Haberler

Mersin'de Sanatçının Öldürülmesi

Mersin'de Bir Barda, Öldürülen Yerel Sanatçı Sarp Öztürk'ün Arkadaşları, Sanatçının Sağlığında Önemli Bölümü Tamamlanan Türkü Albümünün Çıkarılması İçin Destek İstedi.

Kerem Kocalar - Mersin'de bir barda, 'Kürtçe türkü söylemediği' gerekçesiyle öldürüldüğü ileri sürülen yerel sanatçı Sarp Öztürk'ün arkadaşları, sanatçının sağlığında önemli bölümü tamamlanan türkü albümünün çıkarılması için destek istedi.

AA muhabirinin aldığı bilgilere göre, 17 Aralık Cuma günü Yenişehir ilçesi Adnan Menderes Bulvarı'ndaki bir barda yerel sanatçı Sarp Öztürk'ün tabancayla vurularak ölüdrülmesine ilişkin soruşturma sürüyor. İş yerinin güvenlik kameralarından kimliği tespit edilen katil zanlısı oto galerici M.B'nin yakalanması amacıyla çalışmalar sürüyor. Cinayet sırasında zanlının yanında bulunan 3 kişiden ikisi sevk edildikleri mahkemede tutuklanırken bir kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Sarp Öztürk'ün babası emekli polis memuru İhsan Öztürk AA muhabirine yaptığı açıklamada, katil zanlısının yakalanmasıyla acılarının nispeten azalacağına belirterek, 'Emniyete güvenimiz tam. Zanlıyı bulacaklarına inanıyorum. Konuyla yakından ilgileniyorlar. Bu adam bugün veya 3-5 gün sonra yakalanacak. Bunu yapan insan olamaz. Cinayeti her kim işlediyse elbette ki cezasını çekecek. Sarp'tan geriye 4 aylık bir bebek ve 6 yaşındaki bir çocuk kaldı. Benim anlayamadığım bu çocukların büyümesi ve gelişmesi nasıl olacak? Baba sevgisini nasıl tadacaklar, onu bilemiyorum ve çaresizim' dedi.

- ALBÜMÜ ÇIKARILSIN İSTEĞİ

Cinayet sırasında ayağından yaralanan ve halen yürümede sıkıntı çeken gitarist Göktay Okçu ise yaşanan olayın şokunu üzerlerinden atamadıklarını söyledi.

Sarp Öztürk'ün sadece Mersin'de değil, ülke genelindeki türkü söyleyen sanatçıların önemli bir bölümü tarafından tanındığını anlatan Okçu, 'Çok acı çekiyoruz. Çünkü ölüm şekli itibariyle bir vahşet yaşandı. Sarp'ın öldürülme nedeninin basitliği de çok acı verici. Sarp sadece Mersin'in değil, Türkiye'nin sanatçısıydı. Sanat camiasından pek çok kişi onu albüm yapmaya teşvik etti. Teşvik edenlerin başında da Musa Eroğlu, Mustafa Özarslan ve Kıvırcık Ali geliyor. Sarp müzik için çok şeyden fedakarlık etti. Ailesinden, zamanından ve en önemlisi hayatından... En nihayetinde de sanatını icra ederken, yaşamını yitirdi' diye konuştu.

Okçu, sağlığında albüm hazırlıklarını sürdüren Öztürk'ün demo çalışmalarını tamamladığını belirterek, şunları söyledi:

'Aslında Sarp için şu an yapılacak tek bir şey var; o da Sarp'ın albümünü çıkarmak. Çünkü demo kayıtları başta olmak üzere tüm hazırlıkları tamam. Gerekli desteğin verilerek bu albümün çıkarılması, aile için çok büyük bir manevi teselli olacak. Aile, bununla teselli bulacak. Onun en büyük isteği olan bu albümün çıkarılması çok önemli. O bunu hak etmişti. Bunu tüm Türkiye'den istiyoruz. Sarp, Kürtçe şarkı söyleyemediği için öldürüldü. Her şey ertesi gün unutulmamalı. Ailesinin acısını dindirmek için bir şeyler yapılması gerekir.'

1972 doğumlu olan Sarp Öztürk, müzik hayatına küçük yaşlarda babasının sazıyla başladı. Evli ve 2 çocuk babası olan Öztürk'ün, albüm çalışmalarına Musa Eroğlu, Mustafa Özarslan ve Kıvırcık Ali gibi ünlülerin de desteğiyle ve düetleriyle sürdürdüğü öğrenildi. 17 Aralıkta Mersin'de Adnan Menderes Bulvarı'ndaki bir barda 'Kürtçe şarkı isteme' meselesi yüzünden çıktığı iddia edilen tartışma, Sarp Öztürk'ün (38) tabancayla öldürülmesiyle son bulmuştu. Olayda biri gitarist iki kişi de yaralanmıştı. Öztürk, 18 Aralıkta Mersin'de Cemevi'nde düzenlenen törenin ardından merkez Mezitli ilçesindeki şehir mezarlığında toprağa verilmişti.

- MERSİN

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Bakmadan Geçme

Aleyna elendi mi? Survivor Aleyna elendi mi gitti mi? 17 Mayıs okullar tatil mi? Bugün okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? Bodrumspor-Çorum FK maçı ne zaman? 28 Şubat Davası'nda affedilen generaller kim, isimleri ne? 17 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 17 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 17 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 17 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 17 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title