Haberler

Hatay'da "Mozaik Anavatanında" Projesi Tamamlandı

Antakya Kaymakamlığı bünyesinde başlatılan “Mozaik Anavatanında” projesi kursiyerlerine Antakya Kültür Merkezinde düzenlenen törenle sertifikaları verildi.

Antakya Kaymakamlığı bünyesinde başlatılan "Mozaik Anavatanında" projesi kursiyerlerine Antakya Kültür Merkezinde düzenlenen törenle sertifikaları verildi.

Törende konuşan Antakya Kaymakamı Eflatun Can Tortop, "Hatay'ımızın en önemli değerlerinden olan mozaik sanatı coğrafyamızda yeniden hayat buluyor. Hatay mozaik sanatının en anlamlı kenti. Hatay tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır" dedi.

Mozaikin kelime anlamının birbirinden ayrı parçaların bir arada olması olduğunu belirten Tortop, "Hatay'ın anavatana katılmadan önceki yıllarında burada yapılan kazılarda, çeşitli ülkelere mozaik kaçırılmıştır. Mozaikler ait olduğu yerde. Bu projeyle mozaikle ilgili bilinçlendirme ve farkındalık çalışmaları da yapılmaktadır" ifadelerini kullandı.

Hatay Vali Yardımcısı Bilal Bozdemir ise Kalkınma Bakanlığı tarafından geliştirilen ve Türkiye'nin 34 vilayetinde uygulanan bir proje olan "Mozaik Anavatanında" projesinin ilk defa 2008 yılında Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde uygulandığını ve Hatay'da 2011 yılından beri SODES tarafından desteklenen bir il olduğunu kaydetti.

SODES'in projeleri desteklemesinin ardından proje sayısının 204 olduğunun altını çizen Hatay Vali Yardımcısı Bilal Bozdemir, "Destek miktarı da 16 milyon Türk Lirasını geçmiştir. 2016 yılındaki projelerimizi yavaş yavaş tamamlıyoruz. 2017 yılı projelerimiz için kalkınma bakanlığından onay bekliyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından yapılan çalışmalarla ilgili bir sunum katılımcılara izletildi. Sunumun ardından kursiyerlere sertifikaları verildi. - HATAY

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Can Tortop Antakya Yerel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title