Haberler

Barolar Birliği Başkanı Coşar'dan 4. Yargı Paketi Yorumu

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Ahsen Coşar, 4. yargı paketinde yer alacak düzenlemelerin hak ve özgürlüklerle ilgili daha geniş bir alanı kapsamasını beklediğini söyledi.

Karabük Barosu tarafından düzenlenen eğitim seminerine katılmak üzere Karabük'e gelen Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Ahsen Coşar, 4. yargı paketiyle ilgili açıklamada bulundu. 4. paketle ilgili daha önce yapılan açıklamaların toplumda beklentiyi yükselttiğini belirten Coşar, "Paket somut bir şekilde ortaya çıktıktan sonra beklentilere cevap veremedi, bu nedenle de eleştiriliyor. Bir takım iyileştirmeler var, bu da bir kazanım. Ama ben de şahsen 4. pakette yer alacak düzenlemelerin hak ve özgürlüklerle ilgili daha geniş bir alanı kapsamasını, hak ve özgürlüklerin güvence altına alınması konusunda daha farklı düzenlemeleri içermesini bekliyorduk. Barolar Birliği'nin 4. paketle ilgili bir çalışması var, ayrıca 4. paketin komisyonlarda görüşülmesinde, Türkiye Barolar Biriliği olarak biz de katılıyoruz. Orada düşüncelerimizi ve eleştirilerimizi ifade edeceğiz. Her devletin kuruluşuna esas olan bir paradigma vardır. Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunda da bir paradigma var. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kurulmasına esas olan bu paradigmanın muhafaza edilmesi gerekmektedir" dedi.

Yargı bağımsızlığıyla ilgili Bülent Arınç'ın açıklamalarının doğru olduğunu kaydeden Coşar, "Hükümetin yaklaşımı, Arınç'ın söylemi de doğru. Ben de bunları değişik platformlarda söylüyorum. Bunları bıkmadan söylemek gerekir. Tutuklama bir tedbir. Bu maalesef cezaya, infaza dönüştürüldü. Parlamento aslında görevini yaptı, 3. pakette bununla ilgili gerekli düzenlemeyi de yaptı. Sorun yasanın düzenlenmesinde değil, biraz hakimlerin uygulamadaki anlayışlarından kaynaklanıyor. O zihniyet değişikliğini sağlamadan bu konuda bir mesafe alamayacağız" diye konuştu.

Öcalan'ın serbest kalıp kalmayacağı yönündeki bir soru üzerine ise Coşar, şunları söyledi:

"Onu ben bilemem. İhtimaller üzerinden konuşup toplumu da bu konuyla ilgili tahrik etmemek gerekir. Bunlar düzenleme olarak önümüze geldiğinde o zaman görüş bildirmek gerekir." - KARABÜK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Bülent Arınç Ahsen Coşar Karabük Politika Güncel Haberler

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Sokak köpekleriyle ilgili düzenleme Meclis'e geliyor

Sokak köpekleriyle ilgili düzenleme Meclis'e geliyor

Erdoğan'ın 34 yıl sonra gelen 'seferberlik' hamlesi ne anlama geliyor? AK Parti'den açıklama var

Erdoğan'ın 34 yıl sonra gelen "seferberlik" hamlesi ne anlama geliyor? AK Parti'den açıklama var

Bakmadan Geçme

Vedat Zorba kimdir? Şehit Piyade Sözleşmeli Er Vedat Zorba nereli, memleketi neresi? Valorant Gece Pazarı ne zaman? Gece Pazarı başladı mı? 23 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 23 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 23 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 23 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 23 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 23 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 23 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 23 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 23 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 23 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! UEFA Avrupa Ligi kupasını kim kazandı 2024? Atalanta Bayer Leverkusen maçı ne oldu, UEFA'yı kim aldı? Kuruluş Osman nerede çekiliyor? Kuruluş Osman hangi platoda, ilçede çekiliyor? Kuruluş Osman dizi çekimleri nerede? Atalanta Bayer Leverkusen maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Atalanta B.Leverkusen maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
Şüpheli ölümün arkasından yasak aşk çıktı! Yengesiyle birlikte abisine fare zehri vermişler

Şüpheli ölümün arkasından yasak aşk çıktı! Yengesiyle birlikte abisine fare zehri vermişler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title