Haberler

Kültürel Değerleri Yaşatmak İçin Girişimci Olacaklar

Güncelleme:

Tekirdağ'da, KOSGEB'in girişimcilik eğitimine katılan kadınlar, kentin önemli kültürel simgelerinden Karacakılavuz el dokumaları ve geleneksel köy lezzetlerini yaşatacak.

Tekirdağ'da, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Tekirdağ Hizmet Müdürlüğünün verdiği eğitime katılan kadınlar girişimci olacak.

Süleymanpaşa Kaymakamı Kamil Kıcıroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, KOSGEB Tekirdağ Hizmet Müdürlüğü ve Süleymanpaşa Kaymakamlığı arasında dezavantajlı gruplara yönelik girişimcilik kursu verilmesi için protokol imzaladıklarını ve bu protokol kapsamında ilçeye bağlı Karacakılavuz Mahallesi'ndeki kadınlara yönelik girişimcilik kursu düzenlendiğini belirtti.

Karacakılavuz'un kentte yerel el sanatları bakımından önemli yerleşkelerden biri olduğunu belirten Kıcıroğlu, şöyle konuştu:

"Burada özellikle bayanlar, Karacakılavuz dokumaları yapmakta. Kilim, seccade ve yolluktan tutun da küçük ev eşyalarına, aksesuar eşyalarına kadar dokuma ürünü olarak üretilebilmekte. Aynı zamanda ev ürünleri tarhana, bulgur, erişte, makarna, turşu, salça, ekmek gibi geleneksel köy lezzetlerini de üretmekteler."

Kıcıroğlu, Karacakılavuz Mahallesi'nde oturan kadınların Karacakılavuz Küçük Sanat Kooperatifi ile ürettikleri ürünleri satarak ev ekonomilerine katkıda bulunduklarını ifade etti.

Girişimcilik kursuna kooperatife üye 25 kadının katıldığını, katılımcıların kursta girişimciliğin alfabesini öğreneceğini aktaran Kıcıroğlu, şunları kaydetti:

"Kurs boyunca kadınlar girişimciliğin teknik yönlerini, hukuki yönlerini öğrenecekler. İş hayatında karşılaşabilecekleri zorluklara karşı, finansal zorluklara, hukuki zorluklara, sigorta pirim vergi ödemeleri, işletmenin kendi öz yapısındaki sorunlara karşı nasıl çözüm bulacaklar, bunları kurs süresince öğrenecekler. Kurs bittikten sonra da KOSGEB'in imkanlarından yararlanmak isteyen kursiyerler bu belgenin getirdiği avantajla öncelikli olarak yararlanacaklar. Girişimcilik eğitimlerine kadınlar, Roman vatandaşlar ve engelliler katılabilecek."

Kıcıroğlu, kursiyerlerin KOSGEB'in imkanlarından yararlanarak kendi işletmelerini kurmalarını, el sanatlarını ve ürünlerini değerlendirerek aile bütçelerine katkıda bulunmalarını istediklerini ifade etti.

Kursiyerlerden Fatma Çaylalı da kültürel ürünleri üreterek gelir de elde etmek istediklerini söyledi.

Kursa katılarak girişimcilik hakkında bilgi aldıklarını aktaran Çaylalı, hedeflerinin ürettiklerini kendi iş yerlerinde satabilmek ve kültürel değerlerini yaşatmak olduğunu kaydetti. - Tekirdağ

Kaynak: AA / Yerel

Karacakılavuz Süleymanpaşa Tekirdağ Yerel Haberler

Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

CHP lideri Özel, sözünü kesen çiftçiye kızdı: Arkadaşların sana hesap sorsun

CHP lideri Özel, sözünü kesen çiftçiye kızdı: Arkadaşların sana hesap sorsun

Müge Anlı'nın programında kan donduran anlar! Muhabir, canlı yayında ceset buldu

Müge Anlı'nın programında kan donduran anlar! Muhabir, canlı yayında ceset buldu

Kararı valilik açıkladı! Giresun'da açık alanlarda alkol kullanımına yasak getirildi

Kararı valilik açıkladı! Giresun'da açık alanlarda alkol kullanımına yasak getirildi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title