Haberler

Mersin İdmanyurdu Sıkıntılı Süreçten Kazanarak Çıktı

Bu sezon yeniden yükseldiği Spor Toto Süper Lig'e 18 transfer yaparak başlayan Mersin ekibi, saha sorunu yaşamasına rağmen takımın uyum sürecini kısa sürede aşmasıyla lige iyi başladı Kulüp başkanı Kahramanlı: "Takımdaki kardeşlik havası sahaya yansıyor.

ANIL BAĞRIK - Spor Toto Süper Lig'e yeni çıkan ve lige 18 transfer yaparak başlayan Mersin İdmanyurdu, sahasında yaşadığı sorunlar nedeniyle sıkıntılı bir dönemden geçmesine rağmen takım içinde uyumu yakalayarak 4 haftada aldığı 7 puanla taraftarlarını mutlu etti.

AA muhabirinin derlediği bilgiye göre, geçen sezon PTT 1. Lig play-off finalinde Samsunspor'u geçerek adını 1 yıl aradan sonra tekrar Süper Lig'e yazdıran Mersin ekibi, yeni sezon için takımın başına Rıza Çalımbay'ı getirdi.

Maddi sıkıntılar nedeniyle transfer sürecinde çok ince eleyip sık dokumak zorunda kalan kırmızı-lacivertli ekip, Çalımbay'ın yürüttüğü politikalar sayesinde takımı adeta baştan dizayn etti.

Spor Toto Süper Lig'de uzun yıllar forma giyen Servet Çetin, Oktay Delibalta, Vederson, Tita gibi tecrübeli isimleri kadrosuna katan Mersin İdmanyurdu, Khalili, Welliton, Nakoulma ve Sadiku gibi önemli yabancı futbolcuları da transfer etti.

Toplamda 18 yeni oyuncu transfer eden Mersin temsilcisi, Bolu ve Avusturya'da yaptığı kamplarda işi sıkı tutarak, takımdaki uyum sorununu kısa sürede aştı.

Lige Mersin Stadyumu'nda oynadığı Beşiktaş maçıyla başlayan Mersin İdmanyurdu, karşılaşmayı 1-0 kaybederken, stadın zemin sorunu nedeniyle de büyük bir sıkıntının içine girdi.

Antrenmanların yapıldığı Macit Özcan Spor Kompleksi'ndeki sahanın da bozuk olması nedeniyle takım ikinci haftadaki Kasımpaşa maçına Ankara'da hazırlandı.

İkinci hafta Kasımpaşa deplasmanında 2-0 öne geçtiği maçta 2-2 berabere kalarak ligdeki ilk puanını alan kırmızı-lacivertliler, Mersin Stadyumu'nun zeminin bozuk olması, Tevfik Sırrı Gür Stadı'nın ise bakımsızlığı nedeniyle maçlarını nerede oynayacağını düşünmeye başladı.

Uzun süren arayışların ardından Çaykur Rizespor ile Adana'da karşılaşan Mersin temsilcisi bu maçtan 2-0 galip ayrıldı. Kardemir Karabükspor'u deplasmanda aynı sonuçla geçen Mersin İdmanyurdu, yaşadığı sorunlar nedeniyle sıkıntılı geçirdiği ilk 4 haftada 2 galibiyet 1 mağlubiyet ve 1 beraberlik alarak 7 puan topladı.

Takımdaki kardeşlik havası sahaya yansıyor

Mersin İdmanyurdu Başkanı Ali Kahramanlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeni kurulan bir kadroyla lige başladıklarını ve uyum sürecini çok hızlı şekilde aştıklarını söyledi.

Takım içinde çok güzel bir hava oluştuğunu vurgulayan Kahramanlı, "Takımdaki kardeşlik havası sahaya yansıyor. Rıza hocayı bu noktada tebrik ediyorum. Kısa sürede uyumu sağladı. Takım şu an çok iyi gidiyor. İlerleyen haftalarda tam performansımızı sahaya yansıttığımızda daha başarılı olacağız" dedi.

Kardemir Karabükspor maçından 3 puanla döndükleri için mutlu olduklarını ifade eden Kahramanlı, şöyle devam etti:

"Zor bir deplasmandan kazanarak dönmek çok önemli. Bu maçı kazanarak üst üste 2. galibiyetimizi almış olduk. Bu hafta Bursaspor ile Tevfik Sırrı Gür Stadı'nda karşılaşacağız. Sahamız hazır hale geldi. Taraftarlarımızla bir maçlık ayrılığın ardından yeniden buluşmuş olacağız. Bu maç çok önemli. Bu karşılaşmayı kazanarak galibiyet serisi yakalamak istiyoruz. Taraftarlarımızdan tribünleri doldurmalarını istiyoruz. Çoğu statta boş tribünlere oynanıyor ama bizim taraftarımız tüm Türkiye'ye örnek olacak şekilde Bursaspor maçında tribündeki yerini almalı." - Mersin

Kaynak: AA / Yerel

Mersin İdmanyurdu Ali Kahramanlı Samsunspor Yerel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Bugün anneler günü mü? Bugün anneler günü kutlanıyor mu, kutlanacak mı? Anneler günü ne zaman 2024? Eurovision 2024 hangi kanalda? Eurovision 2024 nerede yayınlanıyor, nereden izlenir? Eurovision'da kim birinci oldu? Eurovision Şarkı Yarışması Finali'nde hangi ülke birinci oldu? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 12 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu!
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title