Haberler

Kars: Başıboş Köpek Sorunu Valilikte Ele Alındı

Çevre ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Yönetmenliğinde Yer Alan ve 12.05.2006 Tarihinde Resmi Gazete'de Yayımlanan Hayvanların Korunmasına Dair Uygulama Yönetmenliği Kapsamında, Başı Boş Köpeklerin Islah Çalışması Kars Valiliği'nde Ele Alındı.

Çevre ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü yönetmenliğinde yer alan ve 12.05.2006 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan Hayvanların Korunmasına Dair Uygulama Yönetmenliği kapsamında, başı boş köpeklerin ıslah çalışması Kars Valiliği'nde ele alındı.

Valiliğin toplantı salonunda Vali Mehmet Ufuk Erden başkanlığında yapılan toplantıya, Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu, Vali Yardımcısı Mustafa Özkaynak, İl Genel Sekreteri Ali Salgar, Çevre ve Orman İl Müdürü Mehmet Şahin, İl Tarım Müdürü Yusuf Yurdalan, İl Müftüsü İlyas Seren, Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Turgut Kırmızıbayrak, Kars-Ardahan-Iğdır Bölgesi Veteriner Hekimler Odası Başkanı Doç. Dr. Yavuz Öztürkler, Çevre ve Orman Müdürlüğü şube müdürlerinden Murat Doğanay ve veteriner hekimler katıldı.

Toplantıda, Kars'taki köpek sayısının giderek arttığına dikkat çekilerek, gerekli önlemlerin alınması kararlaştırıldı. Öncelikli olarak muhtarlar aracılığıyla köydeki sahipli ve sahipsiz köpeklerin tespit edilmesi, başıboş köpeklerin şehir merkezine getirilmesinin önlenmesi, geçici bakım evinin yapılarak köpeklerin buralarda kısırlaştırılması için projelerin hazırlanmasına karar verildi.

Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu, belediye kaynaklarının köpeklerin kısırlaştırılmasına yetmeyeceğini ve sivil toplum örgütleriyle diğer kamu kuruluşlarının da kendilerine destek vermeleri gerektiğini ifade ederek, "Kars'ta hayvancılıkla birlikte başlayan köpek barındırma alışkanlığı şehir merkezinde bile devam ettirildi. Hemen hemen herkesin evinde, kapısının önünde beslediği bir köpek var. Bir köpek de yaklaşık 5-10 tane yavru dünyaya getiriyor. Belli bir zamana gelindiğinde de bunları besleyecek durumları kalmıyor. Bu köpeklere bakma şansı da kalmayınca getirip şehir merkezine bırakıyor. Kamyon kasalarında, traktör römorklarının arkasında, minibüs bagajlarında taşınan bu köpekler akın akın kentimize bırakılıyor. Köpekleri itlaf da edemedikleri gibi şehirde çöplerden beslenirler diye bırakılan bu köpekler sıkıntı oluşturuyor. Bu köpekler 10 adet değil ki, Kars'ta binlerce sahipsiz köpek var. Peki ne yapacağız? Bize bir fikir veren varsa gelip destek de versinler. Basın bile itlaf ediyoruz diye bizi haber yaptı. O zaman basın da bize fikir versin, biz ne yapacağız? Köpekler çocuklarımıza saldırıyor. Çocuklarımız korkuyor, vatandaşlar sokağa çıkamıyorlar. Peki biz bu durumda ne yapmalıyız? İnanın çok zor durumdayız" dedi.

Başkan Alibeyoğlu, ayrıca trafik polislerinin kent giriş ve çıkışlarında başıboş köpeklerin il merkezine getirilmesiyle ilgili olarak denetim yapılmasını ve bunun önlenmesini istedi. Bir kaynak bulunup rehabilitasyon merkezi kurulmasından yana olduğunu da ifade eden Alibeyoğlu, kısırlaştırma işleminin köylerden başlatılmasını ve işin kaynağının buralardan çözülmesi gerektiğini de kaydetti. Alibeyoğlu, "İşin kaynağını çözmediğiniz zaman da köylerde köpekler çoğaldıkça biz de geleni kısırlaştırdıkça sonunda Kars da kısırlaştırılmış köpek cenneti olacak. Köpekler hep kısırlaştırılınca kuduz olma ihtimalleri artmaz mı? Kısırlaştırılan her köpek kuduz olmaz mı? Şehrimize o zaman da 10 binlerce köpek gelecek. Nasıl olsa burada kısırlaştırma çalışması var desinler ve getirip Kars'a bıraksınlar. Bu köpekler nereden beslenecekler? Çöplerden. O zaman da çöpleri dağıtıyorlar ve başımıza büyük sıkıntılar açıyorlar" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title