Haberler

Hdp Beyoğlu İlçe Binasındaki Arama

* HDP İstanbul İl Eş Başkanı Cesim Soylu, "Sabah polis kapılarımızı kırarak girdi" "Böyle kasayı kırmak, evrakları eşyaları biz görmeden imzalamadan toplayıp götürmek son derece keyfi ve ne amaçladığını bizim açımızdan bilinmeyen bir durumu göstermektedir" Parti avukatı Levent Pişkin, " (Rıdvan Gül cinayeti) Eğer bir cinayetle ilgili arama yapıyorsanız cinayetle ilgili şeylere el koyabilirsiniz başka diğer unsurlara el koyamazsınız" Haber-Kamera: Zeki GÜNAL /İSTANBUL,(DHA) Polisin sabah saatlerinde baskın yaptığı Halkların Demokratik Partisi (HDP) Beyoğlu İlçe Binası'nda arama yapıldı.

* HDP İstanbul İl Eş Başkanı Cesim Soylu,

"Sabah polis kapılarımızı kırarak girdi"

"Böyle kasayı kırmak, evrakları eşyaları biz görmeden imzalamadan toplayıp götürmek son derece keyfi ve ne amaçladığını bizim açımızdan bilinmeyen bir durumu göstermektedir"

Parti avukatı Levent Pişkin,

" (Rıdvan Gül cinayeti) Eğer bir cinayetle ilgili arama yapıyorsanız cinayetle ilgili şeylere el koyabilirsiniz başka diğer unsurlara el koyamazsınız"

Haber-Kamera: Zeki GÜNAL /İSTANBUL,(DHA)

Polisin sabah saatlerinde baskın yaptığı Halkların Demokratik Partisi (HDP) Beyoğlu İlçe Binası'nda arama yapıldı. Baskında bazı evrak ve bilgisayar hard disklerine el konuldu. Parti yetkilileri 1 kişinin parti binasından 8 kişinin de evlerinden gözaltına alındığını söyledi.

"POLİS KAPILARIMIZI KIRARAK GİRDİ"

Polisin baskın yapıp aramalarda bulunduğu Halkların Demokratik Partisi (HDP) Beyoğlu İlçe Binası polisin ayrılmasının ardından basın mensuplarına gösterildi. Açıklama yapan HDP İstanbul İl Eş Başkanı Cesim Soylu, 'Bu gün sabah polis kapılarımızı kırarak girdi.Burada son derece keyfi ve hukuksuz bir durum olduğunu görüyoruz. Kasamız patlatılmış, evraklarımız alınmış, bilgisayarlarımızın hard diskleri alınmış... Tüm bunların bizim gözetimimizde olması gerekiyordu. Polis bir yere aramaya giderken arama izni alır eğer bu bir siyasi parti ise parti yetkililerinin gözetimi altında onların görebileceği şeffaf bir şekilde ancak arama yapabilir. Burada gördüğünüz gibi aramadan ziyade adeta bir talan söz konusu. Böyle kasayı kırmak, evrakları eşyaları biz görmeden imzalamadan toplayıp götürmek son derece keyfi ve ne amaçladığını bizim açımızdan bilinmeyen bir durumu göstermektedir. Gerçekten ne amaçlandı ne için bu şekilde bir baskın yapılıyor. Bunu anlamak mümkün değil. Burası sanki bir siyasi parti değil de herhangi bir yermiş gibi keyfiyetçi bir şekilde içeri girmeleri aynı zamanda Türkiye demokrasisinin geldiği yeri gösteriyor. Keyfiyet her yerde başladı. Saldırılar her yerde var. Bu saldırılar paralel olarak partimize de parti binalarımıza da gördüğünüz gibi düzenlenmektedir" dedi.

9 KİŞİ GÖZALTINDA

Parti avukatı Levent Pişkin ise Rıdvan Gül cinayeti ile ilgili polisin arama kararının bulunduğunu ve bu sebeple arama yapıldığını söyledi. Pişkin, "Eğer bir cinayetle ilgili arama yapıyorsanız cinayetle ilgili şeylere el koyabilirsiniz başka diğer unsurlara el koyamazsınız. Partinin belgelerine bilgilerine el koymak tamamen keyfi ve konun dışıdır. Gereken itirazları yapacağız içeride iki yönetici arkadaşımız vardı onlardan polisin zorla imza alındığını biliyoruz" dedi.

Pişkin ayrıca, HDP Beyoğlu İlçe Eş Başkanı Rukiye Demir'in parti binasından, HDP Beyoğlu İlçe Eş Başkanı Ahmet Tekke ve 7 partilinin evlerinden gözaltına alındığı söylendi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Levent Pişkin İstanbul Beyoğlu Politika Güncel Haberler

Sosyal medya platformu X, Türkiye'de ofis açıp temsilci atadı

Sosyal medya platformu X, Türkiye'de ofis açıp temsilci atadı

Erdoğan'ın 34 yıl sonra gelen 'seferberlik' hamlesi ne anlama geliyor? AK Parti'den açıklama var

Erdoğan'ın 34 yıl sonra gelen "seferberlik" hamlesi ne anlama geliyor? AK Parti'den açıklama var

AK Parti'de bir istifa daha! Rize'nin ardından Adıyaman il başkanı da görevinden affını istedi

AK Parti'de bir istifa daha! Rize'nin ardından Adıyaman il başkanı da görevinden affını istedi

Şüpheli ölümün arkasından yasak aşk çıktı! Yengesiyle birlikte abisine fare zehri vermişler

Şüpheli ölümün arkasından yasak aşk çıktı! Yengesiyle birlikte abisine fare zehri vermişler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title