Haberler

Zorlu Enerji'den Kızıldere Jeotermal Santrali Belgeseli

Güncelleme:

Zorlu Enerji, dünyanın sayılı jeotermal santrallerinden olan Denizli Sarayköy'deki Kızıldere Jeotermal Santralinin belgeselini hazırladı.

Türkiye'nin ilk ve en büyük, dünyanın ise sayılı jeotermal santrallerinden olan Denizli Sarayköy'deki Kızıldere Jeotermal Santrali'nin öyküsü belgesel haline getirildi.

Zorlu Enerji tarafından yapılan yazılı açıklamada, 2013 yılının Eylül ayında açılışı gerçekleşen 80 MW kurulu kapasiteye sahip Türkiye'nin en büyük jeotermal enerji santrali Kızıldere Jeotermal Santrali'nin belgesel haline getirildiği bildirildi.

"Enerji: Yarının Şeytan Üçgeni-Yerkürenin Enerjisi: Jeotermal" isimli belgeselde, yeryüzünün derinliklerinden gelen enerji kaynağı jeotermalin 12 bin yıllık yolculuğu, enerjinin önemi, giderek azalan enerji kaynaklarının sürdürülebilirliğinin sağlanması anlatıldığı bildirilen açıklamada, Kızıldere Jeotermal Santrali'nin yapımının da röportajlarla aktarıldığı belirtildi.

Zorlu Enerji Genel Müdürü Sinan Ak, belgeselle ilgili görüşlerini dile getirdiği açıklamada, Türkiye'nin enerji ihtiyacını karşılamak için sürdürülebilir kaynakların kullanımına önem veren bir kurum olduklarını bildirdi.

Kaynaklar arasında jeotermal enerjinin ayrı bir stratejik önem taşıdığını vurgulayan Ak, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"Türkiye'nin en büyük, dünyanın ise sayılı büyük jeotermal santrallerinden birine imzamızı atmış olmanın gururunu taşıyoruz. Bu değerli projeyi ve jeotermalin Kızıldere santralimizde enerjiye dönüşmesinin büyülü hikayesini bir belgesel haline dönüştürmek istedik. İnanıyoruz ki Kızıldere Jeotermal Santralimizin hikayesi tüm izleyenleri keyifli bir yolculuğa çıkartacak. 12 ay süren fizibilite çalışmaları, 26 ay süren ve 2 bin 800 metre derinliğe ulaşan 20 adet kuyu sondajı, 600 kişilik bir ekibin, 20 ay geceli gündüzlü çalışması, en ileri teknoloji ürünü sistem ve donanım ile Zorlu Enerji Grubu'nun 20 yıllık bilgi ve birikimi neticesinde, Türkiye'nin jeotermal alanındaki en büyük yatırımını gerçekleştirdik. Ülkemizin enerjide dışa bağımlılığını azaltma konusunda en büyük etkenlerden biri olan jeotermal enerjiye yatırım yapmak, bizim için Türkiye'nin geleceğine yatırım yapmakla eşdeğer." - Denizli

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Zorlu Grubu Sarayköy Türkiye Denizli Kültür Sanat Haberler

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Bakmadan Geçme

Aleyna elendi mi? Survivor Aleyna elendi mi gitti mi? 17 Mayıs okullar tatil mi? Bugün okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? Bodrumspor-Çorum FK maçı ne zaman? 28 Şubat Davası'nda affedilen generaller kim, isimleri ne? 17 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 17 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 17 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 17 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 17 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title