Haberler

Konak'ta Bit Pazarı'na Yeni Yer Müjdesi

İzmir’in Konak ilçesindeki Yenişehir semtinde kurulan ve uzun süredir sorun oluşturan İzmir’in tek ikinci el eşya pazarı Konak Belediyesi’nin yürüttüğü çalışmalar neticesinde artık yeni yerinde hizmet verecek.

İzmir'in Konak ilçesindeki Yenişehir semtinde kurulan ve uzun süredir sorun oluşturan İzmir'in tek ikinci el eşya pazarı Konak Belediyesi'nin yürüttüğü çalışmalar neticesinde artık yeni yerinde hizmet verecek.

Konak ilçesinde, halk arasında Bit Pazarı olarak adlandırılan ve gerek nostaljik atmosferi, gerekse de ucuz alışverişin adresi olmasıyla nedeniyle kent kültürünün değişmez bir parçası olan 'ikinci el eşya pazarı' yeni yerine kavuşuyor. Daha önceleri Yeşildere'de kurulan ancak sonrasında Yenişehir'deki Gıda Çarşısı içinde faaliyet göstermeye başlayan pazar için, Konak Belediyesi 5 bin 247 metrekarelik yeni bir pazar yeri alanı belirledi. Gıda Çarşısı'nın hemen arkasında bulunan ve bir kısmı Konak Belediyesi'ne, bir kısmı ise özel mülkiyete ait alanda oluşturulan pazar yeri sayesinde İzmir'in tek ikinci el eşya satışının yapıldığı pazar artık daha nitelikli ve düzgün bir yerde kurulacak. Konak Belediyesi ve İkinci El Eşya Satıcıları Derneği arasında yürütülen görüşmeler neticesinde belirlenen yeni pazar yerinin çok kısa bir süre içinde faaliyete geçeceği belirtildi.

Yeni pazar yeri, esnafın da yüzünü güldürdü. Yer bulma sorunu da yaşayan esnaflar, yeni yerle bu sorundan da kurtulmuş oldu. Konak Belediyesi ile İkinci El Eşya Satıcıları Derneği arasındaki görüşmeler sonunda pazarda tezgah açacak esnaflar tek tek kayıt altına alındı. İkinci el pazarının kurulması için hazırlanan yeni pazar yeri alanında her ayrıntı düşünüldü. Esnafın ve alışverişe gelen vatandaşların rahat hareket edebilmesi için tezgah alanları sarı çizgilerle belirlendi. Daha önceki pazar yerinde toprak üstünde tezgah açan pazar esnafı, yeni oluşturulan pazar yerinde daha temiz ve düzgün beton zemin üzerinde tezgah açacak. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yenişehir İzmir Konak Yerel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Asgari ücrete zam gelecek mi? Asgari ücrete zam yapılacak mı, yüzde kaç zam yapılacak? Kamuda tasarruf paketi nedir? Kamuda tasarruf paketinin kuralları nasıl olacak? 12 Mayıs hangi burç? 12 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 12 Mayıs tarihi hangi burç olur? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 12 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 12 MAYIS PAZAR 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? ANNELER GÜNÜ MESAJLARI 2024: En iyi, en duygusal, güzel, anlamlı anneler günü mesajları! Bugün anneler günü mü? Bugün anneler günü kutlanıyor mu, kutlanacak mı? Anneler günü ne zaman 2024? Eurovision 2024 hangi kanalda? Eurovision 2024 nerede yayınlanıyor, nereden izlenir? Eurovision'da kim birinci oldu? Eurovision Şarkı Yarışması Finali'nde hangi ülke birinci oldu? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 12 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title