Haberler

Avustralya'da halk konseri coşkusu -

Avustralya'nın Melbourne kentinde bu sene yedincisi düzenlenen halk konserine, Avustralyalı Türkler yoğun ilgi gösterdi.

Avustralya'nın Melbourne kentinde bu sene yedincisi düzenlenen halk konserine, Avustralyalı Türkler yoğun ilgi gösterdi.

Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı Ankara Devlet Halk Müziği Korosu sanatçıları Sıtkı Akın ve Mihriban Türkmen Güzel'in katılımı ile gerçekleşen konserde, Çanakkale Türküsü hep birlikte söylendi.

Melbourne Moonee Ponds semtindeki Clock Tower'da yapılan halk konserine Melbourne Başkonsolosu Mehmet Seyit Apak, Victoria Çok Kültürlülük Komisyonu Başkanı Chin Tan, sivil toplum kuruluşlarından temsilciler ve yaklaşık 500 kişi katıldı.

Melbourne'daki halk konserinde ilk sahne alan Mihriban Türkmen Güzel, Anadolu'nun birçok yöresine ait türküleri birbiri ardına seslendirdi. Sahnede başarılı bir performans sergileyen Güzel, halk konseri hakkında AA mikrofonlarına yaptığı açıklamada, Avustralya'ya ilk kez geldiği için bir hayli heyecanlı olduğunu söyledi. Mesleğine aşık olduğu için her sahneye çıkışında heyecan duyduğunu aktaran sanatçı "O yüzden sahnede, seyirci de bana inanılmaz keyif veriyor, eğer seyirci de mutlu oluyorsa o zaman siz de mutlu oluyorsunuz ve inanılmaz bir atmosfer'' dedi.

Halk konserinde Mihriban Türkmen Güzel'in ardından sahne alan Sıtkı Akın, Melbourne'a üçüncü kez gelmenin verdiği rahatlıkla, Çanakkale Türküsü'nü seyircilerle birlikte okudu. Başarılı geçen konser sonrasında AA mikrofonlarına görüşlerini aktaran Sıtkı Akın, ''Halk muhteşem, seyirci katılımı çok güzel, türküleri çok özlüyorlar, türkülere eşlik etmeleri müthiş keyifli. Burada türkü söylemek bizi çok motive ediyor'' dedi.

Avustralya'da Türkler tarafından organize edilen en önemli festivallerden biri olan Victoria Market Türk Pazar Festivali'nde 23 Mart Pazar günü sahne alacak olan Akın, tüm Türkleri festivale davet etti. Akın ''Bütün komşularınızın, dostlarınızın elinden tutun, onlara da kendi bayraklarını sallattırın, gelin orayı bir bayram yerine çevirelim, hep beraber olalım ve bir Çanakkale Türküsünü orada dolu dolu binlerce kişi söyleyelim'' dedi.

Muhabir: Recep Şakar

Yayınlayan: M. Göksel Sözer

-halk konseri

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Avustralya Çanakkale Türkiye Kültür Sanat Haberler

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Bakmadan Geçme

Aleyna elendi mi? Survivor Aleyna elendi mi gitti mi? 17 Mayıs okullar tatil mi? Bugün okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? Bodrumspor-Çorum FK maçı ne zaman? 28 Şubat Davası'nda affedilen generaller kim, isimleri ne? 17 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 17 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 17 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 17 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 17 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title