Haberler

İzmirgaz'dan Öğrencilere Çevreci Gezi

Çevreci enerji doğalgazı İzmir'e getirerek İzmirlilerin kullanımına sunan İzmirgaz, Dünya Çevre Günü ve Çevre Haftası süresince bir dizi etkinliğe imza atıyor.

Çevreci enerji doğalgazı İzmir'e getirerek İzmirlilerin kullanımına sunan İzmirgaz, Dünya Çevre Günü ve Çevre Haftası süresince bir dizi etkinliğe imza atıyor. Haftanın ilk etkinliğinde öğrencileri doğalgaz istasyonuna götüren İzmirgaz, ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi Doğal Yaşam Parkı'nı gezdirdi.

Enerji türleri arasında çevreci olma özelliği ile ön plan çıkan doğalgazın dağıtım ve işletmesini üstlenen İzmirgaz, Çevre Haftası'nda Şehit Üsteğmen Sadullah Sever İlköğretim Okulu öğrenci ve öğretmenlerini Atatürk Organize Sanayi Bölgesi AOSB bulunan

Doğalgaz yüksek basınç düşürme ve ölçüm istasyonunu gezdirdi. İstasyonda İzmirgaz Genel Koordinatörü Halil Tataş ve Genel Müdür Yardımcısı Ercüment Duman tarafından karşılanan öğrenci ve öğretmenlere doğalgaz konusunda brifing verildi. Görsel olarak hazırlanan sunumda Duman; doğalgaz nedir, doğalgazın faydaları, doğalgazın Dünya'da, Türkiye'de ve İzmir'deki gelişimi, arz kaynakları, 187 Acil Müdahale Hizmetleri, İzmir'deki diğer istasyonlar, işlevleri ve temiz enerji doğalgazın çevreye katkıları konularında bilgi aktardı. Sunumun ardından öğrencilerin sorduğu çok sayıda soru, Duman tarafından ayrıntılı olarak cevaplandırıldı. Daha sonra öğrenci ve öğretmenler, görevliler eşliğinde istasyonu gezdiler.

Gezinin ardından öğrencilerle birlikte yemek yenildi. Yemekten sonra ise programın ikinci bölümünü oluşturan Doğal Yaşam Parkı gezildi. İzmirgaz şapka ve T-shirtleri ile renkli görüntüler oluşturan öğrenciler parkta bulunan hayvan barınaklarını tek tek ziyaret ederek hayvanları doğal ortamlarında izleme fırsatı buldular.

Okullarının yakında doğalgaz kullanmaya başlayacağını belirten öğrenciler, "İzmirgaz'ın Çevre Haftası'nda düzenlediği etkinlikler içerisinde öğrencilere de yer vermesi bizleri çok mutlu etti. Evlerimizde kullandığımız, kısa zaman sonra da okulumuzda kullanmaya başlayacağımız doğalgaz hakkında çok şey öğrendik. Bu gezi ile birçok arkadaşımızın daha önce görme şansı bulamadığı Doğal Yaşam Parkını da gezmiş olduk. İzmirgaz'a teşekkür ediyoruz" dediler. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Nihat Doğan'dan boşanma kararı alan Arzu Doğan'dan çok konuşulacak itiraflar

Nihat Doğan'dan boşanma kararı alan Arzu Doğan'dan çok konuşulacak itiraflar

CHP lideri Özel, sözünü kesen çiftçiye kızdı: Arkadaşların sana hesap sorsun

CHP lideri Özel, sözünü kesen çiftçiye kızdı: Arkadaşların sana hesap sorsun

Müge Anlı'nın programında kan donduran anlar! Muhabir, canlı yayında ceset buldu

Müge Anlı'nın programında kan donduran anlar! Muhabir, canlı yayında ceset buldu

title