Haberler

Dr. Dilek Kaya İmamoğlu'nun 'Cam Işığı Kesemez' Kitabı Yayınlandı

Güncelleme:

Akademisyen ve sivil toplum gönüllüsü Dr. Dilek Kaya İmamoğlu, kadınların iş hayatında karşılaştığı eşitsizlikleri analiz ettiği çalışmasını 'Cam Işığı Kesemez' kitabında bir araya getirdi. Kitapta, kadınların soyut ayrımcılığı aşarak parladığı ve hayallerine güvenle yaklaştığı bir geleceğin izi sürülüyor.

Akademisyen ve sivil toplum gönüllüsü Dr. Dilek Kaya İmamoğlu, kadınların iş hayatında karşılaştığı eşitsizlikleri analiz ettiği çalışmasını 'Cam Işığı Kesemez' kitabında bir araya getirdi. Kadınların önüne çıkarılan yapay engeller için kullanılan 'Cam Tavan' kavramının kapsamlı bir yaklaşımla ele alındığı kitapta, kadınların soyut ayrımcılığı aşarak parladığı ve hayallerine güvenle yaklaştığı bir geleceğin izi sürülüyor.

İstanbul Vakfı çatısı altında fikir öncülüğünü yaptığı 'Büyüt Hayallerini' projesini hayata geçiren Dr. Dilek Kaya İmamoğlu, eşitlik mücadelesinde kendini sorumlu hisseden herkesin okuyabileceği yüksek lisans tezini, 'Cam Işığı Kesemez' adıyla kitap haline getirdi. Kitap, Hümanist Kitap Yayıncılık tarafından düzenlenerek yayına hazırlandı. Kitapta, özellikle kadınları ikinci plana atmaya, eğitimden, sosyal yaşamdan, çalışma hayatından, bilimden ve sanattan uzak tutmaya yönelik engellere karşılık gelen 'Cam Tavan' kavramının analizine yer veriliyor. Ayrıca, kadınların engelleri aşarak hakları olana ulaştığı geleceğin izi de sürülüyor.

4 BÖLÜMDEN OLUŞUYOR

Kurumsal bağlılık kavramı ile cam tavan algısı ilişkisinin aktarıldığı kitap 4 bölümden oluşuyor. İlk bölümde Kadınların Yaşamda Karşılaştıkları Temel Sorunlar, ikinci bölümde Kadınların Cam Tavan Engellerini Kırmaya Yönelik Stratejileri, üçüncü bölümde Kurumsal Bağlılık ve dördüncü bölümde Kadın Yöneticilerde Cam Tavan Sendromunun Kurumsal Bağlılık Düzeyi ile ilişkisi başlıkları ile irdeleniyor. İmamoğlu'nun 'Cam Işığı Kesemez' kitabının sunuş yazısı ise Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü tarafından kaleme alındı.

GELİRİ KIZ ÇOCUKLARINA GİDECEK

'Cam Işığı Kesemez' kitabının telif gelirleri, İmamoğlu'nun öncülük ettiği 'Büyüt Hayallerini' projesinde yer alan 3 bin üniversiteli kız öğrencinin burs fonuna aktarılıyor. İmamoğlu, 4 Kasım Cumartesi günü 14.00-15.00 saatleri arasında, TÜYAP Kitap Fuarı'nda 7. Salon 707B no'lu Hümanist Kitap standında gerçekleşecek imza etkinliğinde okurlarıyla bir araya gelecek.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Kültür Sanat

Eğitim Kültür Sanat Haberler

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Bakmadan Geçme

Aleyna elendi mi? Survivor Aleyna elendi mi gitti mi? 17 Mayıs okullar tatil mi? Bugün okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? Bodrumspor-Çorum FK maçı ne zaman? 28 Şubat Davası'nda affedilen generaller kim, isimleri ne? 17 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 17 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 17 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 17 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 17 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title