Haberler

Kiraza "Sarı Kutu" Koruması

Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesinde tamamı ihraç edilen kirazları sinek ve kurtlanmaya karşı korumak için entegre "sarı kutu" uygulaması başlatıldı.

Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesinde tamamı ihraç edilen kirazları sinek ve kurtlanmaya karşı korumak için entegre "sarı kutu" uygulaması başlatıldı.

İlçeye bağlı 1650 rakımlı Çığşar ve 1500 rakımlı Çokak Mahallesi'nde yetiştirilen kiraz, özellikle Avrupa ülkelerinden rağbet görüyor.

Yılda ortalama 15 bin ton kiraz elde eden üreticiler, bunun tamamını yurt dışına gönderiyor. Geçen yıl dondan dolayı ürün alamayan çiftçiler, bu yıl benzer sorunla karşılaşmamak için bahçelerinde araç lastiği yakarak dumanla önlem almaya çalışıyor.

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri, Çokak Mahallesinde bulunan kiraz bahçesinde, entegre mücadele kapsamında monitör tuzak olarak adlandırılan sinek ve kurtların kiraza ulaşamadan yapıştığı sarı kutuları çiftçilere dağıttı.

Andırın Kaymakamı Mustafa Maslak, yaptığı açıklamada, bölge kirazının ilçe ekonomisi için önemli bir potansiyel oluşturduğunu belirtti.

Maslak, sarı kutu uygulamasının, hem bölge adına hem de kent adına bol kazançlara vesile olmasını diledi.

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü İhsan Emiralioğlu ise sağlıklı gıda ve sağlıklı üretim anlamında bir projeyi daha hayata geçirdiklerini söyledi.

Amaçlarının, kimyasal kullanımı en aza indirerek ihracat potansiyeli yüksek olan ürünleri çok daha iyi fiyata ve çok daha iyi şartlarda pazarlamak olduğunu vurgulayan Emiralioğlu, çiftçilerin doğru üretim tekniklerini kullanarak daha sağlıklı ürün elde etmelerini sağlamayı hedeflediklerini kaydetti.

Andırın Kiraz Üreticiler Birliği Başkanı Erbay Erkek de hava şartlarının bol yağışlı olması ve don olaylarının yaşanmaması üzerine, kiraz üretiminde büyük rekolte elde etmeyi hedeflediklerini anlattı.

Son 10 yılın en yüksek meyve ve rekoltesine ulaştıklarına dikkati çeken Erkek, tarım müdürlükleriyle yapılan işbirliğiyle "entegre" mücadeleden başarılı sonuçlar beklediklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Yerel

Kahramanmaraş Andırın Maslak Yerel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 12 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 12 MAYIS PAZAR 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? ANNELER GÜNÜ MESAJLARI 2024: En iyi, en duygusal, güzel, anlamlı anneler günü mesajları! Bugün anneler günü mü? Bugün anneler günü kutlanıyor mu, kutlanacak mı? Anneler günü ne zaman 2024? Eurovision 2024 hangi kanalda? Eurovision 2024 nerede yayınlanıyor, nereden izlenir? Eurovision'da kim birinci oldu? Eurovision Şarkı Yarışması Finali'nde hangi ülke birinci oldu? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 12 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title