Haberler

Isparta Valiliğinden Kurumlara Gönderilen Genelge

AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, Isparta Valiliğince kurumlara gönderilen, Cumhurbaşkanına hakaret edilmesinin önlenmesini içeren genelgenin bazı ulusal ve uluslararası medyada çarpıtılarak verilmesine ilişkin, "Hukuk açısından müeyyideye bağlanmış bir davranışı ve eylemi devlet memurunun gerçekleştirmesi kabul edilemez. Valimiz de bütün kurumlara, bu konuda dikkatli olunması konusunda talimat vermiştir.

AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, Isparta Valiliğince kurumlara gönderilen, Cumhurbaşkanına hakaret edilmesinin önlenmesini içeren genelgenin bazı ulusal ve uluslararası medyada çarpıtılarak verilmesine ilişkin, "Hukuk açısından müeyyideye bağlanmış bir davranışı ve eylemi devlet memurunun gerçekleştirmesi kabul edilemez. Valimiz de bütün kurumlara, bu konuda dikkatli olunması konusunda talimat vermiştir. Böyle bir talimat vermiş olmasından daha doğal bir şey olamaz" dedi.

Zabun, gazetecilere yaptığı açıklamada söz konusu genelgeyle ilgili ortaya çıkan haberleri ilk defa görmediklerini, söz konusu basın yayın organlarının bu tarz haberleri her zaman yaptığını söyledi. Söz konusu basın yayın organlarının milli menfaatlerinin karşısında durduğunu, Türkiye'yi "dünyaya jurnallemek" gibi bir misyon üstlendiğini dile getiren Zabun, bu organların haberlerine alışık olduğunu anlattı.

Isparta Valisi Vahdettin Özkan'ın süreç içerisinde üzerine düşen hukuki sorumluluğu yerine getirdiğini dile getiren Zabun, hiç kimsenin devlet büyüklerine hakaret edecek hakka sahip olmadığını kaydetti. Bunu gerçekleştirilen devlet memuru olmasının da kabul edilemeyeceğini vurgulayan Zabun, "Bunun kanundaki cezası bellidir. Hukuk açısından müeyyideye bağlanmış bir davranışı ve eylemi devlet memurunun gerçekleştirmesi kabul edilemez. Valimiz de bütün kurumlara, bu konuda dikkatli olunması konusunda talimat vermiştir. Böyle bir talimat vermiş olmasından daha doğal bir şey olamaz" dedi.

Zabun, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye'ye yapmış olduğu hizmetlerin açık ve net olarak ortada olduğunu, milletin de bunu takdir ettiğini bildirdi.

Kaynak: AA / Politika

Osman Zabun AK Parti Türkiye Isparta Politika Haberler

Tarımsal üretim rakamlarını paylaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hepinizi alnınızdan öpüyorum

Tarımsal üretim rakamlarını paylaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hepinizi alnınızdan öpüyorum

Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Nihat Doğan'dan boşanma kararı alan Arzu Doğan'dan çok konuşulacak itiraflar

Nihat Doğan'dan boşanma kararı alan Arzu Doğan'dan çok konuşulacak itiraflar

Akaryakıtta tek fiyat uygulaması yarın başlıyor! 13 bin bayide fiyatlar güncellenecek

Akaryakıtta tek fiyat uygulaması yarın başlıyor! 13 bin bayide fiyatlar güncellenecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title