Haberler

Mehmet Akif Ersoy Avrasya'da Anıldı

12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü vesilesiyle Avrasya Üniversitesi Pelitli Yerleşkesi konferans salonunda bir anma programı düzenlendi.

12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü vesilesiyle Avrasya Üniversitesi Pelitli Yerleşkesi konferans salonunda bir anma programı düzenlendi.

Üniversitenin öğrencileri ve akademisyenlerinin yoğun ilgi gösterdiği programda konuşan Avrasya Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili Edebiyatı Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Abdullah Çelik, İstiklal Marşı'nın muhatabının bütün bir millet olduğuna vurgu yaptı. " Mehmet Akif Ersoy'un vatan sevgisi ona bu marşı yazdırmıştır" diyen Çelik "İstiklal Marşı milletimizin yaşama gayesini ima eden bir bildiri ve bir milli yemindir. Balkan, Çanakkale, Yemen ve milli mücadele, bire dörtle bire on arasında, ve amansın bir dövüş. Dünyanın en güçlü devletleri üstünüze çullanmış, Anadolu insanı masum bir ceylan, Mehmetçik ise sanki can pazarında. Cepheler ölüme koşu beldesi olmuş, her Mehmetçik yüreğini kalkan yapmış. Tarihin kanlı seyrine can borcumuzu, kan borcumuzu ödemişiz. Ama insanında bir tahammül gücü var. Zoru başarır olağanüstüyü yaparsınız belki ama bu sürekli değil.İşte böyle bir durumda, bu atmosferi dile getirecek, ruh halimizi dile getirecek bir milli marşa gereksinim vardı. İşte böyle bir durumda milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy bu marşı kaleme aldı" dedi. - TRABZON

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Akif Ersoy Pelitli Avrasya Yerel Haberler

Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Nihat Doğan'dan boşanma kararı alan Arzu Doğan'dan çok konuşulacak itiraflar

Nihat Doğan'dan boşanma kararı alan Arzu Doğan'dan çok konuşulacak itiraflar

CHP lideri Özel, sözünü kesen çiftçiye kızdı: Arkadaşların sana hesap sorsun

CHP lideri Özel, sözünü kesen çiftçiye kızdı: Arkadaşların sana hesap sorsun

Müge Anlı'nın programında kan donduran anlar! Muhabir, canlı yayında ceset buldu

Müge Anlı'nın programında kan donduran anlar! Muhabir, canlı yayında ceset buldu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title