Haberler

KTO Karatay Üniversitesinden Tarihi Mezuniyet Cübbesi

Güncelleme:

Dünyaca ünlü Modacı Zeynep Kartal, KTO Karatay Üniversitesi Mezuniyet Töreni Kostümlerini tasarladı.

KTO Karatay Üniversitesi Mezuniyet Töreni Kostümleri dünyaca ünlü modacı Zeynep Kartal tarafından tasarlandı.

Geçtiğimiz yıl ilk mezunlarını veren KTO Karatay Üniversitesi'nin Selçuklu, Konya, Karatay Medresesi, tarihi ve kültürel değerler, medeniyette devamlılık ve özgüven kavramlarından yola çıkılarak hazırlanan mezuniyet töreni kostümleri tanıtıldı.

Konyalı ünlü modacı Zeynep Kartal'a teşekkür ederek sözlerine başlayan KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade, "Karatay Üniversitesi her ne kadar beş yıl önce açılmış görünse de bu üniversitenin temeli 1251'de kurulan Karatay Medresesi'ne dayanıyor. O nedenle tarihimizle tasarımların uyumlu bir çizgide olması amacıyla mezuniyet programımızın önemli bir parçası olan bu süreci Zeynep Hanım ile birlikte yürüttük. Kendisinin kültürel değerlere ve medeniyette devamlılığa vurgu yapan tasarımları hepimizi mutlu etti. Bu güzel tasarımlar ve bunları bir Konyalı olarak üniversitemize bağışlaması da bizim için ayrı bir gurur ve mutluluk kaynağı. Zeynep Hanım'ın uluslararası camiada kültürümüz temsil ediyor olması bizi onurlandırıyor. Kendisine bu nezaketinden dolayı huzurlarınızda teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Üniversite hakkında bilgilerle sözlerine devam eden Prof. Dr. Sade, geçen 22 Haziran'da yapılacak mezuniyet töreninde yaklaşık 300 öğrencinin diplomalarını alacaklarını ve üniversitenin bu yıl 3 bin olan öğrenci nüfusunun birkaç yıl içinde 7 bine ulaşacağını sözlerine ekledi.

Konuşmada söz alan modacı Zeynep Kartal ise, öncelikli amacının yeni neslin kendi kültürümüzle buluşması olduğunu ifade ederek, "Bugüne kadar pek çok defile hazırladım ve tasarım yaptım ancak bu çalışmanın benim için anlamı başka. Selçukluların ve bu toprakların kadim başkenti olan Konya'ya katkıda bulunmaktan bana tüm çalışmalarımda yaşadığımdan ayrı bir gurur yaşatıyor. Umarım medeniyetimizin kendine özgü çizgileri ülkenin dört bir yanına ve özellikle gençlere ulaşır. Bu çalışmaları hediye etmek benim için bir gurur kaynağı" diye konuştu.

Kartal'a Rus Ressam Natalia Bazhenova'nın 2012'de KTO Karatay Üniversitesi Uluslararası Bilim, Kültür ve sanat Günleri kapsamında yaptığı 'Kızlar ve Örgü' adlı eseri Rektör Bayram Sade tarafından takdim edildi. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Karatay Üniversitesi Zeynep Kartal Selçuklu Konya Yerel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

12 Mayıs hangi burç? 12 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 12 Mayıs tarihi hangi burç olur? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 12 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 12 MAYIS PAZAR 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? ANNELER GÜNÜ MESAJLARI 2024: En iyi, en duygusal, güzel, anlamlı anneler günü mesajları! Bugün anneler günü mü? Bugün anneler günü kutlanıyor mu, kutlanacak mı? Anneler günü ne zaman 2024? Eurovision 2024 hangi kanalda? Eurovision 2024 nerede yayınlanıyor, nereden izlenir? Eurovision'da kim birinci oldu? Eurovision Şarkı Yarışması Finali'nde hangi ülke birinci oldu? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 12 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title