Haberler

Bodrum'da Madımak Olayları Türkülerle Anıldı

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde, Madımak Oteli'nde 2 Temmuz 1993'te çıkan olaylarda hayatını kaybedenler düzenlenen etkinlikle anıldı.

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde, Madımak Oteli'nde 2 Temmuz 1993'te çıkan olaylarda hayatını kaybedenler düzenlenen etkinlikle anıldı.

Sivas'a 2 Temmuz 1993 tarihinde, Pir Sultan Abdal Kültür Etkinlikleri kapsamında kente gelen davetlilerin konakladığı Madımak Oteli'nin ateşe verilmesi sonucu 33 aydın ve 2 otel görevlisi ile 2 eylemci olmak üzere 37 kişinin öldüğü olayların 21'inci yıldönümünde Bodrum'da anma etkinliği düzenlendi. Bodrum Alevi Bektaşi Kültür Derneği tarafından Bodrum Belediye Meydanı'nda akşam saatlerinde başlayan etkinliğe yaklaşık 250 kişi katıldı. Derneğin korosu tarafından türküler söylenirken, semah gösterileri eşliğinde şiirler okundu. Anma etkinliğine katılanlar ellerinde 'Zulme ve zalime karşıyız', 'Pir Sultanlar ölümsüzdür', 'Ateşin bile kendinden utandığı gündür 2 Temmuz', 'İnsanlık Suçu unutulamaz' yazılı dövizler taşıdı. Derneğin yönetim kurulu üyesi Abidin Ayhan, Madımak Oteli'nde hayatını kaybedenlerin adını okurken etkinliğe katılanlarda 'Burada' dedi. Abidin Ayhan yaptığı açıklada şunları söyledi: "Yitirdiğimiz canları anmak ve onları katleden zihniyeti kınamak için bulunuyoruz. Bozuk düzende sağlam çark olmaz diyen, haksızlığa ve zulme başkaldıran Pir Sultan Abdal'ı asan ve astıran zihniyet, bundan 21 yıl önce Sivas Madımak Oteli'ne Pir Sultan Abdal'ı anmak için giden 35 insanımızı diri diri yakmış ve bu yanışı seyretmiştir. Geçen bu 21 yıl boyunca yüreğimize düşen acı hiç dinmemiş; maalesef bu acıyı dindirmek için gerekenler de yapılmamıştır. Sadece Alevilere karşı değil, insanlığa karşı işlenmiş olan bu insanlık suçu unutturulmaya çalışılmış, arkasındaki zihniyet gerektiği gibi sorgulanmamış, ortaya çıkan katillerin bir kısmı bulunamamış, bulunan katillerle ilgili açılan davalar da zamanaşımına uğratılmıştır. İnsanlık suçu zamanaşımına uğrayamaz. İnsanlık suçu affedilemez. Sivas katliamı bir insanlık suçudur. Sivas'ta işlenen insanlık suçu unutulur mu? Unutulabilir mi? Unutmadık, unutmayacağız."

Sivas'taki olaylarda hayatlarını kaybedenlerin yanı sıra İstanbul Gezi parkı olayları sırasında hayatlarını kaybedenlerinde anılıp fotoğraflarının bulunduğu pankartın üzerine karanfil bırakıldı. Anmaya katılanlar daha sonra sessizce dağıldı. - Bodrum

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Pir Sultan Abdal Bodrum Muğla Sivas Politika Güncel Haberler

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Sokak köpekleriyle ilgili düzenleme Meclis'e geliyor

Sokak köpekleriyle ilgili düzenleme Meclis'e geliyor

Çocuk istismarı şüphelisinin ölümünde 2 polis ve bekçiye hapis cezası

Çocuk istismarı şüphelisinin ölümünde 2 polis ve bekçiye hapis cezası

Bakmadan Geçme

Ergin Ataman kimdir? Ergin Ataman kaç yaşında, nereli? Ergin Ataman hayatı ve biyografisi! LoL çöktü mü? 23 Mayıs LoL giriş ekranı neden açılmıyor? Vedat Zorba kimdir? Şehit Piyade Sözleşmeli Er Vedat Zorba nereli, memleketi neresi? Valorant Gece Pazarı ne zaman? Gece Pazarı başladı mı? 23 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 23 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 23 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 23 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 23 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 23 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 23 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 23 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 23 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 23 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! UEFA Avrupa Ligi kupasını kim kazandı 2024? Atalanta Bayer Leverkusen maçı ne oldu, UEFA'yı kim aldı?
Bir bomba hizmet daha! Kaza tespit tutanakları artık e-Devlet'ten oluşturulacak

Bir bomba hizmet daha! Kaza tespit tutanakları artık e-Devlet'ten oluşturulacak

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title