Haberler

KKTC 3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu Kayseri'ye Geliyor

Yeni Ufuklar Derneği Başkanı Prof. Dr. Mustafa Argunşah, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) 3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun Cuma günü Kayseri’ye geleceğini söyledi.

Yeni Ufuklar Derneği Başkanı Prof. Dr. Mustafa Argunşah, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) 3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nun Cuma günü Kayseri'ye geleceğini söyledi.

Dernek binasında basın toplantısı düzenleyen Dernek Başkanı Prof. Dr. Mustafa Argunşah Argunşah, Derviş Eroğlu'nun Kayseri programı hakkında bilgiler verdi. KKTC 3. Cumhurbaşkanı Eroğlu'nun derneğin davetlisi olarak kente geleceğini ifade eden Argunşah, etkinliğin saat 19.30'da Büyük Şehir Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirileceğini belirtti. Derviş Eroğlu'nun, etkinlik kapsamında, 'Doğu Akdeniz'de Türk Varlığı ve Kıbrıs' konulu bir konferans vereceğini ve Pazar günü Kayseri'den ayrılacağını kaydeden Dernek Başkanı Prof. Dr. Mustafa Argunşah, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bilindiği gibi, ülkemizin gündemi oldukça yoğundur. Suriye'deki iç savaş, bunun ülkemize yansımaları, Rusya ile sorunlar, terör, dokunulmazlık tartışmaları, yeni Anayasa, Avrupa Birliği ülkelerine vizelerin kaldırılması vb. gündemimizi yoğun biçimde işgal etmektedir. Bu arada Türkiye'nin milli davası olan Kıbrıs'ta müzakereler devam etmekte, pazarlıklar sürmektedir. Ada'da bir an önce barışa ulaşılması için her iki halka baskı yapılmaktadır. Dünya ve Türkiye'nin gündemi bu kadar yoğun iken, 50 yıllık milli davamız olan Kıbrıs'taki gelişmelere dikkat çekmek, bir oldubittiye getirilmesine izin vermemek, her iki tarafın taleplerinin ne olduğunu ve uzlaşmanın hangi şartla sağlanabileceğini Sayın Derviş Eroğlu'ndan öğrenmek düşüncesiyle kendisini Kayseri'ye davet ettik. Sağ olsunlar, bizi kırmadılar ve Kıbrıs davasını hafızalarımızda bir kez daha güncellemek için davetimize icabet ederek şehrimize gelmeyi kabul ettiler."

Derviş Eroğlu'nu, Türkiye'nin meselelerine duyarlı bir politikacı olmasının yanı sıra, Kıbrıs sorununa Türk halkının lehinde yaklaşım sergilediği için konferansa davet ettiklerini dile getiren Prof. Dr. Mustafa Argunşah, tüm Kayseri halkını konferansa davet etti. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Mustafa Argunşah Derviş Eroğlu Kayseri Yerel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Kamuda tasarruf paketi nedir? Kamuda tasarruf paketinin kuralları nasıl olacak? 12 Mayıs hangi burç? 12 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 12 Mayıs tarihi hangi burç olur? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 12 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 12 MAYIS PAZAR 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? ANNELER GÜNÜ MESAJLARI 2024: En iyi, en duygusal, güzel, anlamlı anneler günü mesajları! Bugün anneler günü mü? Bugün anneler günü kutlanıyor mu, kutlanacak mı? Anneler günü ne zaman 2024? Eurovision 2024 hangi kanalda? Eurovision 2024 nerede yayınlanıyor, nereden izlenir? Eurovision'da kim birinci oldu? Eurovision Şarkı Yarışması Finali'nde hangi ülke birinci oldu? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 12 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title