Haberler

Manisa'dan Kısa Kısa

Manisa’da kaymakamlıkların, fon ve kaynaklarından daha etkin faydalanabilmeleri için bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Manisa'da kaymakamlıkların, fon ve kaynaklarından daha etkin faydalanabilmeleri için bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Kaymakamlıkların başta Avrupa Birliği (AB) fonları başta olmak üzere Zafer Kalkınma Ajansı, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) ve diğer fon ve kaynaklarından daha etkin faydalanabilmeleri için toplantı düzenlendi.

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş'ın başkanlığında Valilik Brifing Salonunda yapılan toplantıya, vali yardımcıları ile 17 ilçe kaymakamı katıldı.

Bektaş, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, yatırımlara kaynak sağlamada, doğru projelendirmenin önemine işaret ederek, ilçelerde proje ekipleri oluşturulmasını ve bu ekiplerin, çalışmalarını Manisa Valiliği Avrupa Birliği ve Proje Koordinasyon Merkezi ile koordineli yürütmelerini istedi.

Toplantıda daha sonra Manisa Valiliği Avrupa Birliği ve Proje Koordinasyon Merkezi Koordinatörü Ural Sevener tarafından fon ve kaynak sağlayan kurumların, proje teklif çağrıları konusunda sunum gerçekleştirdi.

Bektaş, toplantı sonunda Gediz Nehri'nin temizlenmesi, organik tarım projeleri konusunda çalışma yapmak üzere ilgili vali yardımcılarını görevlendirdi.

-Saanen keçileri yatırımcıların gözdesi oldu

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, vali yardımcıları Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çumruloğlu, Manisa Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hasan Çebi ile Şehzadeler ilçesine bağlı Halıtlı Mahallesi'nde Murat Dülger'e ait saanen keçi çiftliğini ziyaret ederek bilgi aldı.

Dülger, saanen keçi çiftliği yatırımını, 2010 yılında Türkiye'deki keçi sütü açığını dikkate alarak gerçekleştirdiğini dile getirerek, Avusturya'dan ithal damızlıklarla başladığı yetiştiricilikte, sonrasında Ege Üniversitesi (EÜ) Ziraat Fakültesi ile yaptığı protokol kapsamında ıslah çalışmaları yaptıklarını belirtti.

Bunun sonucunda başlangıçta yıllık 500 litre olan hayvan başına süt verimliliğinin, 800 litrenin üzerine çıktığını kaydeden Dülger, keçi başına 1 ton kapasiteyi hedeflediklerini bildirdi.

Vali Bektaş, kurulan çiftliğin hem Manisa hem de Türkiye açısından çok önemli bir proje olduğunu ifade ederek, "Bu tür tesisler ilimiz ekonomisine üretim, istihdam ve ihracat yönünde olumlu katkı sunmaktadır. Böyle yatırımların ilimizde daha da artması gerekmektedir" dedi.

AK Parti Kırkağaç İlçe Başkanlığına Öztürk yeniden seçildi

AK Parti Kırkağaç İlçesi 5. Olağan Kongresi Yasemin Düğün Salonunda yapıldı.

Tek listeyle seçime gidilen kongrede, mevcut ilçe bakanı Ömer Öztürk yeniden bu göreve seçildi.

Kongreye AK Parti Manisa milletvekilleri Recai Berber ve Uğur Aydemir ile AK Parti Manisa İl Başkanı Murat Baybatur, ilçe belediye başkanları ve ilçe başkanları da katıldı. - Manisa

Kaynak: AA / Yerel

Erdoğan Bektaş Avrupa Birliği Ak Parti Yerel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde? Newcastle – Brighton maçı nereden, nasıl izlenir? Newcastle Brighton canlı yayın linki! Azerbaycan deprem mi oldu? Az önce nerede, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 11 Mayıs Cumartesi depremler! KOCAELİSPOR – SAKARYASPOR CANLI: Kocaelispor – Sakaryaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Kocaelispor Sakaryaspor canlı yayın linki! BOLUSPOR – ÇORUM FK CANLI: Boluspor – Çorum FK maçı nereden, nasıl izlenir? Boluspor Çorum FK canlı yayın linki!
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title