Haberler

Kars'ta Üniversiteler Arası Voleybol 2.lig Grup Birinciliği Karşılaşmaları Başladı

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından organize edilen grup birinciliği karşılaşmaları Van Yüzüncüyıl Üniversitesi Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi arasında oynanan karşılaşma ile başladı.(KAÜ) Prof.Dr.Necati Kaya Spor Salonu'nda...

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından organize edilen grup birinciliği karşılaşmaları Van Yüzüncüyıl Üniversitesi Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi arasında oynanan karşılaşma ile başladı.

Kafkas Üniversitesi

(KAÜ) Prof. Dr. Necati Kaya Spor Salonu'nda düzenlenen törende konuşan Rektör Prof. Dr. Sami Özcan, spor, sanat ve kültüre verilen önemin bir milletin gelişmişliğinin göstergesi olduğuna dikkat çekti.

Rektör Özcan; "Günümüzde,

gelişmişliğin göstergesi bilim ve teknoloji olarak gösterilse de sanat, kültür ve özellikle de spor, gelişmişliğin ve çağdaşlığın en önemli göstergelerinden biri olmanın yanı sarı gelişimin kaçınılmaz unsurlarındandır" dedi.

Üniversite olarak büyük hedefimiz, "ya eğitim ya spor"ikilemini, "hem eğitim hem de spor" birlikteliği şeklinde değiştirmektir diyen Rektör Prof. Dr. Sami Özcan; "Spor ile eğitimin bir arada değerlendirilmesi, sağlıklı, üreten, güler yüzlü, hoş görülü, verimli ve dinamik bir toplum oluşturmanın yollarından birisidir. Biz sporun toplumun tabanına yayıldığı ve sporu yaşam

boyu devam eden bir alışkanlığa dönüştürmüş, şiddetten uzak centilmence bir yaşam

biçimi olarak benimsemiş ve örnek spor kültürüne sahip bir Türkiye hedefliyoruz. Amacımız sporu ve spor kültürünü, topluma yaymak ve spor yapmayı toplumda alışkanlık haline getirmektir. Bu tür etkinliklerin bu amaca çok iyi hizmet ettiği kanaatindeyim.

Bu nedenle, bu organizasyonda emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkürü borç biliyorum" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından ilk karşılaşmada, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Erkek Voleybol Takımı ile Van Yüzüncüyıl Üniversitesi erkek voleybol takımları karşılaştı. Karşılaşmayı Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Voleybol Takımı 3-0 kazandı.

Kars'ta Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından organize edilen Üniversiteler arası 2. Lig Grup birinciliği karşılaşmaları 4-8 Aralık 2012 tarihleri arasında devam edecek.

Müsabakalara Kafkas Üniversitesi, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi, Ardahan Üniversitesi, Artvin Çoruh Üniversitesi, Van Yüzüncüyıl Üniversitesi, Bitlis Eren Üniversitesi ve Siirt Üniversitesi'nin erkek ve kız voleybol takımları katılıyor.

Voleybol karşılaşmasını KAÜ Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, eşi Prof. Dr. Ayla Özcan, Rektör yardımcıları Prof. Dr. Mithat Şahin, Prof. Dr. Mehmet Çitil, Prof. Dr. Hidayet Metin Erdoğan ile çok sayıda öğrenci izledi. - KARS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Necati Kaya Türkiye Ağrı Yerel Haberler

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder'den gülümseten sözler: Ben bir cevap vereceğim internete düşeceğiz

TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder'den gülümseten sözler: Ben bir cevap vereceğim internete düşeceğiz

Balıkesir'de bıçaklanarak katledilen kurye öğrencinin cinayet anı görüntüler ortaya çıktı

Balıkesir'de bıçaklanarak katledilen kurye öğrencinin cinayet anı görüntüler ortaya çıktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan köklü değişim sinyali: Yeni isimlerle yola devam edeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan köklü değişim sinyali: Yeni isimlerle yola devam edeceğiz

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title