Haberler

Türk Edebiyatını Romanya'ya Tanıtmayı Hedefliyoruz"

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Ankara Şubesi Başkanı İbrahim Eryiğit, "Hem Ankara'da hem de Romanya'nın başkenti Bükreş'te yapılacak programlarla, Türk şiiri ve edebiyatı konuşulsun istiyoruz.

AYŞE BÜŞRA ERKEÇ - Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Ankara Şubesi Başkanı İbrahim Eryiğit, "Hem Ankara'da hem de Romanya'nın başkenti Bükreş'te yapılacak programlarla, Türk şiiri ve edebiyatı konuşulsun istiyoruz. Edebiyatımızı, Romanya'ya tanıtmayı hedefliyoruz." dedi.

Birliğin çalışmalarına ilişkin AA muhabirine açıklamada bulunan Eryiğit, kültür ve sanat ortamında bulunmanın, sanata meyli olan kişilerin birbirini tanımasına katkı sağladığını belirterek, yapılan etkinliklerin bu anlamda önemli bir role sahip olduğunu söyledi.

İbrahim Eryiğit, Türk edebiyatının tanıtımına katkı amacıyla gerçekleştirilecek uluslararası etkinliklere ilişkin de bilgi vererek, "Hem Ankara'da hem de Romanya'nın başkenti Bükreş'te yapılacak programlarla Türk şiiri ve edebiyatı konuşulsun istiyoruz. Edebiyatımızı, Romanya'ya tanıtmayı hedefliyoruz. Aynı şekilde de Romanya şiir ve edebiyatını Türkiye'ye tanıtmak ve karşılıklı kültürel aktivitelerin gerçekleşmesini istiyoruz. Çalıştay şeklinde düzenlemeyi istediğimiz programlarda, şairlerin şiirlerini, yazarların kitaplarını anlatabileceği ve birbirlerini tanımalarına olanak sağlayan şiir atölyelerinin yer alacağı bir aktivite düzenleyeceğiz." ifadelerini kullandı.

Azerbaycan'da bir çalıştay yapılacağını sözlerine ekleyen Eryiğit, şunları kaydetti:

"Azerbaycan'da gerçekleştireceğimiz çalıştayda akademisyenlere ağırlık vereceğiz. Türk edebiyatının teorik yanını düzlüğe çıkarma anlamında, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi (AYBÜ) ile temas halindeyiz. Özellikle çalıştay çalışmalarımızda AYBÜ'den öğretim üyeleri katkıda bulunacak. İsimleri henüz netleştirmedik ama şair ve yazarlarla uyarlama anlamında görüşmeler yapıyoruz. Türkiye'den katılım sağlayacak şair ve yazarlarımız arasında, Mustafa Özçelik, Arif Ay ve Nurettin Durman gibi isimler var ama listemize yeni katılacak olan isimler de var."

- "Şiirin öğrenerek yapılamayacağını düşünüyorum"

TYB Ankara Şubesi Başkanı Eryiğit, devam eden "Yazar Okulu" projesine de değinerek, projenin değerli bir yere sahip olduğunu vurguladı.

Yazar Okulu projesinde, çalışmaların alanını daralttıklarını dile getiren Eryiğit, "Öykü ve roman atölyesi şeklinde gerçekleştireceğiz. Çünkü şiirin öğrenerek yapılamayacağını düşünüyorum. Şiir bambaşka bir alandır. Ne kadar uğraşsanız da şair değilseniz şiir yazamazsınız ama öykü ve denemenin, okuldan alınacak teknikle zenginleşeceğine inanıyorum." diye konuştu.

Eryiğit, TYB Ankara Şube'sinin çalışmalarına da değinerek, "Üç kitap, üç yazar projemiz var. Yeni kitabı çıkan genç şair ve yazarları ayda bir kez okuyucularıyla buluşturuyoruz. 'Şairler Meclisi' isimli programlarımız devam ediyor. Arif Ay, Ali Sali ve Mehmet Aycı gibi şairlerimizle yeni çıkan kitapları ve şiirleri dinleyicilerle paylaşma alanı oluşturuyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Türkiye Romanya Bükreş Kültür Sanat Haberler

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Bakmadan Geçme

Aleyna elendi mi? Survivor Aleyna elendi mi gitti mi? 17 Mayıs okullar tatil mi? Bugün okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? Bodrumspor-Çorum FK maçı ne zaman? 28 Şubat Davası'nda affedilen generaller kim, isimleri ne? 17 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 17 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 17 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 17 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 17 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title