Haberler

Güneş Batınca Metabolizma Yavaşlar

Beslenme Danışmanı Dr. Gönül Ateşsaçan metabolizmayı hızlandırma ile ilgili bilgiler verdi.

Beslenme Danışmanı Dr. Gönül Ateşsaçan metabolizmayı hızlandırma ile ilgili bilgiler verdi.

Ateşsaçan, "Metabolizma hızı; Bazal metabolizma hızı (BMH), fiziksel olarak dinlenir durumdayken vücudun harcadığı enerji miktarıdır. Kısaca yediklerinizi yağa dönüştürüyorsak metabolizmamız yavaştır; yediklerimizi yakıyorsak metabolizmamız hızlıdır ve kilo almayız. Besinlerdeki enerjiyi hareket enerjisine dönüştürme oranı.

Metabolizma hızının düşük olmasının sonuçları, Metabolizma yavaş ise, az yemeye çalışmanıza rağmen kilo almanıza veya yavaş kilo vermenize sebep olur.

Güneş varken yaşamak. Güneş varken metabolizma hızlıdır, güneş batınca yavaşlar. Beslenme planı buna göre yapılmalıdır. Sabah uyanınca 1 tatlı kaşığı tere tohumu çok az bal ile karıştırıp yutabilirsiniz, Alkali su toksin atar ve kilo verdirir,10 gün süreli kullanın, 1,5 litre oda ısısındaki suya 2 dilim taze zencefil ve 4 -5 limon damla veya 4-5 damla elma sirkesi katılacak. Tüm gün hafif acı sivri biber tüketilecek.,. Spor gün aşırı 1 saat hızlı ve yavaş tempolu olarak yapılan spor aktivitesi( tenis gibi…),Günde 5 fincan ılık sıcak yeşil çay ( dikkat çok demlenmeden),Bebekler gibi az ve çok sık beslenirsek, metabolizmamız hızlanır. Unutmayın bebek metabolizma hızı erişkine göre yaklaşık 100 kat fazladır, Beslenmede yağ miktarı azaltın, zeytinyağı sadece günde 1-2 yemek kaşığı tüketebilirsiniz. Yeterli hayvansal protein tüketin. Haftada 3 gün, günde 3 öğün hayvansal gıda ( et, balık, tavuk, yumurta, keçi peyniri, keçi sütü ve yoğurdu) tüketin. Haftada 4 gün günde 2 öğün hayvansal gıda tüketin. Hayvansal gıdalar ile, buğdaydan elde edilen makarna, ekmek,pilav, patatesi birlikte tüketmeyin…4 saat ara ile günde 3 kez ana öğün yemek yiyin. Vücutta yağ miktarı azaldıkça,metabolizma hızlanır. Vücutta kas oranının artarsa vücut hızlanır. Çok sık ve çok düşük kalorili diyetler yapmak metabolizmayı durdurur.Çok az yenildiği taktirde, vücut kendini korumak adına depo yağlarını harcamak istemez ve kalori harcamayı azaltır. Çok uzun aralıklarla yemek yenildiği taktirde vücut enerji yakmayı keser, 5 katlı bir binayı çıkarken ile 100 kalori harcamak yerine, 50 kalori harcar.Depo yağlarını vücudu korumak adına tutar. Stresi mümkün olduğunda azaltmak. Kronik stres kilo yapar. Günde yaklaşık 2.5 litre su tüketmek ve bunun yaklaşık 2 litresini sıcak bitki çayı şeklinde tüketmeyin. Karaciğer yağlanması varsa vücut yavaşlar.Karaciğer yağlanması için her gün 1 tatlı kaşığı toz zerdeçal ve her gün 1 adet enginar tüketin…Çok fazla kimyasal ilaç kullanımı karaciğeri yavaşlatır ve yağlanma meydana gelir, ilaçlar vücutta yağlanma yapabilir." diye konuştu. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yavaşlar Yerel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title