Haberler

Erbil-Kerkük Arasında Askeri Gerginlik Devam Ediyor (3)

Irak güvenlik güçlerinin Kerkük'e gerçekleştirdiği operasyonun ardından meydana gelen askeri gerilim nedeniyle Erbil-Kerkük karayolu trafiğe kapatıldı, bölgede uzun tır kuyrukları oluştu.

Irak güvenlik güçlerinin Kerkük'e gerçekleştirdiği operasyonun ardından meydana gelen askeri gerilim nedeniyle Erbil- Kerkük karayolu trafiğe kapatıldı, bölgede uzun tır kuyrukları oluştu. Birleşmiş Milletler (BM) araçları da temas hattında bulunuyor.

Irak güvenlik güçlerinin, salı sabahı Kerkük'e askeri operasyon düzenlemesi ve Kürdistan Yurtseverler Birliği'ne (KYB) bağlı Peşmerge güçlerinin kentten ani bir şekilde çekilmesiyle başlayan gerginlik kısmen devam ediyor.

Kerkük'ten tamamen çekilen KYB ve Kürdistan Demokrat Partisi'ne (KDP) bağlı Peşmerge güçleri, Süleymaniye ve Erbil'e doğru çekilmiş durumda.

KYB'nin güçlü olduğu Süleymaniye- Kerkük sınırında herhangi bir olağanüstülük göze çarpmazken, KDP'li Peşmergelerin konuşlandığı Erbil- Kerkük sınırında askeri hareketlilik dikkati çekiyor.

Türkiye ile Irak'ın başkenti Bağdat arasındaki ticaretin can damarı konumundaki Erbil- Kerkük karayolu söz konusu askeri gerginlikten dolayı trafiğe kapatıldı. Sadece Kerkük plakalı araçların geçişine izin veriliyor. Türkiye ve Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nden (IKBY) gelen yük tırlarının kente girmesi geçici olarak durduruldu.

"5 kilometrelik tır kuyruğu var"

Kerkük'ün Altunköprü kasabasındaki Peşmerge kontrol noktasında bekleyen tır şoförlerinden Nihad Said, AA muhabirine, "Zaho'da yüklediğim unu yaklaşık 4 gündür Kerkük'te indiremedim. Kentteki son gelişmelerden dolayı yük tırları çok nadir giriş yapabiliyor." dedi.

Bölgede taşımacılık yapan bir başka tır şoförü Dildar Abdullah ise, "5 kilometrelik tır kuyruğu var. Bu şekilde devam ederse Kerkük'e geçmemiz mümkün değil. Durumun en kısa zamanda normalleşmesini istiyoruz." diye konuştu.

Yaklaşık 100 İranlı Peşmerge Altunköprü'de

Öte yandan, Peşmerge ve Irak güvenlik güçleri arasındaki temas hattında İran muhalifi Kürdistan Özgürlük Partisi'ne (PAK) bağlı yaklaşık 100 İranlı Peşmerge en ön safta konuşlanmış durumda.

İranlı Peşmergelerden oluşan birliğin komutanı Rebaz Şerifi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, daha önce kuzeybatıda terör örgütü DEAŞ tehdidine yönelik Havice ve Dibis ilçesi arasında mevzilendiklerini, askeri operasyondan dolayı KDP'li Peşmergelerle Altunköprü'ye çekildiklerini söyledi.

Şerifi, kurdukları savunma hattında 100 kadar Peşmerge'nin en ön cephede beklediğini kaydetti.

BM araçları temas hattında

Birleşmiş Milletler'e ait 6 araçlık konvoy da Altunköprü'de yer alan temas hattında incelemelerde bulunmak için bölgeye intikal etti. Konvoydaki araçlarda askerlerin olduğu görüldü.

Kaynak: AA / Güncel

Birleşmiş Milletler Kerkük Erbil Irak Politika Güncel Haberler

Tabutlardan sadece ikisinin üzerinde vardı! Reisi'nin cenazesinde dikkat çeken detay

Tabutlardan sadece ikisinin üzerinde vardı! Reisi'nin cenazesinde dikkat çeken detay

Ayhan Bora Kaplan davasında Süleyman Soylu'nun ismi tutanaklara girdi

Ayhan Bora Kaplan davasında Süleyman Soylu'nun ismi tutanaklara girdi

Evine çağırdığı 12 yaşındaki kız çocuğunu istismar etti! Karısını 'annesi' olarak tanıtmış

Evine çağırdığı 12 yaşındaki kız çocuğunu istismar etti! Karısını "annesi" olarak tanıtmış

Bakmadan Geçme

Yaprak Dökümü'nde Cem neden öldü? Yaprak Dökümü'nde Cem karakterinin ölüm sebebi ne? 23 Mayıs Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 23 Mayıs burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 22 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Karısını annesi olarak tanıtıp 12 yaşındaki kızı taciz etti! Olay ne, nerede oldu? Philips boykot mu? Philips İsrail malı mı, boykot listesinde var mı? Philips Türk malı mı, sahibi kim? ZİRAAT TÜRKİYE KUPASI FİNALİ! #129349 Beşiktaş - Trabzonspor maçı ne zaman, hangi kanalda? #9917 Yarın okullar tatil mi? 23 Mayıs okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi? Senua's Saga: Hellblade II İncelemesi: Büyüleyici Grafikler ve Derin Hikaye Ayhan Bora Kaplan davasındaki Süleyman Soylu detayı ne? Olay ne, ne oldu? Survivor final tarihi ne zaman? Survivor All Star ne zaman bitecek, şampiyonluk ödülü nedir? Sakarya Belediyesi hangi parti? Sakarya Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2024 İstanbul Sakarya yerel seçim sonuçları! Ubisoft'un Ücretsiz FPS Oyunu XDefiant Piyasaya Sürüldü: İşte Sistem Gereksinimleri 22 MAYIS YEMEKTEYİZ CANLI İZLE Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Yıldız Çağrı Atiksoy ve Berk Oktay kızlarına ne isim verdi? ASGARİ ÜCRETE ZAM GELECEK Mİ 2024: Asgari ücrete zam yapılacak mı, ne kadar kaç TL yapılacak?
Müşterisi olmadığı bankadan adına 350 bin TL kredi çekildi! Mağdur sayısı 150'yi geçti

Müşterisi olmadığı bankadan adına 350 bin TL kredi çekildi! Mağdur sayısı 150'yi geçti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title