Haberler

Şişli Belediye Başkanı Sarıgül Trabzon'da

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Yarın Yapılacak Kurultayın Yeni Hiçbir Şey Getirmeyeceğini İleri Sürerek Türkiye'nin Genel Başkan Değil Başbakan Aradığını Söyledi.

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, yarın yapılacak kurultayın yeni hiçbir şey getirmeyeceğini ileri sürerek Türkiye'nin genel başkan değil başbakan aradığını söyledi.

Bazı ziyaretlerde bulunmak üzere bu sabah Trabzon'a gelen Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, havalimanında horonla karşılandı. Burada Sarıgül'e üzerinde ismi yazılı Trabzonspor forması hediye edildi. Havalimanında sloganlarla karşılanan Sarıgül, daha sonra 50 araçlık bir konvoyla geldiği Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde bir basın toplantısı düzenledi.

Hafta sonu yapılacak CHP 32. Olağan Genel Kurultayı öncesinde Baykal'a yüklenen Sarıgül, gönlü CHP'den yana olan seçmenlerin genel başkan adayı değil Başbakan adayı aradığını söyledi. Sarıgül, Baykal'ın seçtiği yönetimle ömür boyu genel başkan olunabileceğini ama başbakan olunamayacağını ifade etti. Türkiye siyasetinde 4 genel seçim 4 de yerel seçim kaybedip koltuğundan inmeyen tek liderin Deniz Baykal olduğunu anlatan Sarıgül, Baykal'a önümüzdeki yerel seçimlerde CHP'yi birinci parti yapamazsa istifa etmesi çağrısında bulundu.

CHP'nin Sosyalist Enternasyonal üyesi bir parti olduğunu ancak bir önceki kurultaya tek bir Sosyalist Enternasyonal temsilcisinin katılmadığını hatırlatan Sarıgül, CHP kurultaylarının daima üyelerin kürsüde konuşmak, görüşlerini söylemek için sıra beklediği kurultaylar olduğunu ileri sürdü. 31. Kurultayda sadece 6 üyeye söz verilmesinin bunun en açık delili olduğunu belirten Sarıgül, şöyle konuştu: "Bunlardan sadece 3 konuşmacı delegedir. Böyle bir kurultay CHP tarihinde yok. Aynı kurultayda mevcut genel başkan ilk gün kendisini seçtirmiş daha sonra salondan hızla ayrılarak Parti Meclisi listesini yapmış ve salonda kalan delegelere de Parti Meclisi'ni seçtirmiştir. Bu yaşananlardan anlaşılacağı üzere 31. Kurultayda sosyal demokrasi yoktu, demokrasi yoktu, emek yoktu, halk yoktu, umut yoktu, 21. yüzyılın dünya görüşü, vizyonu ve ufku yoktu." KURULTAYDA TEK FARK YENİ GENEL BAŞKAN ADAYLARININ ÇIKMASIDIR CHP'nin 31. kurultayında yaşanan olumsuzlukların hafta sonu yapılacak 32. kurultayda da düzeltileceğine inanmadığını anlatan Sarıgül, "Tek fark ortaya yeni genel başkan adaylarının çıkmış olmasıdır. Yeni genel başkan adaylarına başarılar diliyorum. Ancak, Türkiye yeni genel başkan aramıyor Başbakan arıyor" ifadelerini kullandı.

Önceki kurultayın demokratik olmayan bir şekilde yapıldığını tekrarlayan Sarıgül, şöyle konuştu: "Kurultayı oluşturan delege seçimleri demokratik olmayan koşullarda yapılmıştır. Bir gecede binlerce üyenin kaydını silip, yine bir gecede binlerce üye kaydı yapılarak delegeler kağıt üzerinde belirlenerek, rakiplerini disiplin kurulları yoluyla ihraç ederek, mahkeme sürecini uzatarak, kurultaya katılmasını engelleyerek, kurultay yapacaksın. Ve kendini seçtireceksin. Bu, kurultay değil. 'Kendin çal, kendin oyna' senaryosudur. Bu, alışılmış, seyredilmiş, yıllardır vizyonda olan Baykal senaryosudur. Bu senaryonun seyircisi yok. Bu yolla ömür boyu genel başkan olunabilir ama asla iktidar olunamaz, Başbakan olunamaz." Baykal'ın 22 Temmuz Genel Seçimleri'nde bir reklam ajansı ile sözleşme imzaladığını iddia eden Mustafa Sarıgül, bu sözleşmede Baykal'ın reklam ajansına CHP'nin oylarını yüzde 20'nin üzerine çıkarması durumunda prim vaat ettiğini ileri sürdü.

BAYKAL'DAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARINI AÇIKLAMASINI BEKLİYORUM Sarıgül, yüzde 20'nin ötesinde umudu olmayan, ufku olmayan, halkın önüne iktidar olma iddiasıyla çıkamayan hiç kimsenin CHP'nin genel başkanlık koltuğunda bir gün bile oturmaya hakkı olmadığını söyledi.

Böyle bir kimsenin yeniden genel başkan adayı olmaya hiç ama hiç hakkı olmadığını anlatan Sarıgül, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Şimdi Baykal bu kurultayda yüzde 20'yi nasıl hesap etmiştir? Baykal bu kurultayda kaç büyük şehirde, kaç ilde, kaç ilçe ve belde belediyesinde iktidar olmayı hedefliyor? Bunları açıklamalı. Kurultaydan dönen delegelere, yapılacak olan yerel seçimlerde bu sözü verebiliyor musun? Sayın Baykal'a soruyorum. İstanbul, Antalya, Adana, Gaziantep, Samsun, Erzurum, Kayseri büyükşehir belediye başkan adaylarını bu kurultayda açıklamayı düşünüyor musun? Yarın Sayın Baykal'dan delikanlıca ve mertçe bunları açıklamasını bekliyorum. Sayın Baykal, önümüzdeki yerel seçimlerde yüzde kaç hedeflediğini ajans ofislerinde pirim vaat ederek değil bu kurultayda açıklamalıdır." Baykal'ı kurultayı halka açmamakla suçlayan Sarıgül, sözlerini şöyle sürdürdü: "Davetiyeleri, giriş kartlarını sadece yandaşlarına dağıtıyorsun. Sonra da buna, demokrasi diyorsun. O zaman bu kurultayda da sen çal sen oyna. Beşinci defa gireceğin bu yerel seçimlerde birinci parti olamazsan genel başkanlığı bırakacağına şerefin üzerine söz veriyor musun? Şimdi bu kurultayı kurtarmak için yine manevra yaparak, farklı siyasi partilerde genel başkan adayı olmuş kişilere parti meclisinde görev vermeyi düşünüyor musun? Kurultay öncesi, Atatürk'ün kemiklerini sızlatarak, koltuğunu korumak için finans kurumlarını kullanmaya devam edecek misin? 65 yaşına gelen emekli oluyor. Siz kaç yaşında emekli olmayı düşünüyorsunuz?" KENDİN ÇAL KENDİN OYNA KURULTAYI Sarıgül, Baykal yönetimindeki CHP ile halkın arasında yapay duvarlar oluştuğunu belirterek Baykal'ın bugüne kadar bütün kurultaylarda Atatürk'ün arkasına sığındığını iddia etti.

"Yola çıktığın arkadaşlarını yolda gördüklerinle değiştirdin" diyerek Baykal'a çatan Sarıgül, şöyle konuştu: "Şimdi bu kurultayı kurtarmak için yine manevra yaparak, farklı siyasi partilerde genel başkan adayı olmuş kişilere parti meclisinde görev vermeyi düşünüyor musun? Kurultay öncesi, Atatürk'ün kemiklerini sızlatarak, koltuğunu korumak için finans kurumlarını kullanmaya devam edecek misin? Sayın Baykal, önümüzde 1 Mayıs var. Emeğin yanında olacak meüye kaydı yapılarak delegeleısın? Emekçilerle birlikte meydanlara çıkacak mısın? Sayın Baykal kurultayı neden halka açmıyorsun? Davetiyeleri, giriş kartlarını sadece yandaşlarına dağıtıyorsun. Sonra da buna demokrasi diyorsun. O zaman bu kurultayda 'Sen çal sen oyna' kurultayı olacaktır." CHP'nin 32. Olağan Genel Kurultay'ının da hiçbir şeyi değiştirmeyeceğini anlatan Sarıgül, sözlerine şöyle devam etti: "Bu kurultayda da maalesef yine Baykal çalacak, yine Baykal oynayacaktır. CHP'nin, bu kadrosu ve bu siyasi anlayışıyla halkın partisi olma şansı yok. CHP'ye egemen olan kadro gelişen dünyayı anlayamamış, çağın gerisinde kalmıştır. Dünyada dört genel seçim, dört yerel seçim kaybeden, buna rağmen hala parti yönetiminde kalmak için direnen başka bir yönetim yok. Bu kurultay, Sayın Baykal'ın kendi çalıp kendi söylediği son kurultay olacaktır. Sorun sosyal demokrasi de değildir, sorun demokrasi sorunudur. Siyasetin özgürleştiği gün, siyasetin önünün açıldığı gün, CHP'nin iktidar alternatifi olacağı açıktır." Daha sonra gazetecilerin sorularını cevaplayan Sarıgül, Baykal'a şöyle seslendi: "Başarısız olduğum yerde Allah beni bir dakika bile tutmasın. Yerel seçimlerde ben delikanlı adamım. Baykal'a boynumu uzatmam. Ben boynumu önce Hakk'a sonra Şişli halkına uzatırım. Şişli halkı siyasi parti gözetmeden bir zalimin bana yaptığı zulümlerin dersini verecektir. Baykal Şişli'ye aday arıyor. Biz oradayız, bekliyoruz. Baykal Şişli'ye taşeronlarını gönderme gücün yetiyorsa mertçe sen gel çık karşıma. Bugün tenceremiz kaynamadığı için bizden kaçanlar, yarın tenceremiz kaynarsa yanımıza gelir. Bugün kaçanlar yarın randevu almak için gelir." Mustafa Sarıgül, basın toplantısının ardından çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Araklı ve Sürmene ilçelerine gitti.

(BK-MU-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl 6 ay hapis cezası

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl 6 ay hapis cezası

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Bakmadan Geçme

Savaşın başından beri böylesi görülmedi! Hizbullah, İsrail'in casus balonlarını vurdu

Savaşın başından beri böylesi görülmedi! Hizbullah, İsrail'in casus balonlarını vurdu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title