Haberler

Yıldız Dağı Kayakseverleri Bekliyor

Sivas’ta geçen yıl açılışı yapılan Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezinde günübirlik tesislerin ve diğer yatırımların tamamlanmasının ardından merkez kayakseverleri bekliyor.

Sivas'ta geçen yıl açılışı yapılan Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezinde günübirlik tesislerin ve diğer yatırımların tamamlanmasının ardından merkez kayakseverleri bekliyor.

Sivas İl Özel İdaresi, Kültür Turizm Bakanlığı ve diğer kurumların desteğiyle yapılan Sivas'a 50 kilometre uzaklıktaki Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezinde günübirlik tesisler, kayak pistleri ve diğer yatırımlar tamamlandı. Kar turizmin yeni gözde mekanlarından biri haline gelmesi beklenen merkezde hedef Türkiye'deki kayak merkezleri arasına ilk 5 içerisinde yer almak olarak belirlendi. 2 bin 552 metre yüksekliği bulunan Yıldız dağına kayak pistlerinde kar kalınlığı bir metreyi geçerken, yüksek kesimlerde kar kalınlığı iki metreyi buldu. Hafta sonu yaklaşık 10 bin kişi ağırlayan merkez kayakseverlerin de yeni gözde mekanı haline geldi.

Buruciye A.Ş. Genel Müdürü Mustafa Altun yaptığı açıklamada, "Geçen yıl mekanik tesislerini tamamlamış olduğumuz Yıldız Dağı Kış Turizm Merkezinde bu sene itibariyle 100 yataklı otelimiz, iki günübirlik tesisimiz, iki kütük evimiz bitmiş durumda ve kayakseverlerin hizmetine açmış durumdayız" dedi.

Merkeze yoğun bir ilgi olduğunu belirten Altun, "Sivas merkezi ve çevre illerden buraya çok büyük ilgi var. Tokat, Samsun, Amasya'dan hafta sonu gelen oluyor. Bu yıl hizmet noktasında eksik olan hiçbir noksanımız kalmadı. Buz parkını tamamladık önümüzdeki hafta da açılışını yapacağız" diye konuştu.

"KAYAK MERKEZLERİ ARASINDA HEDEFİMİZ İLK BEŞ"

Türkiye'deki kayak merkezleri arasında ilk 5'e girmeyi hedeflediklerini anlatan Altun, "Hem teknik ekibiyle, hem idare ekibi, hem de tesislerin kalitesiyle çok kısa süre içerisinde ilk 5 içerisinde olacağımıza inanıyorum. Bunu hedefliyoruz, başaracağımıza inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Altun, Yıldız dağında öğrencilere kayak eğitimi vereceklerini ve sporcu yetiştirmek için çalışacaklarını sözlerine ekledi. - SİVAS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Altun Türkiye Sivas Politika Güncel Haberler

Sokak köpekleriyle ilgili düzenleme Meclis'e geliyor

Sokak köpekleriyle ilgili düzenleme Meclis'e geliyor

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Erdoğan'ın 34 yıl sonra gelen 'seferberlik' hamlesi ne anlama geliyor? AK Parti'den açıklama var

Erdoğan'ın 34 yıl sonra gelen "seferberlik" hamlesi ne anlama geliyor? AK Parti'den açıklama var

Bakmadan Geçme

Ergin Ataman kimdir? Ergin Ataman kaç yaşında, nereli? Ergin Ataman hayatı ve biyografisi! LoL çöktü mü? 23 Mayıs LoL giriş ekranı neden açılmıyor? Vedat Zorba kimdir? Şehit Piyade Sözleşmeli Er Vedat Zorba nereli, memleketi neresi? Valorant Gece Pazarı ne zaman? Gece Pazarı başladı mı? 23 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 23 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 23 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 23 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 23 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 23 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 23 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 23 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 23 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 23 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! UEFA Avrupa Ligi kupasını kim kazandı 2024? Atalanta Bayer Leverkusen maçı ne oldu, UEFA'yı kim aldı?
Çocuk istismarı şüphelisinin ölümünde 2 polis ve bekçiye hapis cezası

Çocuk istismarı şüphelisinin ölümünde 2 polis ve bekçiye hapis cezası

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title