Haberler

Başkan Kurt: Amacımız Bir Yılda Bin Kişi İle Odunpazarı'nı yönetmek

Güncelleme:

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, yerel seçimlerin ardından geçen sürede belediyenin yaptığı icraatları değerlendirdi.

Kurt, belediye binasında düzenlediği basın toplantısında, Odunpazarı Belediyesi'nin sosyal demokrat anlayış sayesinde kendi olanaklarını akılcı kullanma fırsatı yakaladığını belirtti.

Göreve geldikleri yaklaşık 200 günlük süre içinde 31 milyon 279 bin 882 lira 43 kuruşluk ödemeyle, 103 milyon 273 bin lira olan borcu 79 milyon 720 bin liraya indirdiklerini ifade eden Kurt, şöyle konuştu:

"Altı ayda 62 milyon 593 bin 299 liralık gelir ve 54 milyon 866 bin 477 liralık gider oluştu. Bu büyük ödemeye rağmen 8 milyon lira tasarruf elde ettik. Kapımızı hemşehrilerimize sonuna kadar açtık ve 200 günde sadece belediye içinde 12 bin 880 hemşehrilerimizle yüz yüze görüştük. Mavi masa ile 9 bin 500 hemşehrilerimizin beklentilerine cevap verdik. Amacımız bir yılda bin, beş yılda beş bin kişi ile Odunpazarı'nı yönetmek. Fen İşleri Müdürlüğümüz kendi olanakları ile 2 milyon 345 bin liralık yatırım yaptı."

Odunpazarı'nın eksiklerini halkın sesine kulak vererek giderdiklerini belirten Kurt, halk tarafından yönetilen, kendi ayakları üzerinde durabilen belediye anlayışı içerisinde olduklarını kaydetti.

Kurt, sağlık hizmetlerinde yapılan çalışmaların da artırıldığını dile getirerek, şunları söyledi:

"Sosyal hizmetler ve psikolojik destek hizmetlerini içeren projeyle bakıma muhtaç 65 yaş ve üstündeki vatandaşlarımıza 'Yalnız Değilsiniz' diyoruz. Proje kapsamında iki mahallede 500 haneyle yüz yüze görüşme sağladık. Tespit edilen 16 haneye psikolojik destek, sağlık danışmanlığı, ev onarımı ve temizliği konularında destek verdik. Halkımıza nefes aldırmamız gerekiyor. Yeşil alan yaratmamız gerekiyor. Bunun içinde geride kalan 200 günde 128 bin 150 metrekarelik park ve spor alanını hizmete açtık. Yine geçen yıllarda kiralama yolu ile alınan 20 kalem ekipmanı, 148 bin 590 lira ödeyerek satın aldık ve kiralama ile gelen büyük zararın önüne geçtik. Temizlik hizmetlerinde geçmişte yaşanan sıkıntılara sünger çektik. 200 günde 754 cadde, 6 bin 250 sokak, 200 bin metrekare boş arsa ve 121 okulun temizlik çalışmasını gerçekleştirdik, gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Geçtiğimiz günlerde düzenlediğimiz etkinlikte 24 amatör spor kulübüne 102 bin liralık malzeme yardımında bulunduk. Desteğimiz artarak devam edecek."

Kaynak: AA / Yerel

Odunpazarı Belediyesi Kazım Kurt Yerel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title