Haberler

Dağda Mahsur Kalan Alman Turisti Akut Kurtardı

Güncelleme:

Antalya'ya 50 kilometre uzaklıktaki Alakır Vadisi'nde bulunan Baba Kaya adı verilen dağa arkadaşıyla birlikte tırmanış yapmaya giden Alman turist Andreus Otte, tırmanışın ortalarında mahsur kaldı.

Alakır Vadisi eteklerinde bulunan Söğüt Cuması Köyü'nde yaşayan arkadaşı Tayfun Guttstadf'un, AKUT Antalya Birim sorumlusu Yılmaz Sevgül'ü aramasıyla ekip alarma geçti. Yılmaz Sevgül komutasında kurulan Güney Çetinkaya, İbrahim Oğuz ve Süleyman Arat'tan oluşan AKUT timi, Alman turisti 3 saat süren operasyonla mahsur kaldığı yerden kurtardı. Korktuğu gözlenen Otte, Akut üyelerini karşısında görünce sevince boğuldu.

İhbarın ardından ekibini toplayan Yılmaz Sevgül, olay yerine kısa sürede ulaştı. Tam teçhizatlı olarak Baba Kaya'nın zirvesine çıkan Sevgül, buradan ip sallayarak Otte'yi zirveye çekti. Profesyonel dağcı aynı zamanda AKUT Antalya birim üyesi Yılmaz Sevgül ile Güney Çetinkaya dik kayadan inerek Alman turisti güvene aldı. Beline bağladıkları iple zirveye çıkan Otte, zorda olsa zirveye ulaşmanın keyfini çıkarttı. Soğuktan etkilendiği görülen Otte, AKUT üyeleri arasında dağlık alandan yürüyerek çıktı.

Olayı küçük sıyrıklarla atlatan Alman turist, "Unutamayacağım bir anım oldu. Çok daha zorlu yerlere tırmanmıştım. Fakat buradaki son 15 metre tırmanılacak gibi değilmiş. İpsiz orayı geçmeye çalışmadığım için en doğru kararı verdiğime inanıyorum. Tayfun'un yan taraftan geliyor olması ise şanstı. Eğer o da benim izlediğim yolu izleseydi ikimizde burada mahsur kalacaktık. Yardım çağırmamız imkansız hale gelecekti" diye konuştu. Baba Kaya'nın zirvesine çıkan Alman Otte zirve fotoğrafını çekmeyi ihmal etmedi.

80 metre yüksekliğindeki Baba Kaya'ya ipsiz tırmanmak istediklerini fakat son 15 metre olan ters ve düz duvarı hesaba katmadıklarını söyleyen Tayfun Guttstadf, "Arkadaşım Andreus Almanya'dan 10 gün tatil için Antalya'ya geldi. Tatilinin son günlerinde birlikte maceraya atılalım istedik. Kayaya ip kullanmadan çıkmaya çalıştık. Son 15 metrede Otte panikledi ve çıkamayacak duruma geldi. O an çok korktum. Telefonumla AKUT'u aradım ve yardım istedim" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yılmaz Sevgül Çetinkaya Antalya Akut Politika Güncel Haberler

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi: Lüks aracın Gençlik ve Spor Bakanlığı'yla hiçbir ilgisi yok

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi: Lüks aracın Gençlik ve Spor Bakanlığı'yla hiçbir ilgisi yok

Çocuk istismarı şüphelisinin ölümünde 2 polis ve bekçiye hapis cezası

Çocuk istismarı şüphelisinin ölümünde 2 polis ve bekçiye hapis cezası

Bakmadan Geçme

Ergin Ataman kimdir? Ergin Ataman kaç yaşında, nereli? Ergin Ataman hayatı ve biyografisi! LoL çöktü mü? 23 Mayıs LoL giriş ekranı neden açılmıyor? Vedat Zorba kimdir? Şehit Piyade Sözleşmeli Er Vedat Zorba nereli, memleketi neresi? Valorant Gece Pazarı ne zaman? Gece Pazarı başladı mı? 23 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 23 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 23 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 23 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 23 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 23 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 23 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 23 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 23 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 23 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! UEFA Avrupa Ligi kupasını kim kazandı 2024? Atalanta Bayer Leverkusen maçı ne oldu, UEFA'yı kim aldı?
Bir bomba hizmet daha! Kaza tespit tutanakları artık e-Devlet'ten oluşturulacak

Bir bomba hizmet daha! Kaza tespit tutanakları artık e-Devlet'ten oluşturulacak

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title