Haberler

82 İl 82 Sahabî Projesi

Güncelleme:

Program, Niğde Üniversitesi Derbent Kültür Merkezinde "Hz. Aişe Bint Ebi Bekir (Ra.)" adıyla düzenlendi.

Hz. Aişe ve Maşukiye

Siyer Araştırmaları Merkezi'nin 82 İl 82 Sahabî projesinin yirminci programı Niğde Belediye Başkanlığının katkılarıyla, Niğde Üniversitesi Derbent Kültür Merkezinde "Hz. Aişe Bint Ebi Bekir (Ra.)" adıyla düzenlendi.

Siyer Araştırmaları Merkezi Kurucusu Muhammed Emin Yıldırım ; "Orta çağ İslam kaynaklarında Niğde Maşukiye diye geçer. Maşukiye gönül çelen, çok sevilen anlamına gelir. Aişe anamız Peygamber Efendimizin Maşuki idi. Onu gerçekten çok severdi. Efendimizin gönlünü çelmişti. Hayatında farklı bir yeri vardı. Bizde dedik ki madem Niğde'nin adı böyle tadı da Aişe anamız ile tatlansın" dedi.

Kur'an-ı Kerim'in okunması ile başlayan program, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan'ın açılış konuşması ile devam etti.

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Niğde Belediyesi olarak düzenlediğimiz Şehir Konferanslarımız ile ülkemiz genelinde isminde söz ettiren yazarlarımızı ilimize getirerek halkımızla buluşturduk. Bu konferanslarımız okulların açılmasıyla birlikte devam edecektir. Şehir konferanslarımızın yanı sıra Niğde Belediyesi olarak Siyer Araştırmaları Merkezi işbirliğiyle 82 il 82 sahabi konulu konferansın yirmincisinin Niğde düzenlenmesine katkı sağladık. Niğde Belediyesi olarak ilimizin alt yapısından üst yapısına kadar, sosyal donatı alanlarına kadar hizmetler üretirken kültürel manada da şehrimize katkı sağlamak için bu tür programları gerçekleştiriyoruz. Daha öncede belirttiğimiz gibi Şehir Konferansları kapsamında halkımızın istediği konuşmacıları Belediyemiz Kültür Müdürlüğüne bildirebilirler" şeklinde konuştu.

82 İl 82 Sahabî projesinin tanıtım filminin sunulmasının ardından kürsüye Siyer Araştırmaları Merkezi Kurucusu Muhammed Emin Yıldırım geldi. Yıldırım, sözlerine projenin amaç ve önemine vurgu yaparak başladı.

Muhammed Emin Yıldırım; "82 İl 82 Sahabi projesinin 20. programını Niğde'de gerçekleştirdik. Ülkemizin 81 vilayetinde birde Kıbrıs'ta. Yani bu topraklarla bir şekilde bağı olan Ashab-ı Kiram Efendilerimizi tanımak için bu proje başladı. İllerde anlatılacak Sahabi Efendilerimiz tespit edilirken bazı şeylere dikkat edildi. Mesela kabirleri orada olanlar, makamları orada olanlar, fetihlerine katılanlar, o ilde veya o ile yakın bir yerde bir müddet ikamet edenler. Eğer bunlarda yoksa ilişkilendirildi. 20. programımızı yaptığımız Niğde'de ilişkilendirilen illerden bir tanesi. Neden Aişe anamız Niğde'de anlatılıyor?

Birkaç sebebi var ama ben sadece iki tanesini söyleyeyim. Birincisi proje Adana'dan başlatıldı. Adana'dan Hz. Ebubekir ile söz başladı. İstedik ki babasına yakın bir yerde de Aişe anamız diyelim. İkinci hususta. Orta çağ İslam kaynaklarında Niğde Maşukiye diye geçer. Maşukiye gönül çelen, çok sevilen anlamına gelir. Aişe anamız Peygamber Efendimizin Maşuki idi. Onu gerçekten çok severdi. Efendimizin gönlünü çelmişti. Hayatında farklı bir yeri vardı. Bizde dedik ki madem Niğde'nin adı böyle tadı da Aişe anamız ile tatlansın. Aişe anamız gibi birini sayılı dakikalar içerisinde anlatmak çok kolay değil. İnanın kolay değil. Çünkü bahse konu olan Sahabi Efendimiz uzunca bir ömür yaşamış. Ve bugün hangi İslam kaynağını açarsanız açın, Aişe anamızın adını görürsünüz. Peygamber Efendimizden bize naklettiği hadis sayısı 2210 dur. 2210 hadiz rivayet eden bir annemiz ile karşı karşıyayız. Aişe anamız peygamberimizin hayatına dair her şeyi en ince detayına kadar biliyordu. Mekke dönemini dahi ondan öğrenmemizi sağladı" şeklinde konuştu.

Yoğun ilgini olduğu konferansın ardından Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Muhammed Emin Yıldırım'a günün anısına plaket verdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Muhammed Emin Yıldırım Niğde Üniversitesi Maşukiye Derbent Güncel Haberler

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl 6 ay hapis cezası

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl 6 ay hapis cezası

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 16 Mayıs İnci Taneleri 15. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Aldatmak canlı izle! 16 Mayıs ATV Aldatmak 69. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! Selahattin Demirtaş'a kaç yıl ceza verildi? Kobani davası ne? Unutkanlık Neden Olur? Unutkanlığa Ne İyi Gelir? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Figen Yüksekdağ ceza aldı mı? Kobani davası olayı ne? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 16 Mayıs günün maçları nereden izlenir? 17 Mayıs Cuma 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 17 Mayıs burç yorumları nedir? Bir kara delik Dünya'yı yutabilir mi? Kara delik Dünya'ya gelse ne olur? Selahattin Demirtaş kaç yıl hapis cezası aldı, kaç yıl daha hapis yatacak? 19 Mayıs okullar tatil mi? 19 Mayıs okullar ram gün mü, yarım gün mü olacak? Figen Yüksekdağ kaç yıl hapis cezası aldı? Kobani davasında Figen Yüksekdağ'ın cezası ne?
Savaşın başından beri böylesi görülmedi! Hizbullah, İsrail'in casus balonlarını vurdu

Savaşın başından beri böylesi görülmedi! Hizbullah, İsrail'in casus balonlarını vurdu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title