Haberler

Moldova ile Ticaretimiz 1 Milyar Dolara Çıkabilir"

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED), Yönetim Kurulu Başkanı Tarkan Kadooğlu'nun başkanlık yaptığı bir heyetle Moldova'da bir dizi görüşme gerçekleştirdi.

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED), Yönetim Kurulu Başkanı Tarkan Kadooğlu'nun başkanlık yaptığı bir heyetle Moldova'da bir dizi görüşme gerçekleştirdi.

Heyet ilk önce Moldova Başbakanı Valeriu Strelet ile görüştü. Türkiye ile Moldova arasında ekonomik, sosyal ve ticari  iş birliğinin önemine değinen TÜRKONFED Başkanı Kadooğlu, görüşmede,  "Moldova ile 2014 yılında imzalanmış olan serbest ticaret anlaşması hızla ülke parlamentoları tarafından onaylanmalı ve yürürlüğe alınmalı. Ancak bu yolla Moldova ile olan dış ticaret hacmimiz 1 milyar dolar seviyesine çıkabilir ve Türkiye Moldova'nın ilk üç ticari ortağı arasına girebilir. Moldova ile özellikle tarım ve gıda sektörlerinde çok geniş bir işbirliği potansiyeli bulunuyor." ifadelerini kullandı.

Moldova Başbakanı Strelet ise görüşmeden duyduğu memnuniyeti belirtti. Moldova'da faaliyet gösteren Türk iş adamlarını çok önemsediklerini dile getiren Strelet, şunları kaydetti:

"Önümüzdeki dönemde ülkede kara yolu, demir yolu ve enerji sektörlerinde çok ciddi altyapı yatırımları olacak. Moldova adeta bir şantiye görünümü kazanacak. Bu açıdan Türk iş adamlarının Moldova Hükümeti'nin açtığı ihaleleri yakından takip etmesini öneriyoruz. 2016 yılında Moldova'da bölgesel kalkınma amaçlı bir çok fon ve yatırım teşviği yürürlüğe girecek. Yatırımcıların bu programları yakından takip etmesini öneriyoruz. Hali hazırda serbest bölgeler ve enerjide dışa bağımlı olan Moldova, yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği konularına büyük önem veriyor. Tekstil, otomobil yedek parçaları ve elektronik sektörlerinde de önemli fırsatlar var."

TÜRKONFED heyeti daha sonra, Türkiye'nin  Kişinev Büyükelçisi Mehmet Selim Kartal ile bir araya geldi. Heyet sırasıyla, Moldova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Vladimir Didilica, Gök Oğuz yeri Başkan Yardımcısı Vadim Çeban ve Moldova'da yerleşik Türk iş adamları ile görüşmeler gerçekleştirdi.

Kaynak: AA / Ekonomi

Kadooğlu Türkiye Moldova Tarkan Ekonomi Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

12 Mayıs hangi burç? 12 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 12 Mayıs tarihi hangi burç olur? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 12 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 12 MAYIS PAZAR 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? ANNELER GÜNÜ MESAJLARI 2024: En iyi, en duygusal, güzel, anlamlı anneler günü mesajları! Bugün anneler günü mü? Bugün anneler günü kutlanıyor mu, kutlanacak mı? Anneler günü ne zaman 2024? Eurovision 2024 hangi kanalda? Eurovision 2024 nerede yayınlanıyor, nereden izlenir? Eurovision'da kim birinci oldu? Eurovision Şarkı Yarışması Finali'nde hangi ülke birinci oldu? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 12 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title