Haberler

3 Kişinin Ölümüne Neden Olan Tır Şoförüne 15 Yıl Hapis İstemi

Güncelleme:

Adana'da kavşakta kontrolsüz dönüş yaparken çarpıştığı cipte 3 kişinin ölümüne neden olduğu gerekçesiyle tutuklanan TIR şoförünün yargılamasına başlandı.

Adana'da 7 ay önce kavşakta kontrolsüz dönüş yaparken çarpıştığı cipte 3 kişinin ölümüne neden olduğu gerekçesiyle tutuklanan TIR şoförü 51 yaşındaki Mehmet Yalçın'ın 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılamasına başlandı. Duruşmada suçsuz olduğunu ileri süren Yalçın'ın tahliye talebi reddedildi.

Kaza, geçen 28 Ocak'ta saat 01.00 sıralarında D-400 Karayolu üzerindeki Temsa Fabrikası önünde meydana geldi. Tarsus'tan Adana yönüne gelen 40 yaşındaki Mahmut Doğan yönetimindeki 06 DT 4440 plakalı cip, kavşakta kontrolsüz ve kurallara uygunsuz şekilde 'U' dönüşü yapan 51 yaşındaki Mehmet Yalçın'ın kullandığı yemeklik sıvı yağ yüklü 31 DS 862 plakalı TIR'ın 33 CAD 46 plakalı dorsesinin altına girdi. Kazada cip sürücüsü Mahmut Doğan ile 44 yaşındaki Abdulhalim Doğan ve 46 yaşındaki Ahmet Okyar öldü.

20 yaşındaki Hakan Doğan da ağır yaralandı. Kaza tespit tutanağında TIR şoförü Mehmet Yalçın'ın dönüş kurallarına, cip sürücüsü Mahmut Doğan'ın da kavşaklara yaklaşılırken hızını azaltma kuralına uymayıp, kusurlu oldukları yer aldı.

15 YIL HAPSİ İSTENİYOR

Kazadan sonra şoka giren ve gözaltına alınan Mehmet Yalçın, "Başımı dışarı çıkardım, arkaya baktım araç uzakta görünüyordu. Ne zaman yetişti bana bilemiyorum" diye ifade verse de çıkarıldığı nöbetçi mahkemede tutuklandı. Kazayla ilgili soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı, TIR sürücüsü Mehmet Yalçın hakkında, 'Taksirle birden çok kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma' suçlamasıyla 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırladı. Adana 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen iddianemede, Mahmut Yalçın'ın kontrolsüz ve kurallara uymayarak kazaya neden olduğuna vurgu yapıldı.

KENDİNİ SAVUNDU

Adana 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına başlanan sanık Mehmet Yalçın, sinyal verdiğini, aynaya baktığını ve başını araç camından çıkartıp, dışarı bakarak yol müsait olunca dönüş için hareket ettiğini ileri sürdü.

Dönüş sırasında 2-3 kilometre uzakta bir aracın farlarını gördüğünü söyleyen Mehmet Yalçın, "Kavşaktan tam dönmeden bir çarpışma sesi duydum ve hemen TIR'ı durdurdum. Bir aracın çarptığını gördüm. Alkollü değildim, TIR'ın sağ ve solunda ışıklı sinyallerim de vardı" diye kendini savunup, tahliyesini istedi. Mahkeme heyeti, sanığın tahliye istemini reddedip, duruşmayı eksiklerin giderilmesi için erteledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Yalçın Mahmut Doğan Politika Güncel Haberler

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Sokak köpekleriyle ilgili düzenleme Meclis'e geliyor

Sokak köpekleriyle ilgili düzenleme Meclis'e geliyor

Çocuk istismarı şüphelisinin ölümünde 2 polis ve bekçiye hapis cezası

Çocuk istismarı şüphelisinin ölümünde 2 polis ve bekçiye hapis cezası

Bakmadan Geçme

Ergin Ataman kimdir? Ergin Ataman kaç yaşında, nereli? Ergin Ataman hayatı ve biyografisi! LoL çöktü mü? 23 Mayıs LoL giriş ekranı neden açılmıyor? Vedat Zorba kimdir? Şehit Piyade Sözleşmeli Er Vedat Zorba nereli, memleketi neresi? Valorant Gece Pazarı ne zaman? Gece Pazarı başladı mı? 23 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 23 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 23 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 23 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 23 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 23 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 23 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 23 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 23 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 23 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! UEFA Avrupa Ligi kupasını kim kazandı 2024? Atalanta Bayer Leverkusen maçı ne oldu, UEFA'yı kim aldı?
Erdoğan'ın 34 yıl sonra gelen 'seferberlik' hamlesi ne anlama geliyor? AK Parti'den açıklama var

Erdoğan'ın 34 yıl sonra gelen "seferberlik" hamlesi ne anlama geliyor? AK Parti'den açıklama var

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title