Haberler

Hopa Heyeti'nden İran Konsolosluğu'na Hem Ziyaret Hem Ticaret

Artvin’in Hopa Ticaret Sanayi Odası Başkanı Osman Akyürek ve beraberindekiler yaklaşık 7 ay önce Trabzon’a atanan İran İslam Cumhuriyeti Trabzon Başkonsolosu Reza Baghban Kondori’yi ziyaret ederek "hayırlı olsun" ziyaretinde bulundular.

Artvin'in Hopa Ticaret Sanayi Odası Başkanı Osman Akyürek ve beraberindekiler yaklaşık 7 ay önce Trabzon'a atanan İran İslam Cumhuriyeti Trabzon Başkonsolosu Reza Baghban Kondori'yi ziyaret ederek "hayırlı olsun" ziyaretinde bulundular.

Hopa heyeti ziyarette geçmişte İran'ın transit taşımacılık için kullandığı Hopa Limanı'nın İran'a yönelik ambargonun kalkmasının ardından yeni dönemde yeniden aktif olarak kullanılması yönünde görüşlerini ifade ettiler.

Başkonsolos Reza Baghban Kondori, Hopa'da kendisini ziyarete gelen heyete teşekkür ederek iki ülke arasındaki ticaret hacminin artırılmasından yana olduğunu söyledi. İran'a Türkiye'nin farklı illerinden valilik düzeyinde heyetler geldiğini belirten Reza Baghban Kondori, "Sizleri görmek burada ağırlamaktan memnun oldum. İran'ın şartları değiştiğinden yeni fırsatlar sizin önünüzde olacak inşallah. Valilikten de İran'a heyetler gelmeye başladı. Umarım ki bu ziyaretler karşılıklı olarak programlaştırılsın. Gerek ticari gerek turizm ve gerekse spor alanlarındaki imkanlardan karşılıklı olarak yararlanarak inşallah ilişkilerimizi artıracağız. Yedi aydan beri burada göreve başladım. Burada bizim görevimiz ekonomi, ticari ve kültürel spor alanlarında ilişkilerimizi daha genişletmek. İnşallah elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.

HOPA, KAFKAS CUMHURİYETLERİNDEN GELENLERİN GEÇİŞ NOKTASI

Hopa'nın Kafkas Cumhuriyetleri'nden gelenlerin geçiş noktası olduğuna değinen Hopa Ticaret Sanayi Odası Başkanı Osman Akyürek de bu doğrultuda İran'la olan ilişkilerini daha da geliştirmek istediklerini belirterek, "Sizleri yeni görevinizde 'hayırlı olsun' ziyaretinin yanı sıra bölgesel durumumuzu tekrar paylaşmak, gözden geçirmek üzere sizleri ziyaret ettik. Sizleri en kısa zamanda Hopa'da ağırlamak istiyoruz. Hopa, Trabzon'dan sonra Karadeniz Bölgesi'nde ticaret merkezi olan olmayı hak eden yerlerden birisi. Hopa bir yılda 6,5 milyonun geçiş yaptığı kara hudut kapısı olarak Türkiye'nin en önemli kapılardan birisi. Burası Kafkas Cumhuriyetleri'nden gelerek bir vesile ile tekrar Hopa'dan geri dönen önemli bir güzergah. İki bine yakın TIR aracıyla bölgenin ilçeler bazında Türkiye'de birinci iller bazında ise ilk 9'a giren bir kapasiteye sahip bir yer. İlişkilerimizi geliştirip fırsata dönüştürmek istiyoruz. Ziyaretlerimiz karşılıklı olarak artmasından yana olduğumuzu söylemek istiyorum" dedi.

Hopa Limanı Genel Müdürü Meriç Burçin Özer de 80'li yıllarda Hopa'dan İran'a ciddi anlamda transit taşımacılığın olduğunu hatırlatarak bu hareketliliğin tekrar yaşanmasından yana olduklarını söyledi.

Ticaret hacminin artırılmasından yana olduklarını kaydeden Özer, "Eskiden Hopa Limanı'ndan İran'a ciddi anlamda transit taşımacılık vardı. Şu anda İran ile çok az nitelikte çalışıyoruz. Özellikle İran'ın son dönemlerdeki değişikliğinden dolayı dünya ticaretine girmesiyle birlikte bu ticari hacmimizi karşılıklı olarak artırabiliriz. Ekonomik ve ticari anlamda nasıl açılım ' nasıl işbirliği yapabiliriz ' bu nedenle sizleri ziyaret ettik" şeklinde konuştu. - TRABZON

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Osman Akyürek Trabzon İran Hopa Yerel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan köklü değişim sinyali: Yeni isimlerle yola devam edeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan köklü değişim sinyali: Yeni isimlerle yola devam edeceğiz

Nihat Doğan'dan boşanma kararı alan Arzu Doğan'dan çok konuşulacak itiraflar

Nihat Doğan'dan boşanma kararı alan Arzu Doğan'dan çok konuşulacak itiraflar

Akaryakıtta tek fiyat uygulaması yarın başlıyor! 13 bin bayide fiyatlar güncellenecek

Akaryakıtta tek fiyat uygulaması yarın başlıyor! 13 bin bayide fiyatlar güncellenecek

Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title