Haberler

Özlem Çerçioğlu'nun "Kaçak Ev" Yaptırdığı İddiası

Aydın'ın Koçarlı İlçesi Belediye Başkanı Mutlu Öztürk, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun eşine ait evin ruhsatsız olduğu ve tarım arazisi üzerine yapıldığı iddiasına ilişkin, "Eğer yıkım kararı varsa kanunsuz bir şey varsa bunun karşısında ne Özlem Çerçioğlu ne de ben dururum, gerekeni yaparız" dedi.

Aydın'ın Koçarlı İlçesi Belediye Başkanı Mutlu Öztürk, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun eşine ait evin ruhsatsız olduğu ve tarım arazisi üzerine yapıldığı iddiasına ilişkin, "Eğer yıkım kararı varsa kanunsuz bir şey varsa bunun karşısında ne Özlem Çerçioğlu ne de ben dururum, gerekeni yaparız" dedi.

Mutlu Öztürk, gazetecilere yaptığı açıklamada, İl Özel İdaresi kapanmadan önce 2013 yılında Çerçioğlu'na ait evin ruhsatının alındığını, kendileriyle ilgili durumun söz konusu olmadığını belirterek, "Koçarlı Belediyesi olarak biz neden topa konduk, anlamış değilim. Bu evin ruhsatı var. Konuyla ilgili tüm görüşlerimiz alındı, gereken tüm dosyaları verdik. O evin ruhsatını biz değil, İl Özel İdare verdi. Bizi neden olayın suçlusu olarak ilan ediyorlar, anlayamadık" diye konuştu.

"Ruhsatsız olduğu" gerekçesiyle Özlem Çerçioğlu'na ait evin yıkılması durumunda, aynı bölgedeki tüm evlerin yıkılması gerektiğini ileri süren Öztürk, şöyle devam etti:

"Çünkü tümü köyden dönüşen mahallerde yapılan evlerin ruhsatını, İl Özel İdaresi kapatılmadan verilmiştir. Aydın Büyükşehir'in üzerine gittiler bir şey bulamadılar, Koçarlı Belediyesi'nin üzerine geldiler bir şey bulamadılar, şimdi şahıslarla uğraşmaya başladılar. Özel İdare ruhsat vermiş, yıkım kararı diye bir şey yok. Eğer yıkım kararı varsa kanunsuz bir şey varsa bunun karşısında ne Özlem Çerçioğlu ne de ben dururum, gerekeni yaparız."

Öte yandan, Aydın Sanayi Odası Meclis Başkanı Ercan Çerçioğlu'nun avukatı Evrim Karakoz da evin tüm ruhsat ve izinlerinin, 2013 yılında İl Özel İdaresi'nden bizzat Ercan Çerçioğlu tarafından alındığını ve ruhsata uygun olarak inşaatın yapıldığını savunarak, "Bahse konu evin tüm izin ve ruhsatları, mevcuttur. Habere konu ev izinsiz ya da ruhsatsız olmadığı gibi, mevzuata aykırı bir husus da bulunmamaktadır" dedi.

Aydın Valiliği'ne gönderilen isimsiz şikayet dilekçesi ile Çakırbeyli Mahallesi'nde Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun toplam 10 bin 300 metrekare yüz ölçümündeki taşınmazda kaçak binalar yaptığı ihbar edilmiş, şikayet üzerine, Aydın Valiliği, tarım alanı üzerindeki binaların araştırılması için Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'ne talimat vermişti.

Valilik, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü aracılığı ile Koçarlı Belediye Başkanlığı'na 4 Haziran'da gönderdiği yazıda, taşınmaz arazi üzerinde yapılan incelemede, toplam 526 metrekare üzerinde bir ev, bir hayvan damı ve beton zemin olduğunu, yapılan mevcut binaların mevzuatlara uygun olmadığı için yıkılması, tarım toprağının eski haline getirilmesi ancak 75 metrekare alanda çiftlik evi yapılabileceği raporunu göndermişti.

Raporda, "Söz konusu parselin izin amacı dışında kullanıldığından, 3083 sayılı 'Sulama Alanlarında Arazi Düzenlenmesine Dair Tarım Reformu Kanunu'na göre izinsiz binaların yıktırılmasını gereğini bilgilerinize rica ederim" ifadesi yer almıştı.

Kaynak: AA / Yerel

Özlem Çerçioğlu Ercan Çerçioğlu Koçarlı Aydın Yerel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title