Haberler

Hüda Par Kendisine Yönelik Saldırıları Kınadı

Güncelleme:

Hüda Par İl Teşkilatı, son zamanlarda özellikle Batman'da partilerine ve derneklerine yönelik yapılan saldırıları kitlesel basın açıklamasıyla kınadı.

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) İl Başkanlığı, Ahmet Bahçıvan İş Merkezi önünde partililerle toplanarak kitlesel bir basın açıklaması yaptı. İl Başkanı Lokman Yalçın, yaptığı açıklamada, "Geçtiğimiz günlerde Batman'da yaşanan olayları lanetlemek ve ölen gencimizin kanı üzerinden siyasi rant devşirmeye çalışanların azgınlığını halkımıza şikâyet etmek için burada toplanmış bulunmaktayız. Batman'da bir gencimizin hayatını kaybettiği menfur hadiseyi lanetliyoruz. Hayatını kaybeden gencimize Allah-u Teala'dan rahmet, yakınlarına sabr-ı cemil ve yaralananlara acil şifalar diliyoruz. Kamuoyunun doğru bilgilenmesi için olayın akışını özetlemekte fayda görüyoruz." dedi.

Siyasi mücadelenin proje ve fikirler üzerinden olabileceğini kaydeden Yalçın, "Bugüne kadar BDP birçok kez bildiri dağıttı, bizlerin de kapılarına geldi. Bizler, kendileri gibi hakaret etmedik, tehdit etmedik ve saldırmadık. Örfümüzde kapıya gelene hakaret etmek ve saldırmak yoktur. Engelleme, saldırı ve iftiralar üzerinden zorbalıkla siyaset olmaz. Halkın teveccühüne ve tercihine herkes saygı duymalıdır. Halkımızın tercihi ve kararı sandıkta ortaya çıkacaktır. Bölgede yapılan saldırılar, PKK'li saldırganların ilk saldırısı değildir. Bugüne kadar parti binalarımıza, üyelerimize ve üyelerimizin evlerine, araçlarına yönelik; taşlı, sopalı, bombalı onlarca saldırı oldu. Ceylanpınar'da, Silvan'da, Silopi'de, Cizre'de teşkilatlarımız bombalandı, üyelerimizin evlerine bomba atıldı. Peygamber Sevdalıları Platformu'na üye derneklere, Sahabe Der'e, Özgür Der'e, Kur'an kurslarına, öğrenci yurtlarına ve Kadiri tarikatı şeyhine saldırılar gerçekleştirildi. Bundan 3 sene önce Yüksekova'da dernek başkan yardımcısı 2 çocuk babası Ubeydullah Durna kardeşimiz, PKK'li saldırganlar tarafından uzun namlulu silahlarla taranarak şehid edildi. Tüm bu saldırıları sineye çektik ve halkımızın huzuru bozulmasın diye sağduyulu duruşumuzu muhafaza ettik. Buna hepiniz şahitsiniz. Halkımız şundan emin olsun: Bölgenin huzuru ve halkımızın maslahatı için bu tavrımızı sürdürmeye devam edeceğiz." diye konuştu.

YALÇIN: PROVOKASYONLAR TEZGÂHLAMAKTADIR

Oynanmak istenen oyunun farkında olduklarını dile getiren Lokman Yalçın, "Bölgemizi karanlık günlere döndürmek isteyenler, yeniden fitne çıkarmak için provokasyonlar tezgâhlamaktadır. Gençlerimiz birbiriyle çatıştırılmak ve halkımızın arasına kin ve nefret tohumları ekilmek isteniyor. Olayı başlatan ve saldırgan taraf olmalarına rağmen partimizi suçlamak, saldırıların ve cinayetin faillerini himaye etmektir. Olayın aslı ortaya çıkmadan ateşe benzin dökercesine sorumsuzca açıklamalar yapmak, halkımıza yapılan en büyük kötülüktür." şeklinde konuştu.

'FAİLLERİN YAKALANMAMASI CESARET VERİYOR'

Olayın aydınlatılmasını en fazla kendilerinin istediğini ifade eden Yalçın, şöyle devam etti: "Bu menfur hadisenin bir an önce aydınlatılması için devlet üzerine düşeni yapmalıdır. Olayın fail-i meçhul kalması, halkımızın arasına fitne koymaya hizmet eder. Bu güne kadar yapılan yüzlerce saldırı karşısında kolluk kuvvetleri ve emniyet güçlerinin saldırganlara yönelik somut tedbirler almaması ve hiçbir failin yakalanmamış olması, adeta saldırganlara prim ve cesaret vermektedir. Başta hükümet olmak üzere, tüm yetkilileri bölgede barış ortamının tesisi için üzerlerine düşen sorumluluğun gereğini yerine getirmeye davet ediyoruz. Devlet-hükümet üzerine düşen görevleri yerine getirmediği sürece, bu kaosun mimarları arasında anılacaktır. Her yerde parti tanıtım çalışmaları yapmaya devam edeceğiz. Bu en tabii hakkımızdır. Hiç kimse buna engel olamayacaktır. Sesimizin ulaşmadığı kimse kalmayana dek çalışmaya devam edeceğiz. Hiç kimse davamızın sesini kısamayacak ve susturamayacaktır."

(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Yerel

Batman Yerel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title