Haberler

Growtech Eurasia 2013 Tarım Fuarı Sona Erdi

Bu yıl 13'üncü kez kapılarını açan Growtech Eurasia 2013 Tarım Fuarı, Antalya Valisi Sebahattin Öztürk'ün katılımıyla sona erdi.

Bu yıl 13'üncü kez kapılarını açan Growtech Eurasia 2013 Tarım Fuarı, Antalya Valisi Sebahattin Öztürk'ün katılımıyla sona erdi. Avrasya'nın en büyük tarım fuarı Growtech Eurasıa'da 12 milyon Euro'luk ihracat bağlantısı yapıldı.

Türk tarım sektörünü dünya pazarına taşıyarak 52 ülkeden 70 bin ziyaretçiyi ağırlayan Growtech Eurasia 2013'e Çin, Hollanda, İspanya ülke pavilionları ve alım heyetleri ile ticaretin kalbinin attığı yer oldu. Fuarda, 12 milyon Euro civarında ihracat bağlantısı yapılırken, tahmini 180 milyon Euro civarında da ticaret hacmi oluştu. Growtech Eurasia Tarım Fuarı, Geçen yıl 3,5 milyon metrekar sera konstrüksiyonu siparişi ila 150 milyon Euro'luk ihracat bağlantısına ev sahipliği yapmıştı. 52 ülkeden 70 binin üzerinde ziyaretçi ağırlayan Growtech Eurasia'da bu yıl, Çin, Hollanda, İspanya ülke pavilionları yer aldı.

Dünya Tarım Sektörünü temsil eden Ulusal ve Uluslararası 650'nin üzerinde katılımcı firma ile Avrasya'nın en büyük Tarım buluşmasına ev sahipliği yapan Growtech Eurasia son gününde Antalya Valisi Sebahattin Öztürk'ü ağırladı. Fuarı gezen ve bilgi alan Antalya Valisi Sebahattin Öztürk,Growtech'in Antalya için çok önemli olduğunu ve Antalya'nın hak ettiği bir organizasyon olduğunu söyledi. Vali Öztürk, "Growtech Tarım Fuarı, güzel Antalya'mız için çok önemli bir organizasyon. Antalya'da böyle uluslar arası ticaret hacmi yaratan tüm organizasyonlara her zaman destek olacağız. Antalya için turizm ve tarım vazgeçilmez iki önemli ekonomik kaynaktır. Bu nedenle, Growtech Tarım Fuarı'na emeği geçen herkesi bu başarılı organizasyondan dolayı kutluyorum" dedi.

Fuarda bu yıl tarım makineleri ve ilk kez hayvancılık bölümleri yer alırken organik tarım, tohumculuk, fidecilik, örtü altı sebzecilik, sera teknolojileri, sulama sistemleri, bitki besleme, bitki koruma, projelendirme ve ambalajlamadan oluşan katılımcı profili ile firmalar ulusal ve uluslararası satış imkanı buldu. Dünya tarımının önemli temsilcilerinin de fuarda Türk üreticilere ürünlerini tanıtmak için yer aldığı fuarda, Amerika'dan Finlandiya'ya, Hindistan'dan Japonya'ya kadar dünyanın farklı bölgelerinden ziyaretçiler Growtech Eurasia'da buluştu. Uluslararası bireysel katılımların yanında Avrupa ve Balkan ülkelerinden Ortadoğu'ya, Kuzey Afrika'dan Türki Cumhuriyetleri'ne kadar geniş coğrafyada çok sayıda katılımcı ve ziyaretçi Growtech ziyaretçileri ile buluşarak önemli iş anlaşmalarına imza attı.

STRESLİ İNEKLERE YARI AÇIK AHIR" ÜRETİYOR

TETA Tarım Yönetim Kurulu Başkanı Doç.Dr.Ömer Tömek, iki çocuğuyla birlikte kurduğu şirketin Türk tarımına kazandırdığı çiftlik sayısının 100'e ulaştığını belirterek, "Türk tarımında hayvancılık son yıllarda çok kan kaybetti, ancak buna rağmen en iyi karlılık sağlayan tarım kollarından biri olmaya devam ediyor. Bu cazip durumu nedeniyle başta büyük holdingler, sanayici ve iş adamları ile genç yatırımcılar bu sektöre yöneldi" dedi. Türkiye'nin her yanından gelen çiftlik kurma isteklerine yanıt verdiklerini anlatan Tömek, besicilik ya da süt sığırcılığı alanında hizmet verecek çiftliklerin, müşterilerin istekleri ve sermayesine göre şekillendirildiğini ifade etti.

REKORTMEN DİSPER ÜRÜNLERİ İLE 2,7 KİLOLUK ÜZÜM SALKIMI TÜRKİYE'DE

Disper markalı gübrelerle yapılan deneme üretimlerinde 2,7 kiloluk salkımlara ulaşan Sultani üzümler, rekor kırdı. Rekorun kırılmasında, ileri teknoloji Disper ürünlerinin payı, başta İspanya ve Yunanistan olmak üzere tüm dünya basınında yer aldı. Disper ürünleri ileri teknoloji kullanılarak İspanya'da üretiliyor. Özel şelatlı formülüyle yüzde 100 çözünebilir, granül gübre olarak yüksek alınabilirlik sağlayan Disper ürünleri, dünyanın farklı bölgelerinde 23 ülkede kullanılıyor. Yunanistan'da geçen sezon gerçekleştirilen deneme üretiminde 2,7 kiloluk salkımlara ulaşan Sultani üzümler, Disper'in sağladığı ürün kalitesinin göstergesi oldu. Sırasıyla "Disper-Vital" ve "Disper-Size" adlı bitki gelişim düzenleyicisi ürünlerle yapılan denemeler, hücre bölünme süreçlerinde daha yüksek kararlılık sağladı. Elde edilen büyük başarı Türkiye'de de ilgi çekti. Dünyanın farklı bölgelerinde 23 ülkede kullanılan yeni Disper ürünleri ilk kez Growtech Eurasia Fuarı'nda da Türk üreticilerinin beğenisine sunuldu.

NİNJA DOMATES ÖNCE GROWTECH'DE SONRA SOFRALARDA

Antalya Tarım tarafından tohumu geliştirilen Ninja F1 domates, seralarda güz dönemi için tavsiye edilen çok erkenci bir domates türü olarak Growtech Tarım Fuarı'nda görücüye çıktı. Domates sarı yaprak kıvırcıklığı virüsüne dayanımı çok yüksek olduğu için Ninja adı verilen bu domates, son derece kaliteli, güzel şekilli ve kırmızı renkli meyvelere sahiptir. Ortalama meyve ağırlığı 160-170 gram olan Ninja domatesleri, lezzetli tadı ile önce Growtech'de sonra sofralarda yerini alıyor.

13'üncü Growtech Eurasia Tarım Fuarı'nda tatlı patlıcan "Tatlıcan" dikkat çekti. E-Z Tohumculuk'un ürettiği, normal patlıcanlara göre çekirdeksiz olan ve soyulduğunda, doğrandığında uzun süre kararmayan "Tatlıcan", tatlı oluşuyla yemeklere lezzet getiriyor.

BÖCEKLERİ MİKROPLARA KIRDIRDI

Fuarda öne çıkan bir başka yaratıcı üretici Bio Global Kalıntısız Bio Çözümler şirketi oldu. Bio Global, dünyanın dört bir yanından ve Türkiye'den topladığı böcekleri hasta eden mikroplar, mantarlarla toprakta zirai ilaçlama yapmaya gerek kalmadan böceklerin ölmesini sağladı. Bio Global Genel Müdürü Özgür Ateş, "Gözle görülmeyen mikroorganizmalar ve mantarlarla böceklerin tarım yapılan toprağa yaklaşmasını önlüyoruz. Böcek olan topraklarda da bu mikroorganizmaları kullanarak böceklerin mahsulü yiyemeden yok olmasını sağlıyoruz" dedi.

TÜRKİYE'DE KULLANILAN TOHUMLARIN YARISI YERLİ

Türk tarım sektörünün son 8 yılda çok önemli atılımlar gerçekleştirdiğini söyleyen Growtech Eurasia Tarım Fuar Direktörü Engin Er, "Bu yıl Growtech Tarım Fuarı'na gelenlerin gördüğü en önemli yenilik, tarımda seracılık kalitesinin ve Türk tohum sektöründeki gelişmedir. Şu anda Türkiye topraklarına yetiştirilen ürünlerin yüzde 50'sini yerli tohum oluşturuyor. Türkiye'nin 268 milyar dolarlık tarım ithalatının ancak 178 milyon dolarını tohum ithalatı oluşturuyor" diye konuştu.

DOMATESTE HEDEF 3,8 MİLYAR DOLAR İHRACAT

Growtech Eurasia Tarım Fuarı'nda öne çıkan domates seralarının yoğunluğuna dikkat çeken Engin Er, "Domateste hedef 2023'de 3,8 milyar dolar ihracat. Domates, 2011 yılında 477 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdi. 2013'de bir milyar dolar sınırını aşacak" şeklinde konuştu.

İLK YERLİ KİVİ GROWTECH TARIM FUARI'NDA

Fuarda yer alan kivi üreticilerinin de yerli kivi tohumunu geliştirerek ciddi anlamda Türk kivisi üretmeye başladığının altını çizen Growtech Eurasia Fuar Direktörü Engin Er; "Şu anda kivide 37 bin ton üretime ulaşmış vaziyetteyiz. Halen 11 bin tonluk ithalatımız var. Kivi üreticilerinin hedefi, gelecek yıl ithalatı tamamen sıfırlamak ve yüzde 100 yerli Türk Kivi'sini Türkiye sofralarına sunmak" dedi. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sebahattin Öztürk İspanya Türkiye Antalya Yerel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde? Newcastle – Brighton maçı nereden, nasıl izlenir? Newcastle Brighton canlı yayın linki! Azerbaycan deprem mi oldu? Az önce nerede, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 11 Mayıs Cumartesi depremler! KOCAELİSPOR – SAKARYASPOR CANLI: Kocaelispor – Sakaryaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Kocaelispor Sakaryaspor canlı yayın linki! BOLUSPOR – ÇORUM FK CANLI: Boluspor – Çorum FK maçı nereden, nasıl izlenir? Boluspor Çorum FK canlı yayın linki!
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title