Haberler

Gso'da "Sanayide Enerji Verimliliğinin Arttırılması" Toplantısı Yapıldı

İpekyolu Kalkınma Ajansı (İKA) 2016 proje teklif çağrısı bilgilendirme toplantısı Gaziantep Sanayi Odasında (GSO) gerçekleştirildi.

İpekyolu Kalkınma Ajansı (İKA) 2016 proje teklif çağrısı bilgilendirme toplantısı Gaziantep Sanayi Odasında (GSO) gerçekleştirildi.

GSO Sani Konukoğlu Meclis Toplantı Salonunda yapılan toplantıda, "GAP Bölgesinde Sanayide Enerji Verimliliğinin Arttırılması Pilot Uygulamaları Destekleri" konusunda uzmanlar tarafından bilgi verildi.

Toplantının açılışında konuşan GSO Genel Sekreteri Kürşat Göncü, Gaziantep Sanayi Odası olarak temel amaçlarının her alanda verimlilik kavramını ön planda tutup, üyelerin verimlilik ilkesi içerisinde üretimlerini yaparken tasarruf ederek sermayelerini genişletmek gelişmelerini sağlamak olduğunu söyledi.

Enerji verimliliği gibi önemli bir alanda çalışmalar yaptıklarını kaydeden Göncü, "GSO olarak çok önceden beri üzerinde durduğumuz 'Enerji Verimliliği' kavramı içerisinde GAP idaresi ile müşterek, Organize Sanayi Bölgesi (OSB) içerisinde GAP Enerji Verimliliği Danışmanlık Kuluçka Merkezini kurduk. Bu merkez, sanayide ve binalarda enerji verimliliğinin artırılması için enerji denetimlerinin yapılmasında ve danışmanlık hizmetlerinin sağlanmasında önemli bir rol oynayacak. Bununla ilgili çalışacak uzmanlar eğitimden geçirildi, belli bir aşamaya kadar getirildi ve nihayet bu hizmeti verebilecek durumdayız" dedi.

GSO olarak destek programıyla ilgili her türlü bilgiyi vermek için hazır olduklarını dile getiren Göncü, "GAP illeriyle ilgili olarak, GAP idaresi İpekyolu kalkınma Ajansı ile müşterek toplam 9 milyon olan proje dökümünü Gaziantep - Adıyaman ve Kilis illerinde geçerli olmak üzere 3 milyonluk bir hibe programı açıklandı. Bu konuyla ilgili her türlü noktada GSO'yu bilgi merkezi olarak kullanabilirsiniz." ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından destek programıyla ilgili sunumunu gerçekleştiren İpekyolu Kalkınma Ajansı Proje Yönetim Birimi Uzmanı Ahmet Paksu, katılımcılara detaylı bilgi verdi.

Projenin "GAP Bölgesinde Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının Kullanımının ve Enerji Verimliliğinin Arttırılması Projesi (YEEV); Kalkınma Bakanlığı GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (GAP BKİ) tarafından, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ile işbirliği içerisinde yürütüldüğünü ifade eden Paksu, "Proje; Güneydoğu Anadolu Bölgesi için 2007 yılında hazırlanmış olan Rekabet Gündeminin ana vizyonu ile uyumlu olarak, Güneydoğu Anadolu Bölgesinin sürdürülebilir ve sosyal olarak eşitlikçi bir şekilde kalkınmasına, enerji verimliliği uygulamaları ve yenilenebilir enerjinin daha yaygın kullanımı yoluyla katkıda bulunmayı amaçlamaktadır" dedi.

Güneydoğu Anadolu Bölgesinde sanayi sektörlerinde enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji fırsatlarının tespit edilmesi ve pilot uygulamaların hayata geçirilmesinin de YEEV Projesinin öncelikli hedefleri arasında yer aldığını kaydeden Paksu, "Bu bağlamda GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, bölgemizde yer alan İpekyolu, Karacadağ ve Dicle Kalkınma Ajansları ile işbirliğinde; sanayi işletmelerinin enerji maliyetlerinin verimlilik artırıcı tedbirlerin uygulanması yoluyla düşürülerek, işletmelerin rekabet edebilirliklerinin arttırılması ve enerji verimliliği uygulamalarının Bölge sathında yaygınlaştırılmasına katkı sunmak amacıyla GAP Bölgesinde Sanayide Enerji Verimliliğinin Arttırılması Pilot Uygulamaları Mali Destek Programını uygulayacak. Program kapsamında Gaziantep, Kilis, Adıyaman, Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak'ta KOBİ'lere verilecek 9 Milyon Türk Lirası hibeyle endüstriyel enerji verimliliğini artıran tedbirlerin belirlenmesi ve uygulanmasına yönelik faaliyetler desteklenecek" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından uzmanlar katılımcıların destek programları hakkındaki sorularını cevapladı. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Organize Sanayi Bölgesi Sani Konukoğlu Gaziantep İpekyolu Ekonomi Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Asgari ücrete zam gelecek mi? Asgari ücrete zam yapılacak mı, yüzde kaç zam yapılacak? Kamuda tasarruf paketi nedir? Kamuda tasarruf paketinin kuralları nasıl olacak? 12 Mayıs hangi burç? 12 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 12 Mayıs tarihi hangi burç olur? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 12 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 12 MAYIS PAZAR 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? ANNELER GÜNÜ MESAJLARI 2024: En iyi, en duygusal, güzel, anlamlı anneler günü mesajları! Bugün anneler günü mü? Bugün anneler günü kutlanıyor mu, kutlanacak mı? Anneler günü ne zaman 2024? Eurovision 2024 hangi kanalda? Eurovision 2024 nerede yayınlanıyor, nereden izlenir? Eurovision'da kim birinci oldu? Eurovision Şarkı Yarışması Finali'nde hangi ülke birinci oldu? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 12 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title