Haberler

İlk Milli Tank, Koç Holding Tarafından Tasarlandı

Güncelleme:

Türkiye'nin ilk milli ana muharebe tankı olacak olan Altay, Koç Grubu iştiraki Otokar'ın ana yükleniciliğinde tasarlanıp geliştirildi.

Türkiye'nin ilk milli ana muharebe tankı olacak olan Altay, Koç Grubu iştiraki Otokar'ın ana yükleniciliğinde tasarlanıp geliştirildi. Tasarımın yanı sıra seri üretime talip olan Koç, son olarak pazartesi teklif sunmuştu.

İLK MİLLİ TANK ALTAY

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Mustafa Koç'un görüşmelerinde gündeme gelen milli tank Altay, seri üretime geçildiğinde Türkiye'nin ilk milli muharebe ana tankı olacak.
Koç Grubu iştiraki Otokar'ın ana yükleniciliğinde tasarlanıp geliştirilen Altay için ilk karar 2007'de alındı. Otokar ise çalışmalara 2009'da başladı. 2012'de 2 prototip ortaya çıktı. Altay'ın tasarlanıp geliştirilme maliyeti yaklaşık 500 milyon dolar oldu.

4 BİN KİLOMETRE TEST EDİLDİ

Altay'ın prototipleri her türlü iklim ve arazi koşulunda toplamda 4 bin kilometre test edildi. Tankın atış kontrol sistemini Aselsan, zırhını ise Roketsan geliştirdi.
Otokar, tasarım ve geliştirmede ana yüklenici olmakla birlikte Altay'ın seri üretimine de talipti. Bu amaçla geçen pazartesi Savunma Sanayii Müsteşarlığı'na 250 adet tankın seri üretimi için teklif dosyası sundu. Altay'ın sistem kalifikasyon ve kabul testleri halen sürüyor.

KİMYASAL TEHDİDİ ALGILIYOR

Altay'ın kapasite ve özellikleri arasında 4 mürettebat, 120 mm ana silah, lazer güdümlü füze atma kabiliyeti, kule makineli tüfeği ve nükleer-kimyasal tehdit tanıma sistemi de bulunuyor.

'BU BİR PRESTİJ PROJESİ' DİYORDU

Koç, Altay tankına özel önem veriyordu. 2012'de 1 ve 2'nci prototiplerin tanıtıldığı ve başbakanlığı sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katıldığı törende, şunları söylemişti: "Altay sadece ülkemiz için değil Koç Topluluğu için de bir prestij projesi. Yalnız varlığı ile değil, yatırımları, iş gücü ve teknik birikimiyle de savunma sanayiinde büyük ivme getirecek."

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Türkiye Otokar Üst Manşet Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

12 Mayıs hangi burç? 12 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 12 Mayıs tarihi hangi burç olur? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 12 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 12 MAYIS PAZAR 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? ANNELER GÜNÜ MESAJLARI 2024: En iyi, en duygusal, güzel, anlamlı anneler günü mesajları! Bugün anneler günü mü? Bugün anneler günü kutlanıyor mu, kutlanacak mı? Anneler günü ne zaman 2024? Eurovision 2024 hangi kanalda? Eurovision 2024 nerede yayınlanıyor, nereden izlenir? Eurovision'da kim birinci oldu? Eurovision Şarkı Yarışması Finali'nde hangi ülke birinci oldu? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 12 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500

Yorumlar (7)

Muharrem PetekMobil-IOS:

Rahmetli Mustafa Koç Türkiye Cumhuriyetinin Degerli Vatan Evladini Kaybetti Mekani Cennet Olsun Ailesine Allah Sabir versin Bu Millet Koç Ailesinin yanindadir Rahmetli Mustafa Koç un Baslattigi Milli Projelerini Kardesleri ve ailesi Rahmetlinin Hatirasini Yasatmasini ve ileri götürecegine inaniyorum Zaman Birlik ve Beraberlik Zamani Koç Ailesi Birbirilerini kenetlenmeleri Dua ediyorsan

0
0
yanıtYanıtla
pufftMobil-ANDROID:

motoru neyin Mali parcasini uretin taklit yapmayin

0
0
yanıtYanıtla
ANAMobil-ANDROID:

Milli gurur ELELE VERMEK GEREKIR, EYYYY KILICDAR OGLU CHP PELILER KUTUPLASMAYI BIRAKINDA SARLATANLIDA BIRAKIN ,MILLI IRADEYI

0
0
yanıtYanıtla
jöntürkMobil-ANDROID:

önceligimiz savaş uçağı olmalı çünkü isyikbal göklerdedir

0
0
yanıtYanıtla
Mobil-ANDROID:

Milli olmamişki o zaman...Masonlarin elinden çikacak

0
0
yanıtYanıtla
trident Mobil-ANDROID:

flash tv deki trident yada xperiya gibidir buda.

0
0
yanıtYanıtla
fnss tanklari Mobil-ANDROID:

aslinda Turkiye'de tank yapiliyordu. 30 tonluk mini fnss muharebe araclari vardi. oldukca yetenekliler ve gelistirilip guclendirilebilirdi. sifirdan koc holdinge verildi. 5 yil ve 500 milyon dolar gitti. hala kesin bi sey yok. yazik

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title