Haberler

Ordu İtfaiyesi Göreve Hazır

25 Eylül-01 Ekim tarihleri arasında kutlanan “İtfaiyecilik Haftası” etkinlikleri kapsamında Ordu Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığında program düzenlendi.

25 Eylül-01 Ekim tarihleri arasında kutlanan "İtfaiyecilik Haftası" etkinlikleri kapsamında Ordu Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığında program düzenlendi.

Programda Karadeniz Bölgesi'nin ilk ve tek mobil mutfak tırında da incelemelerde bulunuldu. Düzenlenen programa Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Mustafa Çöpoğlu, Genel Sekreter Yardımcısı Hikmet Yıldırım, Daire Başkanları, Şube Müdürleri ve itfaiye personeli katıldı.

Burada bir konuşma yapan Genel Sekreter Çöpoğlu, Ordu'nun büyükşehir olmasıyla birlikte itfaiye teşkilatının imkan ve kabiliyetlerinin en üst seviyeye çıktığını, itfaiye birimlerinin sahip olduğu çalışma ortamlarının, araç gereçlerin ve eğitim imkanlarının birçok büyükşehirde bulunmadığını söyledi.

Fiziki şartların ve teknik imkanların artırılması yanında eğitim çalışmalarına da büyük önem verdiklerini söyleyen Genel Sekreter Çöpoğlu, itfaiye çalışanlarının yangın söndürme, can ve mal kurtarma konularında dünya standartlarında bir eğitim aldığını ifade etti.

Genel Sekreter Çöpoğlu, itfaiye personeline seslenerek, bulundukları seviyeyi yeterli görmemelerini ve ilerleyen yıllarda bölgenin hatta ülkenin en iyi teşkilatlarından biri olma konusunda çalışmalarına azimle ve kararlılıkla devam etmelerini istedi.

Yeni araçlar göreve hazır

İtfaiye teşkilatının araç envanterini her geçen gün daha da güçlendirdiklerine dikkat çeken Genel Sekreter Çöpoğlu, yeni aldıkları arama kurtarma aracı, müdahale aracı ve yüksek merdivenli aracı en kısa zamanda bünyelerine katacaklarını söyledi.

Genel Sekreter Çöpoğlu ve beraberindekiler daha sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz'ın girişimleriyle Türkiye Belediyeler Birliğinden temin edilerek ilimize kazandırılan Afet Tırı ile itfaiye araç ve teçhizat sergisini gezerek bilgi aldı, arama kurtarma ekibinin gösterisini izledi.

5 bin kişiye sıcak yemek

Yaklaşık bir milyon lira bedelindeki Mobil Mutfak TIR'ı ile ilgili de bilgi veren Genel Sekreter Çöpoğlu, "Afet TIR'ının bütün eksiklikleri tamamlandı. Yemek hizmeti için altyapı hazırlandı. Görevli personeller, eğitimden geçti. Ordu Büyükşehir Belediyesi, Allah göstermesin ilimizin Karadeniz'in veya Türkiye'nin herhangi bir yerinde bir afet olduğunda arama kurtarma çalışmaları yapacak ve 5 bin vatandaşımıza günlük sıcak yemek ulaştıracak imkanlara sahiptir" dedi. - ORDU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Karadeniz Bölgesi Mustafa Çöpoğlu Eylül Yerel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde? Newcastle – Brighton maçı nereden, nasıl izlenir? Newcastle Brighton canlı yayın linki! Azerbaycan deprem mi oldu? Az önce nerede, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 11 Mayıs Cumartesi depremler!
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title