Haberler

Merzifon Kaymakamı Geyim Açıklaması

Merzifon Kaymakamı Mehmet Fatih Geyim."Türkiye'de olduğu gibi Merzifon da eğitimden ciddi manada nasibini alıyor" dedi.

Merzifon Kaymakamı Mehmet Fatih Geyim:

" Türkiye'de olduğu gibi Merzifon da eğitimden ciddi manada nasibini alıyor" dedi.

Kaymakam Geyim, AA muhabirine yaptığı açıklamada eğitim açısından Merzifon-u değerlendirerek eğitimdeki yatırımların öğrenciyi iyi yetiştirmeye yönelik çalışmalar ve eğitimin fiziki şartlarına dönük yatırımlar şeklinde sürdürüldüğünü belirtti.

Merzifon'un eğitimde iyi ve avantajlı gibi görünse de Türkiye'deki gelişen koşullar göz önüne alındığında bazı alanlarda geç kalınmış bir yönünün olduğunu ifade eden Geyim, ancak bu geç kalmış yönünün zamanla ileri seviyelere ulaştırılmasını hedefleyen çalışmalar yapıldığını kaydetti.

Kaymakam Geyim, şöyle devam etti:

"Bir zamanlar Merzifon eğitimin merkezi imiş medreseleri varmış, Amerikan Koleji ile gündemde imiş, meşhurmuş. Ancak son birkaç yıla gelene dek görülüyor ki, sadece düz ve meslek liseleri var. Öğretmen lisesi ve fen lisesi son yıllarda yapılan okullar. Bununla beraber meslek lisesinin tercih edilme durumuna baktığımızda istenilen oranda bir öğrenci meslek lisesine gidiyor. Yüzde 64. Öğrencilerin yüzde 36'sı ise genel liseleri tercih ediyor. Öğrencilerin büyük çoğunluğunun meslek lisesini tercih etmesi arzu edilen bir durum. Çünkü meslek liselerinde öğrencilerin kalifiye bir şekilde yetiştirmeyi hedefleniyor. Ayrıca ilçemize son dönemde öğretmen lisesi ve fen lisesinin açılmasının, eğitim açısından ciddi manada katkı sağladığını düşünüyorum."

-Yeni sistem yeni yatırımları da beraberinde getirdi"-

Geyim, 4 + 4 + 4 ile yeni bir sisteme girildiğini belirterek, ilçede yapılacak eğitim yatırımları ile ilgili olarak şunları söyledi:

"4 + 4 + 4 ile yeni bir sisteme girildi. Yeni sisteme sorunsuz bir şekilde geçiş sağlandı ama sonuç itibari geçişte her zaman süreç gereklidir. Sürecin sorunsuz olarak sürdürülmesi için ise yapılması gereken bazı şeyler vardı. Sisteme bağlı olarak tüm Türkiye'de olduğu gibi Merzifon'da da İmam Hatip Ortaokulu açıldı. İmam Hatip Liselerinin orta bölümleri kapanmadan önce kullanılan şu anda ilköğretim olarak değerlendiriliyordu. Tüm ülkede ve Merzifon'da yeni sistemle İmam Hatip Ortaokulları tekrar açılınca okul ihtiyacı gündeme geldi. Bunun üzerine gerekli girişimler yapıldı ve Merzifon'a 15 derslikli yeni bir İmam Hatip Ortaokulu yapılacak. Bunun yanı sıra ilçemizde okuyan öğrencilerin barınma ihtiyacına yönelik 300 öğrenci kapasiteli bir yurt yapılacak. Ayrıca Fatih ve Mehmet Akif İlköğretim okullarına da ek derslik yapılacak."

Taşımalı sistemin ise Merzifon'da aksamadan devam ettiğini belirten Geyim,

"Merzifon'da ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinde 1700 öğrenciyi taşıyoruz. Bu taşınan öğrencilerin tamamının iaşesi sağlanıyor. İlçe genelinde bin öğrenci eğitim görüyor. Engelli öğrenciyi de uygulama merkezi ve iş okuluna taşıyoruz. Bu okullarda öğrencilerimiz sosyal hayata adapte olma açısından problemliler ve bu amaca yönelik eğitimler alıyorlar. Bu öğrencilerimizi de taşımak ve iaşelerinin sağlanmasının son derece vicdani bir olay olduğunu düşünüyorum" dedi.

Geyim, öğrencilerin nitelikli yetişmesi için çalışmaları sürdürdüklerini vurguladı.

Muhabir: Tuba Ceylan

Yayıncı: Dilek Sezen - AMASYA

Kaynak: AA / Yerel

Mehmet Fatih Geyim Merzifon Türkiye Yerel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title