Haberler

İstanbul Valisi Mutlu: Dün Akşam Yaralanan Kişi Vefat Etti

Güncelleme:

Okmeydanı'nda, Uğur Kurt'un ölümünden sonra çıkan olaylarda atılan bir el yapımı bombanın patlaması sonucu yaralanan kişi de vefat etti.

Okmeydanı'nda çıkan olaylarda, cenaze için geldiği cemevinde boynundan vurulan Uğur Kurt'un ölümünden sonra çıkan olaylarda, atılan bir el yapımı bombanın patlaması sonucu ağır yaralanan ve kimliği hala belirlenemeyen kişinin de hayatını kaybettiği açıklandı.

Üzerinden kimlik kartı çıkmayan bu kişinin Suriyeli olabileceği belirtiyor. 

YOĞUN BAKIMA ALINMIŞTI

Belediye işçisi Uğur Kurt’un ölümünden sonra dün Okmeydanı’nda çıkan olaylarda başından yaralanan kimliği belirsiz kişi Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak, yoğun bakıma alınmıştı. 

Hastanedeki doktorla görüşen Avukat Günay Dağ, üzerinden kimlik kartı çıkmayan kişinin Suriyeli olabileceğini vurgulamış, “Durumu stabil. Tansiyonu çok düşük olduğu için müdahale edemiyorlar. Yaygın beyin kanaması ve ödem var. Kafatasından şarapnel parçası çıkarılmış. Doktorlar ses bombasından ötürü yaralanmış olabileceğini söylüyor. Kurtarılma ihtimalinin zayıf olduğu düşünülüyor.” demişti. 

VALİ AÇIKLADI: KAYBETTİK

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, bugün saat 12:20'de yaptığı açıklamada dün akşam ağır yaralanan kişinin de vefat ettiğini duyurdu.

Mutlu, dün akşam Uğur Kurt'un ölümünün ardından Okmeydanı'nda yaşanan olaylarda yaralanan 1 vatandaşın daha hayatını kaybettiğini belirterek, "3 el yapımı parça tesirli bombalı saldırı gerçekleştirildi. Bu olaylarda 7 polis memurumuz, 2 vatandaşımız da yaralandı. Ağır yaralanan vatandaşımızdan biri az önce vefat etti." dedi.

"BİR ACI DAHA KALDIRMAK ÇOK ZOR"

Vali Mutlu, İstanbul Okmeydanı'nda meydana gelen olaylara ilişkin gazetecilere açıklamalarda bulundu. Acılı günlerden geçildiğini, Soma'da 301 işçinin hayatını kaybettiğini belirten Mutlu, "Bunun yasını tutarken, bunun üzerine başka acılar yaşamak gerçekten kaldırmak çok zor. Bu acıların tekrarlanması en büyük dileğimiz. Tabi bir can gittikten sonra yapacağımız en önemli şey, bununla ilgili bu olayda ölüme sebebiyet veren, hadisenin sebeplerini tespit etmektir. Bu konuda biz kendi üzerimize düşen adli, idari soruşturmalar zaten başlatmış durumdayız. Kendi açımızdan baktığımızda bu işin ister güvenlik güçleri tarafından olsun, isterse bir başka şekilde olsun bunun mutlaka failinin bulunmasıdır. Emniyet teşkilatı içerisinde özellikle o bölgede bulunan güvenlik görevlilerimizin silahları üzerinde balistik incelemelerin yapılması, adli soruşturma ve idari soruşturma devam ediyor." dedi.

"OTOPSİ SONUCUNDA BALİSTİK İNCELEMELER YAPILACAK"

Dün akşam yaşamını yitiren Uğur Kurt'un otopsisinin yapıldığını kaydeden Mutlu, "Otopsi sonucunda vücutta çıkartılmış olan çekirdek üzerinden balistik incelemeler yapılacak. Bunlar kamuoyu ile paylaşılacak. Netice itibari ile bu olay yaşanmaması, vatandaşlarımızın can güvenliği temini bizim önceliğimiz. Ama bir kayıp varsa bununda failleri kimse yakalanıp adliyenin önüne çıkartılması. Bunun titizlikle takip ediyoruz" diye konuştu.

DÜNÜN BİLANÇOSU

Mutlu, dün akşam Uğur Kurt'un ölümünün hemen ardından Okmeydanı'nda yaşanan olaylar sonucunda 1 kişinin daha hayatını kaybettiğini belirterek, "Bölgede bazı kişileri ellerinde silahları ile ele geçirdik. Onun akabinde 3 el yapımı parça tesirli bombalı saldırı gerçekleştirildi. Bu olaylarda 7 polis memurumuz yararlandı ve 2 vatandaşımız da yaralandı. Yüzüne isabet eden o parça tesirli materyal sonucunda hayatını kaybetti. Dün yaralı polis memurlarımız tedavilerinin ardından ayrıldılar. 1 polis memurumuzda daha sonra ayağından tabancayla yaralanmıştı. Toplam yaralı memur sayımız 8, bombalı saldırıda hayatını kaybeden vatandaşımızın yanında bir vatandaşımız daha vardı onun durumu hayati tehlike arz etmiyor" dedi.

ARINÇ: ONLARLA MÜCADELE ETMELİYİZ

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da Okmeydanı'nda çıkan olaylarla ilgili değerlendirmelerde bulunarak, "Halkımız huzur ve güvenlik istiyor. Dün ve bugün İstanbul'un bir bölgesinde yaşanan olaylar üzüntü vericidir, yurttaşlarımızın vefatı üzüntü vericidir. Yüzlerini kırmızı maskelerle kaplamış, ellerinde ateşli silahlar bulunan ve polislerimizi yakmak için bulundukları aracı ateşe veren canilerin maalesef sayıları az da olsa bulunduklarını görüyoruz. Emniyet mensuplarımızı cenabı hak korusun. Onları haksızlıktan da korusun, onları bir başka şekilde başka olaylar içerisinde mazlum ve mağdur olmalarından da korusun" dedi.

Arınç, "Şüphesiz masum insanlarımızın, yurttaşlarımızın sağlık ve güvenlikleri hükümetimizin emanetindedir" diyerek sözlerini şöyle sürdü:

"Onlar için her şeyi yapacağız ama polislerimizi diri diri yakmak isteyenlere de karşıda mücadelemizi elbette vereceğiz. Allah valimizi de, emniyet müdürümüzü de bakanlıklarımızı da mutlaka kolaylıklar verecektir. Biz de vatandaşlar olarak emniyet ve güvenlik güçlerimize her zaman yardımcı olmalıyız. Onlarla mücadele edenlerle bizde elimizden geldiği kadar onlarla mücadele etmeliyiz."


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hüseyin Avni Mutlu Okmeydanı Günay Dağ İstanbul Politika Güncel Haberler

Ayhan Bora Kaplan davasında Süleyman Soylu'nun ismi tutanaklara girdi

Ayhan Bora Kaplan davasında Süleyman Soylu'nun ismi tutanaklara girdi

Evine çağırdığı 12 yaşındaki kız çocuğunu istismar etti! Karısını 'annesi' olarak tanıtmış

Evine çağırdığı 12 yaşındaki kız çocuğunu istismar etti! Karısını "annesi" olarak tanıtmış

Müşterisi olmadığı bankadan adına 350 bin TL kredi çekildi! Mağdur sayısı 150'yi geçti

Müşterisi olmadığı bankadan adına 350 bin TL kredi çekildi! Mağdur sayısı 150'yi geçti

2026 UEFA Avrupa Ligi ile 2027 UEFA Konferans Ligi finalleri Tüpraş Stadyumu'nda oynanacak

2026 UEFA Avrupa Ligi ile 2027 UEFA Konferans Ligi finalleri Tüpraş Stadyumu'nda oynanacak

500

Yorumlar (104)

geek:

AKP geldiğinden beridir sokaklar hep böyledir. Aksini düşünen istatistikleri incelesin. Sonumuz hayırlı değil. Bu uykudan uyanın Ey sarhoşlar.

15
43
yanıtYanıtla
sdssdsdsd@hotmail.com:

sarhoş basına bak dükdük

yanıt0
yanıt0
yaşar:

Geçmiş olsun TÜRKİYEM bir Başbakan halkını polisine vurduruyorsa o ülkeye geçmiş olsun denir !

17
40
yanıtYanıtla
ahmetahmet90@hotmail.com:

YAŞAR EGER ONLAR MOLOTOF ATIYORSA POLIS DE COK RAHAT SILAH SIKAR RAHAT OL KARDESIM SEN ;) POLIS TE CAN INSAN ONLARI ÖLDÜRSÜNLER YAKSINLAR ONLAR DA OYLE IZLESIN..SONRADA POLIS HALKA ATES EDIYO DENSIN..MOLOTOFLU EYLEM YAPANLAR VATAN HAINIDIR INSAN DUSMANIDIR..HICBIR HAK HICBIR EYLEM INSAN YARALAMAKLA OLMAZ OLAMAZ..

yanıt0
yanıt0
hakan terzihakanterzi53@hotmail.com:

e gerizekalı başbakanmı saldırtıyor. oradaki polise saldıranlar halk ise sana göre molotoflar patlayıcılar atıyorsa ne diyeceksin aptal hemde ne aptalsın

yanıt0
yanıt0
.....;ayse_ince_8744@com.tr:

ne halkı lan ? soyu sopu belli değil bu çapulcu teröristlerin

yanıt0
yanıt0
ERGUNergun0124@hotmail.com:

polis kendisine ve çevreye molotof,taş,şişe vb.. gibi öldürücü ve yaralayıcı madde atanlara aferin mi diyecekti YAŞAR!!! eylem herkesin hakkı ama bunlar ve senin gibi düşünenler gibi yüzü maskeli, elinde molotof,sökülmüş kaldırım taşları,boş şişeler vb.. ile bunlar olmaz. böyle bir yere varamazsınız !!!

yanıt0
yanıt0
yaşarbogazcocugu_64@hotmail.com:

Sizler kör olmuşunuz her mualifet edeni vurana dünya litereteründe dikdatör denir RTE en çok korktuğu sizingibi göremeyen duyamayan düşünemeyen seçmenini kaybetmemek onun için hep kavga çıkaracak sözler sarf ediyor karşı tarafı kışkırtıyor işte görüyorum sizi kaybetmemiş burada diri diri duruyorsunuz önce insan diyin gerisi gelir !

yanıt0
yanıt0
murat:

adi teroristler , abd de olsa topunu vururlardi, ama bizde polisimizi suclu gosteriyorlar...

38
17
yanıtYanıtla
SALİH BAŞOĞLU:

polise bomba atan ateş eden masum olamaz.pkk dan bir farkı yoktur

42
12
yanıtYanıtla
Tüm 104 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title