Haberler

Independent: Türkiye Sana İhtiyacımız Var

İngiltere'de yayımlanan Independent gazetesi, IŞİD'e karşı başlatılan operasyonlarla ilgili 'Türkiye sana ihtiyacımız var' başlıklı bir yazı yayınladı.

İngiltere'de yayımlanan Independent gazetesi, IŞİD'e karşı başlatılan operasyonlarla ilgili ' Türkiye sana ihtiyacımız var' başlıklı bir yazı yayınladı.

'Artık IŞİD konusunda kaçamak verilecek bir yanıt yok' diyen başyazıda ABD'nin önderlik ettiği IŞİD'e yönelik başlatılan hava saldırılarının sadece ABD saldırıları ile yürütülemeyeceğine vurgu yapıldı. Yazıda şu ifadeler kullanıldı:

"Türkiye operasyona Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın söz ettiği gibi 'hem siyasi hem de askeri' olarak destek verirse cihatçı grubu mağlup etme şansı daha fazla artar. Sadece Amerika'nın hava saldırıları güvenlik için yeterli olmayacaktır."

Ankara'nın Suriye'deki iç savaş nedeniyle Esad rejimine gösterdiği düşmanlıktan dolayı 2011'den beri Esad rejimi karşıtlarına yardım sağladığını yazan gazete, bu rejimden kaçan bir milyondan fazla Suriyeli'nin arasında IŞİD'i destekleyenlerin de olduğunu bunun sonucu olarak IŞİD'in Türkiye'de fiili bir varlığının olduğunu kaydetti. Yazı şöyle devam etti:

"Eğer Cumhurbaşkanı Erdoğan NATO'nun en büyük ikinci ordusu olan Türk ordusunu operasyona katılması için müsaade etmesi halinde askeri dengeyi büyük ölçüde değiştirebilir ancak bu da IŞİD'in Türkiye'de açık bir şekilde kanlı saldırılar yapma riskini taşır. Her şeye rağmen IŞİD'in ortadan kaldırılması Türkiye için açık bir çıkar. Hiçbir ülke vahşeti sınır tanımayan, Ankara gibi laik rejimleri yok etmek isteyen bir örgütün komşusu olmak istemez. IŞİD'in haziran ayında Musul'un Türkiye Konsolosluğu'ndan kaçırdığı 49 rehineyi- büyük olasılıkla her iki taraftan esir değişimi ile- serbest bırakmasıyla Erdoğan'ın elleri şimdi özgür. Şimdi onun için ülkesinin ağırlığını, Türkiye'ye ve tüm bölgeye karşı tehdit oluşturan IŞİD'e karşı verilen mücadeleye koyma zamanı." - Londra

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Recep Tayyip Erdoğan Türkiye Politika Güncel Haberler

Tarımsal üretim rakamlarını paylaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hepinizi alnınızdan öpüyorum

Tarımsal üretim rakamlarını paylaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hepinizi alnınızdan öpüyorum

Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Nihat Doğan'dan boşanma kararı alan Arzu Doğan'dan çok konuşulacak itiraflar

Nihat Doğan'dan boşanma kararı alan Arzu Doğan'dan çok konuşulacak itiraflar

Akaryakıtta tek fiyat uygulaması yarın başlıyor! 13 bin bayide fiyatlar güncellenecek

Akaryakıtta tek fiyat uygulaması yarın başlıyor! 13 bin bayide fiyatlar güncellenecek

500

Yorumlar (4)

Osmanlı:

ne laik rejimi lan salaklar uyuyonuz demi hala OSMANLI kuruldu bundan sonra ayağınızı denk alın vergileride hazırlayın

11
0
yanıtYanıtla
umutsuz ama:

inşallah kardeşim ama bu işler kolay deil önce kendimizi düzeltelim ondan sonra kafirleri dize gegtiririz önemli olan kendimizi adam etmek

yanıt0
yanıt0
hakan ipek:

bizim size ihtiyacımız kalmadı avrupa bizim size ihtiyacımız oldugunda teröristlere silah veriodunuzzzz sizlerrr muslumanların kanını akması icin elinizden geleni yaparsınızzz

8
0
yanıtYanıtla
MERSIN:

HAINLER ICIN TÜRK ASKERI GIDEMEZ ORALARA;;;;;;;;;;GÖKTE ALLAH YERDETÜRKIYE CUMHURIYETI;UNUTMAYIN ITLER ÜRÜR KERVAN YOLUNA DEVAM EDER -SENIN ALLAHINA KURBAN TÜRKIYE

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title