyesi güreş takımı çatısı altında, değişik boylarda yaklaşık 200 civarında pehlivan bulunduğunu ifade eden Tuna, pehlivanları güreşlerde başarılı olabilmeleri için en iyi şekilde hazırladıklarını söyledi.

ALİ GÜRBÜZ CEZANIN ARDINDAN İLK DEFA ER MEYDANINA ÇIKACAK

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya da, ilçede 17 yıldır yağlı güreşler düzenlediklerini ve güreşlerin geleneksel hale geldiğini ifade ederek, Kumluca Güreşleri'nin güreş camiasında ve Türkiye'de marka güreşler olarak bilindiğini söyledi. Her yıl Kumluca Güreşleri'nde derece yapan pehlivanların mutlaka Kırkpınar ve diğer güreşlerde de derece yaptıklarına dikkat çeken Çetinkaya, "Halkımızın merakla beklediği güreşlerimize sayılı günler kaldı. 30 Nisan 1 Mayıs tarihlerinde iki gün süreyle yapacağımız güreşlerimiz bu yıl geçen yıllardan daha görkemli ve daha heyecanlı olacak. Bununla ilgili olarak biz Kumluca Belediyesi olarak organizasyon konusunda her türlü hazırlığımızı yaptık" dedi.

Sezonun ilk ve marka güreşi olması dolayısıyla pehlivanların da Kumluca'ya gelerek antrenmanlar yaptıklarını kaydeden Çetinkaya, özellikle de cezası nedeniyle bir süre güreşlere ara veren Kırkpınar Başpehlivanlarından Ali Gürbüz'ün de Kumluca güreşlerinde ilk defa er meydanına çıkacağını bildirdi.

Kumluca'ya gelerek antrenman yapan Kırkpınar Başpehlivanlarından İsmail Balaban da, sezonun ilk güreşi olmasından dolayı Kumluca güreşlerinin pehlivanlar olarak kendilerinde ayrı bir heyecan oluşturduğunu, güreşler öncesi Kumluca'nın havasına alışmak amacıyla Kumluca'ya gelerek antrenman yaptıklarını söyledi.

Antrenman sonunda Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya pehlivanlara baklava ikramında bulundu. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hüsamettin Çetinkaya Kumluca Belediyesi Kırkpınar Türkiye Spor Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

12 Mayıs hangi burç? 12 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 12 Mayıs tarihi hangi burç olur? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 12 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 12 MAYIS PAZAR 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? ANNELER GÜNÜ MESAJLARI 2024: En iyi, en duygusal, güzel, anlamlı anneler günü mesajları! Bugün anneler günü mü? Bugün anneler günü kutlanıyor mu, kutlanacak mı? Anneler günü ne zaman 2024? Eurovision 2024 hangi kanalda? Eurovision 2024 nerede yayınlanıyor, nereden izlenir? Eurovision'da kim birinci oldu? Eurovision Şarkı Yarışması Finali'nde hangi ülke birinci oldu? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 12 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title