Haberler

AK Parti Manisa Milletvekili Özdağ'dan Örnek Etkinlik

Güncelleme:

AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, örnek etkinlik düzenledi.

AK Parti Manisa Milletvekili ve Sosyal İşler Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Selçuk Özdağ, örnek etkinlik düzenledi.

Manisa Milletvekili ve aynı zamanda Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Manisa Şube Başkanı olan Doç. Dr. Selçuk Özdağ, Demirci'nin Nakşi Şeyhleri'nden Hacı Halit Efendi ve babası Demirci'nin ilk Müftüsü Ömer Lütfi Efendi olan merhum yazar Bahaeddin Özkişi için etkinlik tertip etti. Dil ve Edebiyat Derneği Manisa Şubesi'nin organizasyonu ve Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk'un desteği ile Manisa'dan Alaşehir'e Bahaeddin Özkişi'nin kitaplarını okuyarak bir tren yolculuğu yapan grup, daha sonra karayoluyla Demirci ilçesine geçti. Demirci'de İlçe Kaymakamı Yalçın Sezgin ve Belediye Başkanı Selami Selçuk tarafından karşılanan Milletvekili Selçuk Özdağ ve Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Manisa Şubesi üyeleri, Ticaret ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinliğe katıldı. Etkinlikte Bahaeddin Özkişi'nin kitapları katılımcılara dağıtılarak, Özkişi'nin hayatı anlatıldı.

Etkinlikte konuşan Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk, "Belediye olarak halkımıza yapacağımız hizmetlerin yanında bana göre esas vazifemiz fiziki imar kadar manevi hayatımızı da imar etmektir. Bence bu daha önemlidir. Bugün burada bizim için önemli olan hemşerimiz Bahaeddin Özkişi'yi anarak ve manevi hayatımızı örmek adına böyle bir faaliyeti yapmak üzere buradayız. Bahaeddin Özkişi Demircili kökenli ve sülalesi halihazırda Demirci'de yaşayan ve Türk fikir hayatına önemli katkılarda bulunmuş bir kişidir" dedi.

AK Parti Manisa Milletvekili Özdağ ise, kısa hayatına rağmen yazdığı öykü ve romanlar ile Türk edebiyatında derin izler bırakan ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın 100 Temel Eser listesinde yer alan Bahaeddin Özkişi'nin yayınlanmış olan kitaplarını Demirci'de üniversite öğrencilerine ve kitapseverlere tanıtmak için Demirci'de olduklarını ifade etti. Özdağ, "Bahaeddin Özkişi benim fikir dünyamda önemli bir yeri olan ve kitaplarının hepsini okuduğum bir yazardır. Kendisi aslen Manisa'mızın Demirci ilçesindendir. Bu yüzden 2013'te Demirci'de yapılmakta olan Halıkent Anadolu Lisesi Spor Salonu'na onun isminin verilmesini Gençlik ve Spor Bakanımızdan istirham etmiştim. Sağ olsun Bakanımız bu fikrimize sıcak baktılar ve Manisa Valiliğimizin de oluru ile yeni yapılan spor salonuna Halıkent Anadolu Lisesi Bahaeddin Özkişi ismi verilmiştir. Spor salonuna daha önce ismi verilen ve Van depreminde şehit olan Demircili öğretmen Alime Paşa'nın ismi ise 75. Yıl Eğitim Kurumları'na verilmiştir. Okulun ismi 75. Yıl Alime Paşa Eğitim Kurumları olarak değiştirilmiş ve şehit öğretmenimizin ismi yaşatılmaya devam edilmiştir. Demirci Kaymakamımız Yalçın Sezgin'e de desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Spor salonuna isim verilmesi sonrasında gençlerimizin Bahaeddin Özkişi'yi yakından tanımaları için kitaplarını dağıtmaya karar verdik. Dil ve Edebiyat Derneği Manisa Şubesinin organizasyonu ve Demirci Belediye Başkanlığımızın destekleriyle Bahaeddin Özkişi'nin kitaplarından edindik. Etkinliğimizi ise bugün öncelikle Manisa'dan tren ile Alaşehir'e hareket ettik ve trende Özkişi ve Yönetim Kurulu Üyemiz Akhisarlı yazarımız Bahadır Yenişehirlioğlu'nun kitaplarını okuduk. Daha sonra karayolu ile Alaşehir'den Demirci'ye hareket ederek Demirci ilçemize geldik. Programımızın sonunda da değerli İlçe Kaymakamımız Yalçın Sezgin ve Belediye Başkanımız Selami Selçuk, Yönetim Kurulu Üyemiz Akhisarlı yazarımız Bahadır Yenişehirlioğlu ile birlikte bu kitapları öğrencilerimize imzalayıp hediye edeceğiz. Bu etkinlikten amacımız hem kitap okumanın önemine dikkat çekmek, hem de Bahaeddin Özkişi'yi Demircililere ve gençlerimize tanıtmaktır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Bahaeddin Özkişi ve Bahadır Yenişehirlioğlu'nun kitaplarının imza töreni yapıldı. İmza töreninden sonra Halıkent Anadolu Lisesi Bahaeddin Özkişi Spor Salonu'na geçen Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ ve dernek yöneticileri ve üyeleri, spor salonundaki incelemelerin ardından Demirci ilçesinden ayrıldı. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bahaeddin Özkişi Selçuk Özdağ Ak Parti Yerel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

title