Haberler

Mersin'de Noel Ayini

Mersin’de Katolik ve Ortodoks kiliselerinde düzenlenen Noel ayininde, dünya barışı için birlik ve beraberlik mesajları verdi.

Mersin'de Katolik ve Ortodoks kiliselerinde düzenlenen Noel ayininde, dünya barışı için birlik ve beraberlik mesajları verdi.

Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları Yüksel Mutlu ve Fazıl Türk, Hıristiyan inancında Hz. İsa'nın dünyaya gelişinin yıldönümü nedeniyle Mersin Ortodoks ve Katolik Kiliseleri tarafından düzenlenen ayinlere katıldı. Kutsal ritüellerin sergilendiği törenlerde, Ortodoks ve Katolik din adamlarının barış ve kardeşlik mesajları ön plana çıktı.

Ortodoks Cemaati ayinini, kilisenin ruhani lideri Coşkun Teymur yönetti. Burada cemaate ve konuklara hitap eden Teymur, "Bugün insanlık tarihinin yeniden yazılmaya başladığı gündür. Bugün doğumuyla insanlık tarihini milattan önce ve milattan sonra diye ikiye ayıran Hazreti İsa'nın fakir bir hayvan yemliğinde dünyaya gelişini anıyoruz. O, misyonunu yaymaya başladığı günden itibaren, davranış ve eylemleriyle bizlere sevgiyi, saygıyı, hoşgörü ve barışı örnek olarak sundu. Bütün Hıristiyan alemine kutlu olsun. Daha nice yıllar hep birlikte, hiç kimsenin ezilmediği, hor görülmediği bir dünyada yaşamayı diliyoruz. Yaklaşmakta olan yeni yılın, coğrafyamızda süren bu büyük acıların yaşanmadığı, umut ve beklentilerimizin gerçekleşeceği bir yıl olmasını temenni ediyoruz. Hangi inanç, hangi etnik kökenden olursak olalım, kimsenin ötekileştirilmediği duygularla yüce Allah'ın bize verdiği nimetleri adilane bir şekilde paylaşacağı bir yıl olmasını diliyoruz" dedi. Konuşmalar ve ilahilerin ardından dini ritüeller yerine getirildi ve ayin sona erdi.

Mersin Latin İtalyan Katolik Kilisesi'nde düzenlenen ayinde de kilise ruhani reisi Roberto Ferrari ile rahip Fransua Dondu, dünya barışı için birlik ve beraberlik mesajları verdi. Noel ayinleri sonrasında ortak bir açıklama yapan Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları Yüksel Mutlu ve Fazıl Türk, Mersin'in bu denli farklı kimlik, inanç ve kültürleri kucaklıyor olmasının kent açısından büyük şans olduğunu vurguladılar. Eşbaşkanlar, farklılıkları bir tehdit unsuru olarak görmek yerine bir zenginlik olarak değerlendirmek gerektiğinin altını çizdiler. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yüksel Mutlu Fazıl Türk Akdeniz Mersin Yerel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title