Haberler

Emekli oldular ama öğrenmekten vazgeçmiyorlar

Güncelleme:

Emekli oldular ama öğrenmekten vazgeçmiyorlar Sepet örücülüğü kursuna emekli öğretmenler, hemşireler ve doktorlar ilgi gösteriyor Trabzon Ortahisar Halk Eğitim Merkezi bünyesinde bulunan Alacahan'da sepet örücülüğü kursuna özellikle emekli öğretmenler, hemşireler ve doktorların ilgi...

Emekli oldular ama öğrenmekten vazgeçmiyorlar

Sepet örücülüğü kursuna emekli öğretmenler, hemşireler ve doktorlar ilgi gösteriyor

TRABZON - Trabzon Ortahisar Halk Eğitim Merkezi bünyesinde bulunan Alacahan'da sepet örücülüğü kursuna özellikle emekli öğretmenler, hemşireler ve doktorların ilgi göstermesi dikkat çekiyor.

Yıllarca okullarda eğitim görmelerine rağmen emekli olduktan sonra yine öğrenme merakını kaybetmeyen bayan emekli öğretmenler. kurs sayesinde hem stres attıklarını hem de öğrenmenin mutluluğunu yaşadıklarını söylüyor. Ürettikleri eşyalar sayesinde çevrelerinden güzel tepkiler aldıklarını belirten kursiyerler kurs sayesinde zihinsel olarak kendilerini geliştirdiklerini ifade ediyor.

Kursiyerlerden emekli öğretmen Zübeyde Ayar, kurs gününün gelmesini dört gözle beklediklerini belirterek öğrenmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Ayar, "Evde canımız sıkıldığı için kursa yazıldık. Kurs sayesinde hem zamanımızı değerlendiriyoruz hem de kendimize güzel uğraşlar buluyoruz. Bir şeyler üretmek insanı mutlu ediyor. Şu anda, içine meyve konulacak bir sepet yapıyorum. Haftada bir gün geliyoruz, dolayısıyla o günün gelmesini zevkle bekliyoruz. Bir şeyler öğrenmek hoşumuza gidiyor, insanı rahatlatıyor. Evde oturup zamanımızı boşa geçirmememiz lazım. Bu tür kurslara gelerek zihinsel olarak kendimizi geliştirmeliyiz. Çevremden güzel tepkiler alıyorum. Çocuklarıma yaptıklarımı gösteriyorum hoşuna gidiyor, anne bize de yap diyorlar" dedi.

Ortahisar Halk Eğitim Merkezi usta öğreticisi Derya Karaosmanoğlu ise kursiyerlerin büyük bölümünün emeklilerden oluştuğunu belirterek kurs sayesinde hem öğrenip hem de stres attıklarını belirtti.

Karaosmanoğlu, "Kursumuzun adı sepet örücülüğü. Aksesuarlar, sofralarımızda kullanabileceğimiz bir sürü objeler yapabiliyoruz. Bunların yanı sıra masa, çanta, saksı altları, servislikler, sandalye, sehpalar, tepsiler örebiliyoruz. Özellikle son 4 yıldır sepet örücülüğü kursuna ilgi artmaya başladı. Yakında bu sanat artık kaybolmaya yüz tutmuşluktan çıkacak gibi gözüküyor. Kursiyerlerimiz genellikle emeklilerden oluşuyor. Kendilerine hobi arayanlar, boş durmayı sevmeyenler stres atmaya geliyor diyebiliriz. Kursiyerlerimiz arasında bu işin ticaretini bile yapanlar var. İnsanlarımız evlerinde boş oturmasınlar çok güzel sanatlarımız var gelip öğrenebilirler" diye konuştu.

Sepet örücülüğü sanatı Osmanlı döneminde terapi olarakta yapıldığını ifade eden Karaosmanoğlu, "Sepet örücülüğü Osmanlı döneminde var olan bir sanattı. Bu sanat insanların ihtiyaçlarına hitap ediyordu. Zamanla kaybolmaya yüz tutmuş bir sanat olarak gündeme geldiği için şimdilerde daha çok revaçta. Genelde aksesuar olarak kullanılıyor. Osmanlı döneminde insanlar bu sanatı terapi olarak yapıyordu şimdi de terapi olarak devam ediyor diyebiliriz" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Kültür Sanat

Ortahisar Alacahan Kültür Sanat Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde? Newcastle – Brighton maçı nereden, nasıl izlenir? Newcastle Brighton canlı yayın linki! Azerbaycan deprem mi oldu? Az önce nerede, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 11 Mayıs Cumartesi depremler! KOCAELİSPOR – SAKARYASPOR CANLI: Kocaelispor – Sakaryaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Kocaelispor Sakaryaspor canlı yayın linki! BOLUSPOR – ÇORUM FK CANLI: Boluspor – Çorum FK maçı nereden, nasıl izlenir? Boluspor Çorum FK canlı yayın linki!
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title